Flashdance i Fivefingers – vær lidt fjollet

Har fundet mine Fivefingers frem igen. Det er en ubeskrivelig god følelse. Fuld kontakt med underlaget og så meget fremdrift og naturlig indbygget fjederfunktion, at jeg nogen gange føler, jeg mere svæver end løber.

I går var det dog lige det koldeste med det bare stykke hud mellem ankel og bukser. Vupti faldt blikket på Storepigens benvarmere. De er intet mindre end geniale til fivefingers på denne årstid. De varmer helt perfekt og så ligner jeg næsten en fra Flashdance.

Mine erfaringer med fivefingers i neopren, som er vintermodellen, er ikke imponerende. Den vandtætte effekt forsvandt efter et par uger og de strammer for meget bagpå hælen. Generelt føles de for sko-agtige. Så hellere de gode gamle Vibram tilsat benvarmere.

Man må acceptere at se lidt fjollet ud en gang i mellem – stikke lidt ud. Det gælder også kostændringer. Ens omgivelser reagerer på vores ændrede adfærd. Hvorfor tager du så lille et stykke lagkage? Kan du ikke lide flødeboller? Hvorfor løber du i så underlige sko?

Fordi jeg har det bedst sådan!

Fordi jeg måske fik lidt ekstra energi på løbeturen ved at se både Fame, Dirty Dancing og Flashdance for mit indre øje, mens benvarmerne gjorde deres arbejde og jeg svævede gennem luften – dream on – det så nok mere fjollet end elegant ud – men hvad så?

Jeg havde en fantastisk tur.

Gør nu bare det, der gør dig glad – sådan rigtig glad – inderst inde!

 

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – København

“Kære Anne
Jeg har længe villet skrive noget til din hjemmeside. Her er det så:

Jeg har døjet med sukkerafhængighed og insulinresistens de sidste 10 år. Jeg har altid godt – sådan cirka – vidst hvordan jeg skulle spise, men efter jeg fik mit andet barn, var motivationen bare helt væk. Anne hjalp mig til at finde den, chokokuglerne og foodprocessoren, frem igen ;) Jeg tabte de sidste knap 10 kg, og kom tilbage på min idealvægt.

Bedst af alt hjalp hun mig til at forstå, præcis hvad det er, der sker i min krop, når jeg spiser de ting jeg ikke rigtig kan tåle.

Hos Anne føler man sig støttet, forstået og aldrig dømt. Anne – din langsigtede, selvkærlige tilgang er noget, jeg vil tage med mig resten af livet. Tak og knus!”

Rebecca, 36, København 1/7-15.

(Se flere udtalelser her)

 

 

 

Posted in Fivefingers, Motion
5 Comments » for Flashdance i Fivefingers – vær lidt fjollet
 1. Eva siger:

  hvor lyder det dejligt med en tur – de sko virker lidt spøjse og jeg har lidt svært ved at forestille mig selv i dem – hvad koster de egentlig?

 2. anne siger:

  Lige nu er der faktisk halv pris på dem i den lilla variant hos http://www.alun.dk. Ellers er normalprisen ca. 1000 kr.

  Marathon Sport har dem også, men sætter aldrig prisen ned.

  Tag en tur i dem på løbebåndet inde i marathon sport og mærk, om det er noget for dig eller ej. Husk dog at lande på forfoden – ret vigtigt.

  God fornøjelse!

  • Synes lige det skal med, at det er vigtigt ikke at lægge for hårdt ud når som ny fivefingers bruger.

   Foden skal vænne sig til blive brugt på en ny måde, så de første par uger vil jeg anbefale at man nøjes med at gå i dem.

   Og derefter, så kan man så småt begynde at løbe i dem.

 3. Anne Seidelin siger:

  Hej Mads

  Helt enig! Start langsomt ud og bemærk om du får smerter i lægge og fødder. Hvis du er vant til at gå meget på bare fødder, er det ikke sikkert at overgangen bliver særlig stor. Når du begynder at løbe, så nøjes med et par kilometer ad gangen og hold 1-2 dages pause imellem.

  PS Spændende blog du har!

 4. Anne Seidelin siger:

  Intersport har tilbud på Fivefingers med snørebånd (de bedste til løb) lige nu :-)

Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...