Familievenlige sunde frikadeller

Jamen, hvis jeg skal ændre min aftensmad, Anne, hvad så med mine børn og ægtefælle? Det er et hyppigt stillet spørgsmål i min klinik.

Ja. Enten så spiser de præcis det samme som dig, eller også kan de fortsætte med kartofler, ris og pasta. Det sker der jo absolut ingenting ved, andet end, at det kan være besværligt med det ekstra tilbehør.

Som regel går der ikke så lang tid, før de synes din mad med alle farverne er den mest spændende.

Resten af familien får rigeligt med stivelse til deres øvrige måltider i døgnet. Så den smule de kommer til at undvære til aftensmaden, vil kun være godt for dem.

Frikadellerne kan I være helt fælles om – børn (og ægtefæller) plejer at spise dem med velbehag.

Serveres evt. med squash-spaghetti og tomatsovs.

Kyllingefrikadeller

Opskrift på Frikadeller

500 gram hakket kylling

500 gram kogte butterbeans (evt. fra dåse)

2 mellemstore løg

3 æg

1 kyllingebouillonterning opløst i 1 dl kogende vand

2 spiseskefulde HUSK uden top (loppefrøskaller i den grove udgave/originale)

1 spiseskefuld soyasovs

1 teskefuld paprika

Masser af friskkværnet peber

Evt. chili

Evt. rosmarin

Evt. 200 gram blendede grøntsager (fx. rester fra dagen før)

Evt. ekstra salt (smag dig frem)

Fremgangsmåde

Butterbeans, æg, løg, HUSK, bouillon, soya og krydderier (og evt. grøntsager) blendes/køres i en foodprocessor til der er en lind sammenhængende masse.

Kødet tilsættes og røres i med håndkraft (ellers bliver frikadellerne lidt gummiagtige) tilsæt evt lidt vand til farsen har en god konsistens. Lad den hvile i køleskabet i ½ time.

Steges i smør på panden (så bliver de sprøde) eller lav dem i ovnen på 200 grader (så kan du lave noget andet imens, men de bliver altså ikke sprøde af det).

Kan spises kolde og varme – nem eftermiddagssnack – og kan fryses.

God fornøjelse – og nyd processen også!

Anne Seidelin – der er kommet nye forløbspakker – se dem hér.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: