Ny turbo-kostplan – og pandekager uden sukker og mel

Dem her skal jeg have på søndag.

Lige for tiden tester jeg min egen reviderede kostplan.

Den oprindelige kostplan virkede sådan set godt nok, men der var enkelte kunder, som efterspurgte en “turbo-udgave”.

En kostplan der gav 1-1½ kilos vægttab om ugen – uden at ødelægge forbrænding og stofskifte – altså stadig et vedvarende vægttab.

Så turbo-kostplan er hermed i testfasen og testkaninen er mig selv (plus et par utålmodige kunder).

Og hvordan går det så?

De første 7 dage har givet et vægttab på 1 kilo og 1½ cm mindre i taljen (ved navlen).

Jeg er godt tilfreds!

Lidt sulten en gang i mellem, men god energi og god følelse i kroppen.

Og nej, så er der ikke lækre raw cakes om aftenen, men en dejlig kop the – derfor de lækre pandekager på søndag – min “ugens treat”.

Et par uger mere, så skulle jeg være klar med den endelige udgave (af mig selv og kostplanen).

Pandekagestabel

Opskrift på klidpandekager

(1-2 portioner)

2 æg

½ banan

½ dl. havreklid

½ dl. vand

2 teskefulde grøn HUSK

2 teskefulde kardemomme

1 teskefulde kanel

½ teskefuld bagepulver

Evt. lidt revet skal fra en citron

Et nip salt

Fremgangsmåde:

Det hele blendes. Steges til små tykke pandekager i smør.

Tilsæt evt. lidt mere vand undervejs, hvis det bliver for tykt.

Serveres med lidt økologisk smør og frisk frugt.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder og EMCC-certificeret coach – Indre Østerbro

Se også mine erfaringer og projekter på LinkedIn

Virker det at være 2 i et forløb med mig? Oh, yes..

Sofie og Mads FB

(Sofie og Mads efter 2. samtale i den store pakkeløsning 21/2-18)

Kategori: Opskrifter

Skyrdressing – til alle formål – næsten

Når du bruger skyr i din dressing, så kan du skære ned på mængden af protein i resten af måltidet.

Skyr som dip

Bruger du skyrdressingen som dip til grøntsagsstænger, så bliver du mere mæt og stabil i dit blodsukker end ved en almindelig dressing.

Skyr som sovs

Skyrdressingen er glimrende til at dyppe i istedet for sovs til de fleste varme og kolde retter.

Skyr til smørelse på æggewrap

Det kan du se et eksempel på lige her (og opskriften på wraps er her):

åben æggewrap

Opskrift skyr som dressing (stor portion)

200 gram skyr naturel

½ dl god økologisk olivenolie

2 teskefulde citronsaft

1 teskefuld reven citronskræl (øko)

½ teskefuld salt

Nogle gode vrid peber

Evt chili og hvidløg

Evt. friske eller tørrede krydderurter fx basilikum eller persille

Fremgangmåde

Det hele blandes til det er blødt og blankt.

Kan holde sig på køl i en uge.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – Kostvejledning til stabilt blodsukker – Østerbro

“Hej søde Anne :)

Tak er kun et fattigt ord, men du skal alligevel have en kæmpe tak, fordi du har fået mig til at ændre mit liv fuldstændig :)

Jeg har det nu bedre med mig selv, alle kan mærke på mig jeg har det bedre! I dag kom kollegaer hen og fortalte mig hvor stolte de er af mig :)

(Ina, 7/5-15 København efter stor + lille pakkeløsning = minus 14,6 kg)
Kategori: Opskrifter

Stegt spidskål med markchampignon og løg

Denne ret var egentlig tænkt som tilbehør til et stykke fisk, men endte med at stå alene, da jeg på dagen ikke følte mig særligt sulten.

Og selv om det er vigtigt, at hovedmåltider indeholder både protein, fedt og grønt, så valgte jeg at lytte til min krop, som bare bad om noget let og grønt.

De dage, hvor du ikke føler dig sulten, så lad være med at spise bare fordi, nogen siger, det er godt for dig – følg din krop.

spidskål og svampe

Opskrift stegt spidskål

1 lille spidskål

1 bakke markchampignons eller almindelige champignons

1 lille løg

Lidt økosmør til at stege i

1 lille skefuld citronsaft eller æblecidereddike

1 lille skefuld soyasovs (eller bare et drys salt)

Et vrid peber

Fremgangsmåde

Spidskål, champignons og løg skæres i tynde skiver.

Start med at svitse løget i smørret.

Når løgene har taget farve, tilsætter du kål og champignons.

Når det er faldet lidt sammen og er blevet gennemvarmt efter cirka 5 minutter, tilsættes resten og koges med et par minutter, til du synes konsistensen er god.

Vil fungere godt til de fleste proteinkilder.

Kan fint holde sig et par dage i køleskabet.

God fornøjelse – og lyt altid til kroppen!

Anne Seidelin – kostvejleder Kbh Ø

“…I går var jeg så hos Anne igen og efter lidt over 5 uger med at leve efter Annes råd og vejledning, hedder vægten nu 96,4 kg og 104 cm rundt om maven… (se mere feedback her)”

Kategori: Opskrifter

Røræg med cherrytomater og peberfrugt

En af verdens letteste morgenmadsløsninger, eller en hurtig frokost, hvis du arbejder hjemmefra:

røræg

Opskrift på nemme røræg

2-3 øko æg

1 peberfrugt

1 håndfuld cherrytomater

Lidt øko smør

Salt og peber

Fremgangsmåde

Start med at vaske og snitte grøntsagerne.

Varm grøntsagerne i smør på panden til de er gennemvarme.

Tilsæt æggene og rør rundt til de stivner (men ikke bliver alt for tørre).

Smag til med salt og peber.

TIP: Gør grøntsagerne klar til flere dage ad gangen og hav dem klar i køleskabet.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske Østerbro

Darwin 13 januar 2018

PS: Der er nye forløbspakker til stabilt blodsukker. Start i et forløb, der optimerer din hverdag, så den bliver fuld af overskud og energi.

Kategori: Opskrifter

Lun rustik gulerodssalat med mandler og dild

Jeg har det lidt stramt med kold mad om vinteren – salater virker bare ikke i januar.

Men jeg er svært glad for gulerødder.

Så en lun salat blev gaven fra mine udfoldelser i går i køkkenet.

gulerodssalat

Lun salat med gulerødder, mandler og dild

500 gram øko gulerødder

50 gram mandler

Et bundt dild (estragon eller koriander havde også været godt)

3 spiseskefulde øko jomfruolivenolie

1 spiseskefuld citronsaft (lidt finrevet skræl havde været lækkert, men det her var fra flaske)

Et par gode vrid sort peber

Fremgangsmåde

Gulerødder skrælles eller skrubbes, og skæres i grove skiver.

Koges 3-5 minutter til der stadig er bid i, men ikke så de knaser.

Mandler lægges i kogende vand i en skål og smuttes efter et par minutter, når skallen løsner sig.

Dild skylles og hakkes fint.

Olie, peber og citronsaft blandes.

Gulerødderne hældes i en si og får lov at dryppe af et par minutter.

Det hele blandes og serveres lunt.

Fungerer ualmindeligt godt til en hakkedreng eller til hvid fisk.

Næste dag fungerer resterne faktisk godt kolde, serveret i en lille snackskål, med en kop krydret te ved siden af (til at holde varmen på).

Ha’ en skøn dag, Anne.

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Østerbro

NB! Lige nu følger der en kostplan med, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev her på siden + en lille udgave af min opskriftsamling

De nyeste opskrifter ligger på Facebook find min side her
Kategori: Opskrifter

Uren hud, ustabilt blodsukker og forkert kost?

Uren hud – spis sundere:

Din hud afslører din kost – sådan er det bare.

Hvordan så din hud ud i juleferien?

Sikkert noget puffet og med små urenheder på hagen – har jeg ret?

Urenheder og bumser kommer altid ubelejligt og vi får dem alle sammen – nogle flere end andre.

Er du over 25 år er der dog grund til at tænke lidt over din kost og livsstil.

Der er ikke længere nogen forklaring, som fx uorden i kønshormonerne, fordi du er teenager – og dog…

Hvorfor får du bumser?

Ja, det er faktisk uorden i kønshormonerne, der er den største skurk. Mange forsøger sig da også med P-piller med større eller mindre succes.

Kvinder med PCOS (polycystisk ovarie syndrom) kæmper en daglig og årelang (nogle gange livslang) kamp mod uren hud. Og præmenstruelle kvinder møder også tit synet i spejlet om morgenen..

Hvad har kosten med kønshormoner at gøre?

Sidst du så en ny bums i spejlet, hvad havde du da spist eller drukket dagen forinden, som du ikke normalt indtager?

Sikkert noget med alkohol, sukker eller stivelse (sukker, stivelse, hvedebrød, hvide ris, kage, slik, sodavand?) Før i tiden kunne man ikke påvise en sammenhæng mellem kost og hud. Det kan man nu.

Du kan ret hurtigt få pæne resultater med kostomlægning.

Tjek opskrifter og gode råd om kostomlægning her på bloggen og se hvad der sker.

Opskrifterne virker på din hud fordi:

Insulin laver rod i hormonerne

Adskillige studier viser, at et højt indhold af insulin i blodbanen trigger produktionen af androgene (mandlige) kønshormoner, som går direkte til dannelsen af hudfedt, samt øger hastigheden af celledød i huden.

Den øgede mængde af fedt og døde celler, som forsøger at mase sig ud gennem porerne, giver efterfølgende problemer med dannelsen af hudorme og bumser.

Insulinresistens gør det endnu værre

Insulinresistens er ret uheldigt her, da mængden af insulin i en insulinresistent krop er mange gange større end normalt. Det er derfor PCOS-ramte har så mange hudproblemer samt problemer med uønsket hårvækst alle vegne.

Stress

Er der stress i dit liv, så vil mængden af stresshormoner også sparke til de mandlige hormoner og bidrage yderligere – så har du den klassiske ”vigtig-jobsamtale-bums”.

Hvordan undgår du de androgene hormoner?

Spis kost med et lavt glykæmisk index – kost der påvirker dit blodsukker mindst muligt.

Prøv at tænke som en person med diabetes: ”hvordan undgår jeg at tage mere insulin end højst nødvendigt i dag?” Hvilke fødevarer og drikkevarer bidrager mest muligt til min indre sundhed?

Mælk?

For nogen giver det en markant forskel i huden, om de drikker komælk eller ej. De fleste reagerer ikke på surmælksprodukter eller ost, men det ses af og til også.

Vil du teste dette, så prøv at undgå mælk i 2 uger og se, hvad der sker. Er der ingen ændringer (se lige på din maves tendens til at puffe samtidig), så er du ikke en af dem.

Få olier nok i din kost!

Du må ikke være fedtforskrækket. Som kostvejleder er det en af de store udfordringer. Alt for mange er alt for bange for fedt – og det ses på huden. De sunde olier er ekstremt vigtige for dannelsen af ny sund hud. Og de sunde olier er meget eftertragtede af alle dine indre organer. Din hud, som er dit største organ, kommer her helt bagerst i køen – med tør og rynketruet hud til følge.

De sunde fedtstoffer:

Tilstræb at spise dine fedtstoffer i den ”originale indpakning”, så får du en masse anden god næring med i købet. Her tænker jeg især på avocado, mandler, nødder, oliven, kokos, fede fisk og æggeblommer. I anden række hørfrøolie, olivenolie og fiskeolie.

Omvendt vil fødevarer med transfedtsyrer give dig uren hud prompte. Undgå derfor friture, chips, industrikager og fastfood.

Næring til din hud

Virker kostændringer?

Som coach og kostvejleder har jeg fulgt så mange patienter hos de praktiserende læger med hudproblemer. Både rigtige hudsygdomme som psoriasis, eksemer, ekstrem acne og rosacea, men også bare de almindelige irriterende småbumser her og der.

Jeg er slet ikke i tvivl. Alle former for hudproblemer bliver mindre ved en sund kost, som stabiliserer blodsukkeret og giver næring til nye hudceller.

Behøver man så overhovedet hudpleje?

Ja! Rester af make-up, snavs, forurening og dagens portion brugte og døde hudceller skal selvfølgelig fjernes både morgen og aften for at huden kan fungere optimalt. Find nogle produkter der er så rene og milde som muligt – gå efter svanemærket.

Efter rens så smør med en creme der fugter og plejer fx Dermalog Fugtighedscreme (den lilla fra apoteket til under 100 kr.).

AKUT HJÆLP LIGE NU?

En god concealer kan være en løs mineralsk foundation fra fx Tromborg eller Jane Iredale.

Du blander en lille smule med lidt dagcreme på din håndryg, derefter smører du et tyndt lag på det, der skal skjules, venter lidt, dupper lidt ekstra pulver på og gentager evt. processen, indtil alt er gemt fint ad vejen.

Så er resultatet af en festlig eller meget hyggelig aften i selskab med Moster Odas boller eller Bedstevenindens champagne næsten væk.

Få derudover en masse grøntsager, sunde olier og vand hver eneste dag.

Stabilt blodsukker giver en stabil hud – pas på begge!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Østerbro

NB! Lige nu følger der en hudvenlig kostplan med, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev her på siden + en lille udgave af min opskriftsamling

De nyeste opskrifter ligger på Facebook find min side her

 

Kategori: Sukker, Tips og tricks

Troldetræet – hvis ALT var muligt..

I en periode var dette billede min screensaver.

Det er et træ i Dyrehaven, som står lidt for sig selv ude i græsset – et troldetræ – som det hed i min barndom.

Min farmor fortalte, at kravlede man igennem sådan et hul, så fik man et ønske opfyldt..

Troldetræ

Med den slags løfter, så går fantasien jo i gang.

Hvad ønsker jeg mig????

Sådan for alvor.

Hvad ville jeg gerne ændre, hvis jeg kunne?

Hvad ville jeg gerne have mere af eller mindre af?

Hvordan ville jeg gerne kunne stå ude i verden?

Et troldetræ tvinger dig til at mærke efter – kan du fornemme det?

Husker du, at stoppe op, når du kan mærke en følelse eller et ønske om forandring?

Husker du at give dig selv lov til at drømme?

Hvad hvis alt var muligt – lige nu?

Tag dig selv alvorligt – tag et lillebitte skridt i DIN retning allerede i dag.

Tak Farmor, fordi du gav mig lov til at drømme <3

Knus, Anne.

“…jeg kommer ALDRIG tilbage til mine gamle dårlige vaner, det skylder jeg dig og ikke mindst mig selv. Den største krammer til dig, du dejligste menneske… se mere feedback her

Kategori: Coaching

Ristede hasselnødder – lav en stor portion i ovnen

Hasselnødder smager bare bedre, når de er ristede – fact.

Har du altid tid til det? Nej, sikkert ikke.

Så gør det nemmere og lav et par poser ad gangen.

Super gode som drys på morgenskyr

Og gode til den lækre råkostsalat med æbler her.

ristede hasselnødder

Fremgangsmåde ristede nødder

Hvis du har en varmluftovn, så brug den funktion og lav evt flere plader ad gangen.

Spred nødderne ud på bagepapir på en bageplade.

Sættes i ovnen 20 minutter ved 160 grader.

De er færdige, når skallen krakelerer og let kan gnides af.

TIP: tilsæt soya / tamari for at få en salt snack. Eller du kan bland dem med vaniljepulver og lidt agavesirup for en sød og slikagtig snack.

Smager også supergodt sammen med æblemos (opskrift hér).

Anne Seidelin – Kostvejleder og coach – København

“…Det er ved at være noget tid siden du har hørt fra mig, hvilket der er en rigtig god grund til. Her går alt nemlig lige præcis som det skal – og jeg bliver ved med at føje succeser til samlingen :omere feedback her

Kategori: Tips og tricks

Hummus fra Netto – godt nok!

Sæt nu barren så lavt, at det bliver realistisk!

På andre områder, så sæt barren helt op!

Når det gælder måltider, så kan de ikke altid være lige i skabet – sådan er det bare.

Men en hurtig tur i Netto kan redde det meste.

I går blev min frokost ½ bøtte hummus fra Løgismose og noget gnavegrønt.

Det smager godt, er nemt og ligger stabilt og fint i både mave og blodbane.

En anden dag (eller aldrig) kan jeg så lave den økologiske på hjemmekogte kikærter og hele molevitten, men “godt nok” er godt nok.

Tjek altid, hvilken olie, der er brugt i din færdigkøbte hummus. Olivenolie er det sundeste, dernæst rapsolie – alt andet skal du ikke røre med en ildtang..

hummus løgismose

 

Hvor skal barren så sættes højt?

Det skal den med din indre dialog – du skal aldrig bullshitte dig selv – ALDRIG!

Du skal aldrig tale grimt til, eller om, dig selv – ALDRIG!

Du skal følge dit indre kompas og gøre det, der føles rigtigt for dig – ALTID!

Ha’ en rigtig dejlig dag, Anne.

Anne Seidelin – Kostvejleder med særligt fokus på konstruktiv indre dialog

D. 3/1-18 besluttede jeg mig for, at nu er det nu. Jeg “faldt” over din blog/hjemmeside og skrev op som du anbefaler det. Mere energi var guleroden.

Jeg startede på 84 kg. Da jeg kun er 1,63 m er det jo aaaaalt for meget. Jeg har IKKE rørt slik, kage og chips siden denne dato og 3,2 kg er væk. Det er ikke fordi fristelserne er væk, men det har været forbavsende let ikke at “falde i… se mere feedback her

Kategori: Tips og tricks

Lavglykæmisk kost – insulin og blodsukker

Mere sundhed

Mine erfaringer med kostændringer hos både raske og syge voksne og børn er, at det er kostens indhold af stivelse og sukker, som betyder mest for energiniveau og velvære.

Et svingende blodsukker belaster krop og psyke, mere end du aner.

Når mængden af stivelse og sukker nedsættes, så blomstrer folk op – helt mirakuløst.

Og hvorfor så det??

Insulin er skurken

Stivelse og sukker optages meget hurtigt i kroppen ved hjælp af insulin.

Spiser du for meget sukker og stivelse, kan insulinet ikke følge med og der kommer blodsukkersvingninger.

Insulinets anden funktion er at få fedtet ind i fedtdepoterne, så har du spist et stykke franskbrød med smør og syltetøj, så bruger kroppen brødet og syltetøjet til brændstof og lagrer smørret som fedt i depoterne.

Så længe der er insulin tilsted i blodbanen, så forbrænder du intet fedt kun kulhydrater.

Insulins primære fedtdepot er maven. Et stort fedtdepot på maven gør dig insulinresistent, dermed skal der laves ekstra insulin til næste måltid – never ending story!

Stabilt blodsukker

Havde du spist et æg med mayo (uden brød), havde kroppen været nødt til at bruge proteiner og fedtstof som brændstof – og blodsukkeret havde været uændret.

Da hjernen primært kører på kulhydrater, er det dog tilrådelige at spise nogle grøntsager ved siden af ægget, eller endnu bedre en masse grøntsager, så er der fin balance.

Grøntsager indeholder også sukkerstoffer, men de frigives meget langsomt.

Hjernen kører også fint på ketoner, der er dannet fra fedt (fra depotet eller via kosten), men det kræver lidt tilvænning for de fleste.

Hormonelle ændringer

Meget insulin i kroppen giver rod i kønshormonerne.

Uren hud er den mildeste konsekvens.

Ufrivillig barnløshed en af de værste.

Når kvinder med PCO spiser lavglykæmisk kost, øges deres chancer for graviditet betragteligt.

Mænds testestoronproduktion påvirkes også af insulin og giver dårlig sædkvalitet – og de knap så attraktive mandebryster.

Væk med skavankerne

Ligeledes kan personer med for højt blodsukker, prædiabetes og diabetes nedsætte deres medicinforbrug af metformin og insulin markant, når kosten bliver blodsukkervenlig.

Højt indtag af sukker øger mængden af det skadelige LDL kolesterol og triglycerider – og dermed stiger risikoen for blodpropper.

Overgangsalder

Problematikker omkring overgangsalder såsom hedeture afhjælpes, når hormonproduktionen ikke forstyrres af høje insulinniveauer.

I Japan og enkelte andre asiatiske lande findes begrebet overgangsalder og hedeture slet ikke. Deres kost har altid været så fuld af grøntsager, soja, bønner og fisk, at generne ikke er opstået – interessant!

Og så er der hele den store kasse med humørsvingninger, træthed, afhængighed og koncentrationsbesvær.

Et nyt studie foretaget på 49 testpersoner viser at vores evne til at holde fokus og vores reaktionstid er påvirket af vores indtag af sukker.

Vi bliver simpelthen sløve mentalt, når blodsukkeret stiger og oversvømmer vores hjerne. Lige som alle andre former for narko.

(Se studiet her)

Få energien tilbage

Jeg har hjulpet mange mennesker, med alverdens gener, ud af sukker og stivelse.

Det mest forunderlige i de processer har været at se, den mængde af energi de fik undervejs og hvor glade de blev.

Tendens til depressioner eller almindelige triste tanker kan forøvrigt også kobles sammen med et for stort indtag af sukker

Desværre så vender samtlige symptomer tilbage, den dag, kosten ryger tilbage i de gamle vaner – og det sker jo. Hvis presset udefra eller indefra bliver stort nok, så søger vi trøst i vores gamle vaner – og især sukker og stivelse.

Lykkefølelse

Sukker og stivelse frigør nemlig hormoner i hjernen der øger lykkefølelsen og velværet – midlertidigt.

Mere overraskende er det, at forventningens glæde FØR indtaget, reelt frigører flere velværehormoner end selve fixet.

Hvis man ender med at overdrive indtaget (når du ikke stopper, selv om du godt ved at man burde og kvalmen for længst er sat ind). Så stopper velværehormonerne og tristhed og selvlede tager over.

Har man først opdaget fordelene ved at undvære det søde, så vender man heldigvis tilbage til det sukkerfrie liv igen – for hvem gider være træt og fuld af skavanker.

Ostemadden

En lille nem måde at spise lavglykæmisk på er, at sørge for at hvert måltid indeholder sundt fedt og letoptagelige proteiner til at dæmpe responset fra kulhydraterne.

Drop brød.

Selv det grove fuldkornsbrød giver for højt blodsukker, hvis du har mavefedt.

Er du slank og veltrænet (ikke tyndfed), så kan du godt spise rugbrød.

For alle os andre tyndfede, småfede, halvfede og helfede så erstat brød med fx. et stykke palæoknækbrød (se vældig nem opskrift her), godt toppet med hjemmelavet pesto og ost, dertil en masse skiver agurk, tomat og rød peber.

Det både smager godt, og ligger længe og stabilt i blodbanen.

Glykæmisk indeks

Jeg har ikke selv et skema over glykæmisk index, altså hvor meget de enkelte fødevarer belaster blodsukkeret, men det kan Googles.

Vær opmærksom på, at værdierne bliver helt anderledes, ligeså snart vi taler om et sammensat måltid.

Værdierne tager heller ikke højde for, at vi sjældent optager alle sukkerstofferne. Fx en rå gulerod, som ligger pænt højt i glykæmisk index, men mange af de sukkerstoffer kommer med ud i den anden ende med afføringen simpelthen. Det gælder de fleste grøntsager, du kan godt halvere deres glykæmiske index i grove træk.

Skyr har et nærmest umåleligt glykæmisk niveau.

Har du lyst til at afprøve teorien, så start med et par opskrifter fra min samling. Læg mærke til hvordan din krop reagerer – den bliver glad!

Hvis nogle skulle have lyst at studere videnskaben lidt nærmere bag disse facts, så er der her en lille hyggeliste:

Skov AR et al.: Randomized trial on protein vs carbohydrate in ad libitum fat
reduced diet for the treatment of obesity. Int J Obes Relat Metab Disord
1999;23(5):528-36.
Baba NH et al.: High protein vs high carbohydrate hypoenergetic diet for the
treatment of obese hyperinsulonemic subjects. Int J Obes Relat Metab Disord
1999;23(11):1202-6.
Samaha FF et al.: A low-carbohydrate as compared with a low fat diet in severe
obesity. N Engl J Med 2003;348(21):2074-81.
Piatti PM et al.: Hypocaloric high-protein diet improves glucose oxidation and
spares lean body mass: comparison to hypocaloric high-carbohydrate diet.
Metabolism 1994;43(12):1481-7
Golay A et al.: Similar weight loss with low- or high-carbohydrate diets. Am J
Clin Nutr 1996;63(2):174-8.
Farnsworth E et al.: Effect of a high-protein, energi restricted diet on body
composition, glycemic control, and lipid concentrations in overweight and obese
hyperinsulonemic men and women. Am J Clin Nutr 2003:78(1):31-9
Bouche C et al.: Five-week, low-glycemic index diet decreases total fat mass
and improves plasma lipid profile in moderately overweight nondiabetic men.
Diabetes Care 2002;25(5)822-8.

Det er slet ikke så svært (jeg læser det alt sammen for dig).

Anne Seidelin – Kostvejleder, Sukkercoach og Sygeplejerske – København.

Darwin 13 januar 2018

Kategori: Sukker
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...