Skyr med sund æblemos og ristede nødder

I går postede jeg den farlige æbledessert med flødeskum.

I dag kommer den mandagsagtige udgave så med skyr.

Der skal være forskel på hverdag og fest.

Det gør faktisk ikke noget, at hverdagen er lidt kedeligt – at der bliver skåret ind til benet.

Når mad er kedeligt, så spiser vi sjældent for meget af det.

Så kan vi med god samvittighed give den gas, når det er weekend eller hende Moster Oda kommer (hun er en sand festabe jo!).

Er du den lykkelige ejer af et æbletræ, så er det nu, du kan høste løs og producere noget helt fantastisk topping til din morgenskyr.

Lav en stor portion, men frys mosen ned i små portioner, så der kun er til et par dage i hver portion.

Se opskriften på sund æblemos hér.

skyr med æblemos og nødder

 

skyr med æblemos og nødder 2

Opskrift skyr med æblemos og ristede nødder

(1 portion)

200 gram skyr naturel

1/2 deciliter sund æblemos à la Anne Seidelin (se opskrift hér)

1 spiseskefuld ristede mandler/hasselnødder (se opskrift hér)

Slut-Færdig-BUM – Spis!

Pas på! Det smager lidt for godt og kalder på en ekstra portion..

Anne Seidelin – Kostvejlederen med de bedste pakkeløsninger (se dem hér)

Eksempel på et vægttabsforløb (2 pakker):

Forside

Kategori: Opskrifter

Æbledessert med flødeskum – lavglykæmisk men farlig..

Kulminationen på weekendens æbletema er  - TADAAAAA ….. – DESSERTEN!!!!!!!

Den er kun for dig, som virkelig har styr på sukkertrolden, og kan beherske trangen til at nappe en 7-8 portioner mere..

Eller til dig, som kun laver råvarer til en enkelt portion ad gangen.

De fleste vil komme til at overspise..

Og der har vi faktisk årsagen til, at nogen slet ikke taber sig, selv om de ændrer deres kost. For når noget er godkendt og sundt, så kan man jo bare spise løs – eller???

Nej! Man kan aldrig bare spise løs (med mindre det er grøntkål). Der følger altid en regning med (løs mave hvis det var grøntkål i stride strømme).

Al mad indeholder kalorier og kalorieantallet bestemmer altså din vægt – basta.

Så alt med måde – især det sunde søde og de sunde brødløsninger!

Med mindre Moster Oda reelt kommer på besøg, for så giver I den bare gas (og vender tilbage til kostplanen i morgen).

æbledessert

Opskrift på Æbledessert:

1 deciliter usødet æblemos (se opskrift hér)

½ deciliter økologisk piskefløde

1/4 teskefuld sort vaniljepulver (Urtekram)

1 spiseskefuld ristede hasselnødder (se opskrift hér)

Eller med ristede mandler som nedenunder

æbledessert

Fremgangsmåde:

Fløden piskes blød med vaniljen.

Æblemosen kommes i et pænt glas, flødeskum kommes ovenpå.

Toppes med nødderne.

Så simpelt – så godt..

Spis roligt og nyd!

Anne Seidelin – Kostvejleder til børn og voksne – København Ø

Facebook anmeldelse

De sidste nye opskrifter postes på Facebook

Kategori: Opskrifter

Sund æblemos – kog dem med skræl!

At komme hjem fra Sverige med adskillige poser helt uimodståelige æbler i alle farver og faconer..

Hvad så?

æbler pose

Havde heldigvis udtænkt den lavglykæmiske og praktiske løsning på vej hjem i bilen:

æbler gryde

Æblemos kogt med skræl og ingen sukker:

æbler kogt

Fremgangsmåde:

-  Æblerne vaskes og skæres i mindre stykker uden kernehus

-  Koges/dampes til de er møre i 2 cm vand (10-20 min.)

- “Sødes” med kanel, kardemomme, vanilje eller en blanding af dem alle

- Du kan eksperimentere med krydderierne ved at koge flere små portioner. Min favorit, som ses nedenunder er med riiiigelige mængder kanel (2 skefulde til en grydefuld samt 1 spiseskefuld kardemomme og 1 teskefuld sort vaniljepulver).

- Mosen blendes derefter meget grundigt og er vupti færdig

- Køles ned og puttes i små beholdere/poser til fryseren, så du har til laaaang tids brug.

æblemos

En portion svarende til en deciliter vil ikke påvirke dit blodsukker, slet ikke hvis du giver det modspil af skyr, nødder eller evt. flødeskum (se æbledesserten hér).

 God fornøjelse – det kan faktisk være et hyggeligt familieprojekt.

Anne Seidelin – Kostvejleder med speciale i stabilt blodsukker.

PS: Er du meget mere interesseret i min kat og min frokost, så følg med på Instagram her.

Kategori: Opskrifter

Pandekager med hytteost – mellemmåltid eller måltid?

Kostvejledere har prædiket mellemmåltider i årevis.

Men virker de? Er de nødvendige?

Svaret er: nogle gange for nogle mennesker.

Ikke altid – langt fra.

Hvad der virker for den ene (på en given dag), virker helt modsat for en anden person (på en anden dag).

Der er ingen lette løsninger.

Der er ingen absolutte regler.

Kost er noget bøvlet noget – men det kan læres..

De fleste trives bedst med 3 hovedmåltider og noget lækkert ud på eftermiddagen.

HVIS du trives med mellemmåltider, så er der en superlækker opskrift på pandekager her:

Pandekager med hytteost.

De smager godt kolde, helt uden noget til, og du kan bare smide et par stykker i en frysepose og suse afsted.

Gode til ulvetimer med børn, der skal hentes i institutioner. Eller børn der har spist for lidt aftensmad og lige trænger til lidt ekstra inden puttetid.

Selvfølgelig kan de også bruges til morgenmad, frokost og aftensmad – lune og gode.

Du bestemmer. Mærk efter.

Lær din krops signaler at kende. Kend forskel på lyst og behov :-)

Pandekagestabel

Opskrift Hytteostpandekager:

3 æg

1 bæger hytteost (250 gram)

1½ spiseskefuld HUSK (den grønne)

2 teskefuld kardemomme

Revet skræl af 1 økologisk citron

1 spiseskefuld agavesirup (læs om agave her)

1 lille håndfuld hasselnødder

1 nip salt

Økosmør til at stege i

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser hældes i en skål og blendes med stavblenderen.

Du kan også bruge en alm. blender eller en håndmixer.

Steges i smør som små klatter.

De tager lidt længere tid end mine andre pandekageopskrifter at bage, da de er skrøbelige og skal have lang tid over svag varme.

Kan serveres med lidt frisk frugt, agavesirup, saften fra citronen, lidt kokosmel, flere nødder – eller bare som de er.

Holder sig fint 3 dage på køl.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejledning København – overskud i hverdagen.

Vil du gerne lære alt det der med kroppen og kosten en gang for alle?

Så tag fat i mig, så finder vi ud af det sammen med en personlig kostplan i “den store pakkeløsning”.

Kategori: Opskrifter

Hvad sker der efter 3½ uge på en kostplan?

Anders Thue Pedersen og hans ene ansatte på TimeBlock.dk har nu været i gang med en kostomlægning 3½ uge.

Det har været en øjenåbner, at kosten kan have SÅ stor indflydelse på energien og produktiviteten.

Så Anders inviterede mig til at være gæst i ugens podcast hos www.startupsnakken.dk

Du kan høre hele interviewet her

Mikrofon startupsnakken

Som jeg forklarer i interviewet, så synes jeg selv, det er forunderligt at være vidne til alle de forandringer, der sker under de her forløb.

Det er så lidt, der skal til.

Hvis du har lyst til at prøve selv, så start med at lave nogle af opskrifterne fra bloggen.

Se hvordan din krop reagerer, og fortsæt, hvis det føles godt.

God fornøjelse – og nyd med nærvær – altid.

Anne Seidelin – kostvejleder og coach- også i virksomheder

“Anne er empatisk og god til at tale med alle. Og så er Anne dybt engageret og man kan virkelig mærke at hun selv får energi og glæde ved sit arbejde. Jeg kan kun give Anne min varmeste anbefalinger og håbe for andre at de vil benytte muligheden for at få mere sundhed og energi ind i deres virksomhed.”

Sofie Acosta, grafiker, Akademikernes A-Kasse (efter et forløb med hele virksomheden i 6 måneder 2015)

Se flere udtalelser her

 

Kategori: Coaching, Tips og tricks

En sund ostemad – og et helt stabilt blodsukker bagefter

Jamen, må jeg så aldrig mere få en helt almindelig ostemad?!?

Hmmmm… nej, egentlig ikke, med mindre du er indstillet på, at få det lidt skidt bagefter.

Sådan er det bare med en diabetes diagnose (både præ, 1, 1½ og 2).

Når diagnosen diabetes,  eller prædiabetes, først er stillet, så KAN bugspytkirtlen simpelthen ikke klare en ostemad længere. Den vil prøve og du kan måske også give dig selv lidt ekstra insulin efter måltidet, hvis din læge har givet dig en insulinpen – men du vil aldrig kunne føle dig godt tilpas bagefter.

Blodsukkeret vil altid blive for højt.

Et højt blodsukker er en belastning for en krop, der i forvejen er hårdt belastet.

Så nej, lad brødet stå!

Lav noget andet brød, som din krop GODT kan håndtere.

Og for alle os, der ikke har hverken diabetes eller prædiabetes (endnu!!), der giver det også afsindigt god mening at undvære brød. Med mindre du er ekstremt fysisk aktiv i timerne efter ostemaden, så spis noget brød, som giver dig både god mæthed og et stabilt blodsukker (OG smager godt).

Der er stadig kulhydrater i de her boller, men det er rolige kulhydrater, der frigives langsomt.

Sund kikærtebolle med ost

Sund kikærtebolle med ost

Opskrift på lowcarb boller

(3 store styk)

50 gram kikærtemel (lav det selv, se her hvordan)

50 gram boghvedemel (se fremgangsmåde her)

4 øko æg

4 spiseskefulde skyr naturel

4 teskefulde HUSK (den grønne)

2 teskefulde bagepulver

1/4 teskefuld salt

Birkes som drys (eller sesamfrø)

Fremgangsmåde

Æggene piskes for sig, til de er luftige. Tilsæt derefter skyr og pisk igen.

Boghvedemel, kikærtemel, HUSK, salt og bagepulver røres sammen i en separat skål.

Hvis du selv har lavet melet, så sigt det, og undgå dermed de store hårde stykker (dem kører du bare igennem en kaffekværn, så har du klaret det problem).

Tilsæt nu de tørre ingredienser lidt ad gangen og pisk det hele grundigt sammen.

Lad dejen hvile i 15 minutter til den har samlet sig og blevet mere fast.

Sættes på bagepapir i 3 store boller.

Drysses med noget kønt.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader (til de er pænt brune).

Bør opbevares på køl eller fryses ned (smager rigtigt godt ristet på brødristeren).

Bollen på billedet er smurt med aioli, drysset med salat og fået 2 store skiver lækker gouda-ost på.

Det gav en virkelig nem frokost, der holder mig mæt i 3 timer (prøøøøøv).

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – få styr på din kost og blodsukker– en gang for alle

FB sundt sødt

 

(Ingen askese – selvom der skal skæres ned på kulhydrater)

Kategori: Opskrifter

Sunde Snickers – peanuttreats med chokoladestreger

“Mor, Snickers smager ordentligt godt!

Kan du ikke lave noget, der smager lidt lige sådan – bare sundt?”

Så bliver moren altså glad..

Og snupper storepigen på 13½ med i køkkenet.

Det blev en vildt hyggelig lørdag eftermiddag – og behovet for aftensmad var ikke særligt stort.

De er lækre nok til at tage med ud i verden som værtindegave, dele-ud-slik/kage, dessert – alle de steder, hvor det gerne må være lidt særligt, lidt pænt og lidt ekstra (end hurtigt sammenklaskede chokokugler).

Sunde Snickers

Opskrift på sunde Snickers

75 gram saltede peanuts

75 gram mandler

250 gram bløde dadler

(evt lidt vand)

Ekstra peanuts til at lægge ovenpå

50 gram 85% mørk chokolade

Fremgangsmåde

Peanuts og mandler køres til groft mel på en køkkenmaskine.

Dadler puttes i maskinen en ad gangen.

Hvis det bliver for tungt for din maskine, så tilsæt lidt vand.

Massen kører indtil det hele hænger sammen.

Form små flade ca. 2 x 4 cm store stykker på et stykke bagepapir.

Læg peanuts tæt ovenpå så de dækker.

Smelt chokoladen.

Dyp en teske i den flydende chokolade og lav et zigzag-mønster hen over stykkerne.

Opbevares på køl i ca. 2 uger (eller frys dem ned, så de ikke står og frister hver dag).

God fornøjelse!

