Salat med kikærter, grillet peberfrugt og basilikum

“Anne, du laver de vildeste nyhedsbreve!!!! Jeg har allerede tabt 3 kio på de første 3 mails, du er min nye helt. Har du flere opskrifter på salater med kikærter?”… (Mia, 28 år, Kbh 6/6-18)

Det har jeg da, så her er der en opskrift til Mia og alle os andre, der gerne vil smide et par kilo inden sommerferien:

Super simpelt, gode råvarer, masser af smag – mæthed.

Stabilt blodsukker, høj næringsværdi, mange fibre – god fordøjelse.

Jævn energi og stabilt humør – hold da op.

Det er endda billig mad og kan stå som selvstændig ret.

Den ligner lidt 7-Elevens Proteinsalat, som lykkes meget godt med at tilføje chilihummus. Jeg tror en spinathummus ville sidde lige i skabet til min udgave (se opskrift her).

kikærtesalat med peberfrugt

Kikærtesalat med grillet peberfrugt

480 gram kogte kikærter (2 dåser, men kog dem gerne selv, det smager bedst)

1 mellemstort rødløg i tern

6 røde øko peberfrugter

3 pressede fed hvidløg (gerne mere, hvis du er glad for hvidløg)

2 spiseskefulde ikke for stærk sennep

½ dl god olivenolie

2 spiseskefulde æblecidereddike

1 nip salt

Et par vrid peber

En håndfuld frisk basilikum

50 gram pinjekerner

Fremgangsmåde:

Peberfrugter skæres i tern, lægges på bagepapir og sættes i ovnen på grillfunktion (eller højeste varme). Lad dem stå til de er brune i kanterne men ikke sorte (det går stærkt fra brun til sort).

Kikærter ristes på en pande uden fedtstof.

Imens blandes en dressing af olie, eddike, sennep, salt og peber.

De varme peberfrugter og kikærter blandes med dressingen.

Tilsæt det finthakkede rå rødløg og halvdelen af den friske basilikum.

Rist pinjekernerne og drys dem ovenpå sammen med det sidste basilikum.

Spises varm eller kold.

Super god til frokosten og madpakken næste dag også.

God fornøjelse – og nyd den (slip din telefon og skærm imens).

Anne Seidelin – kostvejledning i dit eget tempo – København.

PS: Jeg kommer gerne ud på din arbejdsplads og holder fyraftensmøder og workshops. Send mig en mail eller ring mig op, så finder vi på noget inspirerende og underholdende, der kan få rusket lidt op i de gamle vaner og mønstre derude.

“Hvad er sundhed og hvad er rigtig ernæring?

Det ved Anne Seidelin.

Visse personer i personalekredsen var nok lidt rædselsslagne ved tanken om at der kom en ”skrap spelt moster”, deres tanker blev gjort til skamme.

Anne har en afslappet indgangsvinkel til sundhed og ernæring. Hun tager ikke alle over en kam, men tilretter en handlingsplan til den enkelte. Er der ikke for meget ”skyr og spelt” i det danske samfund, vil nogen nok mene?

Jo måske, men hvis det bliver vist på den kreative, inspirerende og afslappede måde, som Anne er fantastisk til, vil folk ikke føle det som et pres men mere som et behageligt skift til en sundere livstil.

Jeg kan kun give Anne de bedste anbefalinger med herfra.”

Michael Ansbøl, Køkkenchef hos Akademikernes A-Kasse (forløb med hele virksomheden i 6 måneder)

Kategori: Opskrifter

Sund koldskål med kefir, æg og citron

Jeg bliver altid lidt forbandet, når smarte sundhedsapostle kommer med snedige sunde udgaver af et eller andet lækkert.

Det ender som regel med en underlig flad og skuffende fornemmelse i krop og sind efter sådan en omgang pseudofis.

Derfor gør jeg mig heller ikke i den slags – så hellere den ægte udgave (men ikke så tit og så voldsomt).

Meeeeeen, så var det, at Føtex havde økologisk kefir på tilbud i går. Og hende den mindste på 9 år spurgte, om det var det samme som koldskål?

Nej, det er IKKE koldskål, men det smager næsten ligesådan, hvis man nu tilsatte noget citron, fedme og sødme….

Arggggggg… så lå den sgu lige til højrebenet at arbejde videre med.

Ok, det lykkedes så faktisk at få et ganske hæderligt koldskålslignende produkt ud af eksperimentet – som endda ligger stabilt i blodbanen.

Altså, jeg kan godt selv lide den – ret godt.

Så hvis du lover mig, ikke at forbande min latterlige look-a-like-koldskål, så må du gerne prøve den.

(NB: Kefir er vanvittig godt for vores tarmbakterier)

Koldskål med kefir

Opskrift Koldskål med Kefir

(2 portioner)

2 hele æg

1 teske sort vaniljepulver

1 spiseskefuld agavesirup

½ liter økologisk kefir

Smages til med økologisk citronsaft (ca 1 spiseskefuld)

Evt lidt fintreven citronskræl

Fremgangsmåde

Æg, vanilje og agave piskes eller blendes sammen til der er en skummende og homogen masse.

Tilsæt kefir.

Smag til med citronsaft og evt skræl.

Drikkes med det samme mens den er kold og skummende.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

PS: Vidste du, at der er nogen, som får virkeligt meget ud af at følge mine nyhedsbreve?

Anmeldese FB Kirsten

Du kan tilmelde dig her nedenunder, det koster gratis (bortset fra din mailadresse) – hvis du altså kan se fidusen :-)

 

Kategori: Opskrifter

Salat med kolde kartofler, citron og pinjekerner

Den stakkels kartoffel.

Den må snart være meget forvirret. Dens selvtillid er væk. Dens tro på fremtiden lider…

Måske det er på tide at hjælpe den lille fyr – han er nemlig slet ikke så tosset (når han lige er kølet af).

Han er rigtig nok fuld af letoptagelig stivelse, der omdannes til sukker nede i mavetarm-kanalen, når han er varm. Så drop den varme kartoffel – desværre.

Resistent stivelse

Stivelsen bliver til gengæld resistent, når den først er kold (der er en længere biokemisk forklaring, den sparer jeg jer for, men den er god nok).

Resistent stivelse virker som en form for fiber nede i tarmen, optages langsomt, giver god mæthed og giver foder til de gavnlige tarmbakterier (som bl.a. styrker dit immunforsvar).

Endvidere indeholder kartoflen en god portion C-vitamin.

Hvor mange kartofler må jeg få?

Afhængig af din størrelse, fysiske aktivitetsniveau, følsomhed for sukker og alle de andre parametre, der skal tages hensyn til, ved enhver form for rådgivning indenfor kost…

For de fleste vil 2 kolde kartofler (på størrelse med et æg) passe fint til frokost eller aftensmad.

Kolde kartofler er kedelige

Ja, de smager ikke af meget, så de skal have lidt hjælp.

En god smagfuld dressing, lidt sennep, rødløg, rucolasalat og citrus er altid godt i dens selskab.

Brug kartoflen i salater og lad dem trække i dressingen før servering. Lige præcis som i opskriften nedenunder:

salat med kartofler

Kold sund kartoffelsalat

300 gram kolde kogte kartofler

1 stort bundt rucolasalat

½ rødløg i tynde skiver (lægges i 2 spiseskefulde æblecidereddike i 15 minutter)

½ dl god økologisk olivenolie

Saft og reven skræl af ½ øko citron

1 teskefuld sennep

Salt og peber efter smag

30 gram ristede pinjekerner

(TIP: Lidt god fetaost eller ristet parmaskinke vil også være lækkert ovenpå)

Fremgangsmåde

Bland dressingen først af olie, citrus, sennep, salt og peber.

Skær de kolde kartofler i små firkanter og bland dem med dressingen, så de kan suge noget smag. Det kan evt. gøres dagen i forvejen.

De tynde løgskiver bliver også til gudespise, når de får lidt syre, så læg dem i æblecidereddike i mindst 15 minutter før du blander dem i salaten.

Løg og rucolasalat blandes med kartoflerne. Pinjekernerne drysses over salaten til sidst. Brug gerne et fladt kønt fad, det visuelle betyder nemlig også noget for smagsindtrykket.

God fornøjelse!

PS: Det er muligt at få styr på den kost – en gang for alle – men det kræver som regel et forløb hos sådan en som mig :-)

Anne Seidelin – bryd dine gamle mønstre og overbevisninger – København Ø

 

Kategori: Opskrifter

Skyrbrød – lavglykæmisk / lowcarb brødløsning

Det er uhyggeligt let at leve af brød – og dermed leve ensidigt og underlødigt – det gør de fleste faktisk.

Brød til morgenmad, brød til frokost, en bolle om eftermiddagen, brød til aftensmaden og knækbrød til aftenkaffen..

OG der er ikke en eneste, der løfter et øjenbryn af ovenstående.

Siger man derimod, at man ikke spiser brød – så ryger begge bryn faretruende højt op!

OG så kommer kommentarerne om, at så må man da leve helt vildt ensidigt, når man ikke får brød?

Eller om man nu er en af de der anti-gluten-spelt-damer?

Men virkeligheden er, at der er hundredevis af gavnlige næringsstoffer i grøntsager – og grøntsager er mine følgesvende istedet for brød – så er det ensidigt? Næ, det er ret sundt!

Nogle gange tager det bare for lang tid at gumle grøntsager, så der har jeg et lille snydebrød i fryseren, som hurtigt kan tøs og ristes i brødristeren.

Det smager uhyggeligt godt, så det nemmeste i hele verden ville være, at bilde mig selv ind, at jeg aldrig havde tid til grøntsagerne, og så bare leve af blødt skyrbrød eller spødt palæoknæk – men hvor er vi så?

Tilbage til det ensidige og underlødige..

Men som en sjælden, og kærkommen, gæst i køkkenet er skyrbrød smart og lækkert.

Der er ikke særligt mange kulhydrater i. Og det er rolige kulhydrater, der er pakket ind i protein og sundt fedt, så de ligger stabilt i blodbanen – og mætter glimrende.

Skyrbrød

Skyrbrød med havreklid

500 gram skyr naturel

4 øko æg

4½-5 dl havreklid

2 spiseskefulde HUSK (den grønne)

1 teskefuld bagepulver

3 teskefulde kardemomme eller kanel

1 teskefuld salt

Blå birkes eller tilsvarende som pænt drys

Fremgangsmåde

Det hele røres sammen med en elmixer, til du får en tyk grød.

Bredes ud på en bageplade på bagepapir i ca. 1 cm. tykkelse.

Drysses med noget pænt og lækkert fx. blå birkes, sesam eller nigella.

Bages på 220 grader i ca. 20 minutter til det har en lækker gylden farve.

Skæres i firkanter, og kommes i fryseren, når det er koldt.

TIP: Tilsæt 200 gram ristede valnødder og englene synger..

Nydes med fuldt nærvær!

PS: Lige nu får du en gratis kostplan og opskrifter, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

Børnene har nu fået en glad mor, der gider lege, og manden en kone der endelig er tilfreds med sig selv (mere feedback her).

Kategori: Opskrifter

Kiks af kikærtemel og havreklid – proteinrig klidkiks

Det kan være en god ide for de fleste, der gerne vil have mere stabil energi og øget velvære at skære ned på brødet.

Måske bare i en periode, indtil mavefedtet er væk og insulinresponset fungerer igen.

Så hvad så om eftermiddagen, hvor du lige plejer at smøre dig en mellemmad?

Jo, der kan du så spise en kiks med noget lækkert på.

Er du følsom overfor gluten, så er de her kiks meget bedre end mine almindelige klidkiks. De mætter også lidt mere, da kikærtemel indeholder en god mængde letoptageligt protein.

De er superlette at lave – smager godt – knaser – og derfor er der ingen undskyldning for ikke at give dem en chance.

Din mave bliver så glad!

Trænger du til et lille kærligt puf i den sunde retning, så tilmeld dig mit nyhedsbrev “Bedste opskrifter & gode råd / mere energi” (der er et tilmeldingsfelt her på siden).

Det er klart den letteste måde at skumme fløden gratis på :-)

Klidkiks med kikærtemel

Opskrift kikærtekiks

400 gram havreklid

200 gram kikærtemel (helsekostbutik)

1 spiseskefuld HUSK/loppefrøskaller (pulver eller skaller gul/grøn ingen forskel)

½ spiseskefuld salt

1 spiseskefuld olivenolie

ca. 5-5½ dl. vand (mere tør end klistret, dejen skal kunne rulles ud mellem to lag bagepapir)

Kan drysses med sesam, birkes, nigella, krydderier, kanel, chili eller hakkede kerner og nødder.

Fremgangsmåde:

Alt blandes med håndmixer. Hæld vandet i lidt ad gangen til dejen hænger sammen. Rør grundigt i ca. 10 minutter. Lad den hvile i 10 minutter bagefter.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, tag så det øverste lag bagepapir af og brug til næste plade.

Huller kan spartles ud med en kniv og kanter rettes til ved at skubbe dem sammen. Dejen skal højst være 2 mm tyk, når den er færdigrullet, ellers bliver de for hårde. En kagerulle med højdemåler er en god hjælp.

Skær med en almindelig smørekniv (gerne lidt bred) dejen ud til kiks, ca. 8×5 cm.

Sættes i ovnen på varme plader.

Giv dem ca. 30 minutter på 200 grader. Har du varmluftovn, kan du lave mange plader ad gange. Ellers 1 plade ad gangen.

Er de ikke helt sprøde, vendes de om og gives lidt mere tid på den anden side.

De er færdige, når de er lidt brune, helt tørre og til at knække fra hinanden.

Køles helt af på rist og opbevares i dåse eller pose.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejledning København – få styr på kosten en gang for alle

Facebookgruppe

Kategori: Opskrifter

Saftig mandelkage sødet med dadler og appelsin

Kage er godt!

Og der skal altid være plads til kage i en kvindes liv.

Men en traditionel kage er kun smag med smag på.

Der er ingen næring at hente og dit blodsukker får den vildeste rutchetur.

Derefter får du det vildeste dårlige humør og den vildeste træthed… (og så vild med den kage, var du måske heller ikke?)

Det kan også være, at du er megatræt af din topmave? Man bliver småtyk af for meget almindelig kage – not kidding :-)

Træt af at være træt og tyk?

Kunne du være modig og bage en kage, der giver næring?

Den her kage indeholder masser af kalorier, så spis ikke mere end et enkelt stykke.

The french way, som en af mine kunder sagde i fredags, lidt men godt og med fuld nydelse!

Den smager lidt guddommeligt.

Jeg har ikke mødt en eneste, som kunne forstå, at den var sund.

Egentlig underligt, at alle forventer, at sunde kager er kedelige og smagsløse kager? Dadler smager jo som karamel og mandler af marcipan – jeg er fan!

Skal du til påskefrokost?

Så ring til værtinden og spørg, om du ikke skal medbringe kagen til påskebordet. Server den med flødeskum tilsat vaniljekorn og frugt i små tern – alt er godt.

Påsken plejer i øvrigt at være let at navigere i, hvis man skærer ned på brød, snaps og søde sager.

IMG_1666

Mandelkage med kakaonips og appelsin

(Mange portioner, frys evt. ned)

200 gram mandler

500 gram dadler

2 øko appelsiner (saft og skræl)

1 spiseske sort vaniljepulver

½ teske kanel

1 dl. rå kakaonips

1/4 teskefuld salt

2 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen.

Tilsæt appelsinsaft og finrevet appelsinskræl, vanilje, kanel, salt og kokosolien.

Blendes godt sammen.

Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse.

Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Til sidst røres kakaonips i manuelt, så de forbliver hele.

Sættes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

Serveres evt med frugtsalat (frugt i små stykker vendt med flødeskum og vaniljepulver) .

Nyd den med god samvittighed og fuldt nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, der får dig til at sætte det ene ben foran det andet – hver dag!
Darwin Linkedin

 Se Darwins video ved at trykke her 

Darwin video

Darwin Toft, 24/11-17 efter de første 3 samtaler.

 

 

Kategori: Opskrifter

Jordskokkefritter med parmaskinke

Jordskokker er fulde af præbiotika (foder til de gavnlige tarmbakterier).

Der er især mange gode sager at komme efter i skrællen, så køb de økologiske, og nøjes med at skrubbe dem rene.

Hvis du har tendens til at være forstoppet, så er jordskokker et godt bud på, hvordan du kan få gang i sagerne.

For alle os andre, der er de bare ren nydelse.

Serverer du fritterne på en dag, hvor sundheden skal være skarp, så undlader du parmaskinken.

Jordskokkefritterne smager rigtigt godt bare bagt med olivenolien og krydderurter – uden skinken.

Parmaskinken er kun tilsat, fordi det var lørdag, og der skulle en lille særlig appetizer på bordet.

Jordskokker med parmaskinke

Opskrift jordskokkefritter med parmaskinke

500 gram øko jordskokker

10 skiver parmaskinke skåret i tynde strimler

½ dl god øko jomfruolivenolie

Et drys tørret chiliflager

En teskefuld tørret timian

Salt og peber

Fremgangsmåde

Jordskokker skrubbes rene med en grøntsagsbørste og skæres i kvarte på den lange led.

Fritterne vendes i skål med olivenolie og krydderier.

Parmaskinken vikles omkring hver enkelt fritte.

Sættes enkeltvis på en bageplade med bagepapir.

Drys evt. med ekstra chili og urter + salt og peber.

Bages i ovnen på 200 grader indtil de er gyldne ca. 20-30 minutter.

Spises som en snack eller som tilbehør.

Smager godt kolde i madpakken dagen efter.

God fornøjelse – og nyd med nærvær.

Anne Seidelin – kostvejleder og coach – også i virksomheder

“Anne er empatisk og god til at tale med alle. Og så er Anne dybt engageret og man kan virkelig mærke at hun selv får energi og glæde ved sit arbejde. Jeg kan kun give Anne min varmeste anbefalinger og håbe for andre at de vil benytte muligheden for at få mere sundhed og energi ind i deres virksomhed.”

Sofie Acosta, grafiker, Akademikernes A-Kasse (efter et forløb med hele virksomheden i 6 måneder 2015)

Se flere udtalelser her

Kategori: Opskrifter

“Vupti-vapti-æg” – og lidt om kolesteroltal

I en snæver vending og lidt inspireret af køleskabet og fryserens indhold, så kan man med en bakke æg og en pose frosne ærter komme rigtigt langt i sine bestræbelser på en ok morgenmad, der mætter og holder en kørende uden cravings 3-4 timer ud i fremtiden.

Meget “vupti-vapti-agtigt”.

Æg er geniale til morgenmad

De mætter godt, stabiliserer blodsukkeret og indeholder letoptagelige proteiner til kroppens muskler (som skal ud og træne senere på dagen jo…)

Og nej, du behøver ikke frygte det forfærdeligt farlige kolesterol i æggeblommerne.

Æg er også smarte til on-the-go løsning

Selv 7-eleven har fået æg på menuen nu:

Æg 7-eleven

Så bliver det altså ikke lettere.

De koster 18 kr – og de er økologiske – tak for det!

Æg og kolesterol?

Det kolesterol du indtager via kosten er stort set uden betydning, set i forhold til den mængde kolesterol, som kroppen selv producerer.

Kroppen danner meget mere kolesterol selv, end den mængde du spiser.

Spiser du lavglykæmisk med få elementer af stivelse og sukkerholdige produkter – så er dit kolesteroltal på ingen måde i fare.

Du kan roligt guffe 2-4 æg i dig dagligt.

Jeg har set så mange blodprøvesvar på folk, både dem på de traditionelle æggereducerede kostplaner fra de kliniske diætister og andre velmenende personer, og så mine egne kunder, før, under og efter kostændringer.

Resultaterne taler deres tydelige sprog.

Det er bestemt ikke æggene, der er skurken her – det er sukker, stivelse og alkohol – samt mangel på bevægelse.

Se fx de her blodprøvesvar, jeg skrev om i går (se hele blogindlægget her):

Samlet kolesteroltal på 6,9 er UDEN æg og 4,2 er MED æg..

Blodprøvesvar kolesterol

Dengang jeg var sygeplejerske

Blodprøvesvar får mig altid ned ad Memory Lane..

I gamle dage, da jeg var sygeplejerske, skulle jeg altid kalde patienten ind til en ekstra kontrolblodprøve, når jeg lavede for vilde resultater med kostvejledningen – lægerne troede ikke på det.

Slut med statiner

“Det kan ikke lade sig gøre uden medicin, Anne!!”, sagde de.

“I bøgerne står der, at kolesteroltallet højst kan sænkes med et par procent ved hjælp af kost- og livsstilsændringer”.

Da det var sket adskillige gange, så accepterede de, at bøgerne åbenbart tog fejl – og hende Anne måtte kunne noget med de kostændringer :-)

Og da der er mange og hyppige bivirkninger ved statiner, som er den hyppigst brugte type medicin til at behandle et for højt kolesteroltal med, så var patienterne villige til at fortsætte på deres nye livsstil.

Det er 6½ år siden, jeg håber, lægerne har fået nye bøger nu.

Det var ellers nogle dejlige og dygtige læger, skal jeg skynde mig at sige.

Nå, men vi kom fra æg og opskrifter.

De her lavede jeg forleden (billedet kunne være kønnere, men du forstår nok hensigten):

morgenmadsæg

Opskrift “Vupti-vapti-æg”

150 gram ærter / edamamebønner eller (grøntsagsrester fra aftensmaden)

2 økologiske æg fra fritgående høns (de har den bedste fedtsammensætning)

Salt og peber

En teskefuld økosmør (flere omega3 fedtsyrer end smør fra køer, der kun spiser soyaskrå)

Fremgangsmåde

Smørret smeltes på panden.

Det grønne varmes i smørret først.

Derefter tilsætter du æg og rører rundt.

Smag til med salt og peber – enhver anden form for krydderi eller krydderurter er også velkomne.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Østerbro

“…tak fordi du lærte mig i 2016 at spise sundt og fornuftigt, og stikke næsen tilbage i sporet igen, når jeg var kommet lidt ud af kontrol… læs flere kundeudtalelser her

Kategori: Opskrifter, Tips og tricks

Normalt kolesteroltal efter 5 ugers kostomlægning (fra 6,9 – 4,2 mmol)

Igår kom Paulin Delvaux med sine nye blodprøvesvar:

Blodprøvesvar kolesterol

Han havde det sidste år gået til kontrol hver 3. måned for sit høje kolesteroltal.

Han havde spist efter de officielle kostråd om kost til at reducere kolesteroltal (noget med at spare på æg og mættet fedt).

Han gjorde, hvad lægen bad ham om.

Tallet gik fra 6,6 til 6,9 på de officielle råd

Truslen om blodpropper, medicin (og bål og brand) lå i luften.

Men Paulin arbejder i et firma, hvor chefen Anders har lavet en virksomhedsordning med mig.

Alle hans ansatte får tilbudt et forløb, hvis de gerne vil have styr på deres sundhed (og det gør han ikke kun for at være flink, det gør han fordi, den investering godt kan betale sig).

Paulin startede her 26/1-18 og de nye blodprøver er taget 1/3-18:

Fra 6,9 til 4,2 på 5 uger – jeg gentager 5 UGER – det er så vildt!!!

Blodprøvesvar kolesterol

Samtidig faldt blodtrykket fra 135/87 til 126/80 på de første 14 dage

Det er så vildt, at jeg måtte spørge om lov til at måtte råbe det ud i hele verden på min blog. Det måtte jeg heldigvis gerne, for de her resultater EJER han 110% – han har knoklet for det – og høster nu belønningen.

Hvad ændrede han i kosten?

Han droppede selvfølgelig sukker og stivelse og snacks (og skar ned på alkohol).

Han øgede mængden af grøntsager og bælgfrugter.

Han fik nok sundt fedt.

Spiste alle de æg, han havde lyst til :-)

Og så overholdt han benhårdt mængderne og principperne i sin kostplan.

(I øvrigt ganske almindelig mad nede fra Netto og ingen underlige kosttilskud)

Søvn og motion har vi selvfølgelig også optimeret, men kosten har trukket det store læs.

LDL og HDL

Der er stadig røde og bål tal på skemaet.

Det samlede kolesteroltal på 4,2 er i den lave ende af normalskalaen.

Et samlet tal på 4,5 er det man stiler efter, hvis man gerne vil undgå hjertekarproblemer eller er diabetespatient.

Det røde tal på LDL er for højt og det blå tal på HDL er for lavt.

HDL er den sunde slags kolesterol, så den vil vi gerne have højere op.

Måske en del af forklaringen er genetisk, måske vi ikke helt har ramt mængden af det sunde fedt i kostplanen – vi ved det ikke endnu, det er for tidligt at sige.

Der skal tages ny kontrol 1/6-18, hvor vi satser på at få de sidste detaljer på plads (jeg skal nok huske at opdatere her på bloggen).

Foreløbig kan vi slet ikke få armene ned!!

Hvad kan du bruge det til?

Som læser her på bloggen, håber jeg, at du lader dig inspirere til at tage handling på din sundhedstilstand.

Det KAN lade sig gøre at blive sundere.

Det ER muligt at tage sagen i egen hånd.

Selv en lille ændring i hverdagen kan hjælpe dig (og store ændringer kan få dig helt i mål).

Alle mine opskrifter kan bruges til at få de her resultater – spar dog på de sunde søde sager.

Tilmeld dig mit gratis nyhedsbrev, så får du et kærligt puf en gang om ugen.

Eller spørg din chef, om I kan lave i firmaordning med mig tilknyttet (de eller du må gerne ringe og høre om det).

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske Østerbro

PS: Jeg har plads til nye personlige forløb for tiden. Så har dit firma ikke en ordning med mig, så tag fat i mig selv, hvis du er usikker på kosten i forhold til dit helbred.

Kategori: Sukker

Salat med hurtigt-syltede-rødløg, kikærter og andet godt

Vi er afhængige af, at vores tarmbakterier har det godt.

70-80 procent af vores immunforsvar sidder dernede.

De sundhedsfremmende af dem ELSKER grove ufordøjelige fibre fra grøntsager og bælgfrugter, så jeg satser altid på, at have rigeligt af den slags i mine hovedmåltider.

Især når jeg gerne vil være ekstra mæt.

Sultne tarmbakterier craver nemlig mad og gør os ekstra sultne og modtagelige for impulsmåltider. Så de skal bare have noget foder!

En af de vigtige ingredienser i tarmbakteriernes antiinflammatoriske effekt er, at de laver smørsyre.

Smørsyre tætner vores tarm, så der ikke kommer skadelige bestanddele ind i vores blodbane.

Mens jeg sad og lavede opskriften på denne præbiotiske salat, så dukkede der en undersøgelse op i mit feed, der påviste en klar sammenhæng mellem motion og de smørsyredannende tarmbakterier – så spændende!!

6 ugers motion ændrede fuldstændigt sammensætningen af bakteriekulturen i maven på forsøgspersonerne.

Der kom væsentligt flere af de smørsyre-producerende bakterier – det vil sige et bedre immunforsvar.

6 uger efter forsøget, hvor forsøgspersonerne ikke måtte motionere, der var deres bakteriekultur tilbage ved udgangspunktet – hmmm…

Use it or lose it!

Det gælder også vores andre organer – muskler, led, hjerner – de skal holdes vedlige altid.

(Link til hele studiet her)

Her er der foder til de kære væsner:

Salat med syltede rødløg, feta og kikærter

Salat med hurtigt-syltede rødløg

(2 portioner, hvis den står alene)

1 dåse kikærter

1 mellemstort rødløg + en spiseskefuld æblecidereddike + et nip salt

20 små tomater

100 gram god fetaost

2 spiseskefulde velsmagende øko jomfruolivenolie

Nogle stængler frisk basilikum (brug både blade og stængler hakket fint)

God grov peber

Fremgangsmåde

Start med at skære rødløg ultratyndt og læg det i en beholder med eddike og salt (lad det være i mindst 5 minutter).

Imens skyller og hakker du tomater og basilikum.

Kikærterne ristes tørre på en stegepande (evt. kan du tilsætte krydderier, men de kan godt stå selv).

Feta skæres i små tern og overhældes med olivenolie.

Når rødløgene har taget smag fra eddiken, fiskes de op og anrettes sammen med de øvrige ingredienser.

Vrid noget god peber over hele herligheden til sidst.

Salaten fungerer super godt alene som frokost.

Hvis den bare er del af måltidet, så er en godt krydret kylling en rigtig god kompagnon.

God fornøjelse!

INFO: En god stemning under måltidet giver en bedre fordøjelse grundet færre spændinger i kroppen.

Anne Seidelin – Certificeret Coach – Østerbro

“…Efter 3 uger på Annekost, hvor manden har opført sig ENGLEAGTIGT pænt HELE tiden (liiidt irriterende, faktisk), mens fruen her har syndet i ny og næ, siger den sgu -7 kg fedt på herren i huset og -3,4 på fruen! HÆ!… se mere feedback her

Kategori: Opskrifter
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...