PS: Der er kommet en ny luksuspakke til at få styr på din kost og energi

Anne Seidelin – Kostvejleder, Sukkercoach og Sygeplejerske – stabilt blodsukker Østerbro

PPS: Følg mig på Facebook – og få de sidste nye opskrifter der

 Fb diabetes

Kost og diabetes

(Selv med diabetes er der plads til sunde søde treats i en fase 1 kostplan)

 

Kategori: Opskrifter

PCO-Intropakken – den rigtige kost kan gøre dig symptomfri

Har du PCO (PCOS), men mangler viden og praktiske råd om, hvordan din kost kan gøre dig symptomfri?

Frygter du aldrig at kunne spise normalt igen?

Du har med PCO meget større vanskeligheder end andre kvinder med at spise sundt. Både fordi du har større cravings og sukkerhunger, men du bliver også fysisk påvirket af stivelse og sukker på en helt anden måde end andre.

Er du træt af at være en arrig drage om eftermiddagen, når dit blodsukker er lavt igen igen?

Overvejer du fertilitetsbehandling eller hormoner – så prøv en intensiv kostomlægning i stedet. – det virker!

Livet ER for kort til den konstante træthed og indre uro, som du føler nu.

Intro-pakken skal ses som en kickstart. Som regel vil der være behov for opfølgende konsultationer.

Du vil kunne mærke ro, energi og overskud allerede efter den første uge.

Vi sætter din krop i gang med at forbrænde fedt istedet for kulhydrater (se artikel om det her).

Din PCO-krop er ELENDIG til at forbrænde kulhydrater (men mega god til det med fedt, heldigvis).

DU FÅR:

  •  1 times motiverende samtale
  •  Kostplan til en symptomfri PCO
  •  Masser af sundt fedt
  •  Sunde søde treats hver eftermiddag
  •  E-bogen “Opskrifter til stabilt blodsukker” af Anne Seidelin (123 nemme  og lækre opskrifter)
  •  En opfølgende mail med resume af samtalen
  •  Mail en uge efter samtalen med afklarende spørgsmål og status
  •  Analyse af dine specifikke problemstillinger
  •  Redskaber til at komme ud af dine cravings
  •  Gennemgang af dine blodprøver (hvis du har dem)
  •  Coaching til at finde dine mål, midler og visioner

PRIS: 1700 kr. inkl. 25% moms

Vil du gerne kontaktes eller tale med mig inden du booker en samtale. Så brug kontaktformularen her på kontakt-siden.

Anne Seidelin – kostvejleder med speciale i fedtforbrænding og stabilt blodsukker
Spis dig ud af PCO

Spis dig ud af PCO

Kategori: Coaching

Sandwich med sund lowcarb-bolle, kylling, pesto og mozzarella

Har nørdet med alle mulige forskellige formler på boller og sandwichbrød.

En blanding af kikærtemel og boghvedemel er lige nu min favorit.

Dermed undgår jeg alle bivirkninger fra korn.

Det vil sige ingen oppustethed, ingen puffet mave, ingen rumlen i maven, ingen træthed en halv time efter, ingen hovedpine, ingen humørsvingninger, ingen uren hud og ingen præmenstruel drage om eftermiddagen.

JA, det er faktisk en ret stor regning for at spise en almindelig sandwich – men det er den regning, jeg selv betaler hver gang.

Andres regninger ser helt anderledes ud – OG der er nogen, som slet ikke får en regning (tror de i hvert fald).

Hvis du nu er en af dem, der kan tåle alt?

HVORFOR så spise en bolle uden korn?

Argumentet for at vælge den her slags “brød” er, at det simpelthen giver lang tids mæthed og masser af reel næring til din krop. Du bliver mæt og glad – og på sigt mere energi og overskud (det er da en pæn bonus).

Bollen bliver din rolige og flinke proteinkilde – istedet for dine hurtige og voldsomme kulhydrater.

Ikke overbevist?

Smag dem :-)

Opskriften på bollerne finder du her:

http://anneseidelin.dk/proteinboller-med-kikaertemel-og-boghvedemel-til-madpakken/

Sandwich sund bolle

Opskrift på sundt sandwichfyld

(Til 1 proteinbolle)

½ spiseskefuld pesto lavet på olivenolie (min opskrift er her)

2 skiver frisk mozzarella-ost

2 stykker kyllingeinderfilet (stegt i økosmør og tilsat salt, peber og røget paprika)

En håndfuld blandet salat

Alle de små tomater, der er plads til

Lidt frisk timian eller andre grønne krydderurter (de er så sunde)

Fremgangsmåde:

Det giver vist sig selv :-)

Sandwichen kan smøres aftenen før og medbringes som madpakke dagen efter.

Men den smager helt klart allerbedst med en lun og sprød bolle.

Så kan den til gengæld også sagtens fungere som et genemført sundt og lækkert aftensmåltid.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Personlig Kostvejleder – også for virksomheder

Jeg er online 24/7 i min lukkede hemmelige gruppe.

Jeg svarer og kommenterer på det hele – det gør de andre også – så du er aldrig alene med dit projekt.

Den får du lige nu adgang til som kunde i min lille butik:

Facebookgruppe

Kategori: Opskrifter

Proteinboller med kikærtemel og boghvedemel – til madpakken

Madpakker.

Sunde madpakker.

Spændende madpakker.

Madpakker der bliver spist – med glæde.

Madpakke der mætter i lang tid.

OG madpakker der ikke ser alt for underlige ud – så andre omkring en stiller irriterende spørgsmål..

Sandwich sund bolle

Det er nogle spørgsmål, der kommer i hver eneste samtale, jeg har i min lille butik.

Madpakker både til sig selv, manden, konen, børnene og på bilferien – to-go-løsninger simpelthen.

Derfor har jeg nørdet med opskrifter på den perfekte sandwichbolle.

En sandwich er der aldrig nogen kolleger eller kammerater, der undrer sig over, hvis den ser normal ud (normal er især vigtigt for børn og teenagere..).

Løsningen er en blanding med 2/3 kikærtemel (se her hvordan du laver det billigt selv)

Og 1/3 boghvedemel (det kan du sørme også selv lave, se link her)

Dertil kommer æg, skyr, HUSK og bagepulver – ret let.

Skyr, kikærter og æg giver de gode letfordøjelige proteiner – som mætter længe.

Æggeblommerne sørger for sundt fedt.

HUSK giver konsistens og god fordøjelse (et rent fiberprodukt)

Boghvede og kikærter tilføjer vitaminer, mineraler, fibre, langsomme kulhydrater, flere proteiner og den brødagtige smag.

Bolle med birkes

Bollerne kan fryses og lunes direkte fra fryseren på brødristeren.

De holder fint til at blive smurt aftenen før.

Bollerne kan bages i forskellige former og faconer, så de kan fx også fungere som pizzabunde.

Bolle med kikærter og boghvede

Opskrift på sund sandwichbolle

(6 styk)

100 gram kikærtemel (lav det selv, se her hvordan)

50 gram boghvedemel (se fremgangsmåde her)

6 øko æg

8 spiseskefulde skyr naturel

8 teskefulde HUSK (den grønne)

3 teskefulde bagepulver

½ teskefuld salt

Birkes som drys (eller sesamfrø)

Fremgangsmåde

Æggene piskes for sig, til de er luftige. Tilsæt derefter skyr og pisk igen.

Boghvedemel, kikærtemel, HUSK, salt og bagepulver røres sammen i en separat skål.

Hvis du selv har lavet melet, så sigt det, og undgå dermed de store hårde stykker (dem kører du bare igennem en kaffekværn, så har du klaret det problem).

Tilsæt nu de tørre ingredienser lidt ad gangen og pisk det hele grundigt sammen.

Lad dejen hvile i 15 minutter til den har samlet sig og blevet mere fast.

Sættes på bagepapir i 6 aflange klatter.

Drysses med noget kønt.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader (til de er pænt brune).

Bør opbevares på køl eller fryses ned (smager rigtigt godt ristet på brødristeren).

Hvis du vil have opskriften på fyldet i sandwichen på billedet så er den her.

God fornøjelse – og nyd dem med nærvær – også on-the-go.

Anne Seidelin – Kostvejleder med speciale i fedtforbrænding – Østerbro

“…Jeg er så glad for, at netop du poppede op i mit feed, den dag i februar jeg søgte på kostvejleder og jeg er fuldstændig vild med det shitload (kan faktisk bruges i positiv forstand) af viden og værktøjer du har givet mig. Så tak for det… (mere feedback her).”

Facebook hemmelig gruppe

 

Følg gerne med på  Facebook - der udgiver jeg alle de nye opskrifter først.

Kategori: Opskrifter
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier