Sundere juleslik – ingefærkugler med chokolade

Kører du nazimetoden, når du har en af dine sunde perioder?

Virker din nazimetode? Eller falder du i med et brag, når grænsen for selvpineri er nået?

Erfaring med kostomlægning

Bliver du en alt-eller-intet-type? Det gør de fleste faktisk, når de endelig tager en beslutning om at lægge livsstilen om. Men så forventer de også resultater nærmest dagen efter, ellers kan det være lige meget, for så virker det alligevel ikke, og så kan man lige så godt gå tilbage til den gamle livsstil – smart! Smart fordi, så slipper man jo for at fortsætte.

Er chokolade farligt? Og en forbandelse?

Næh, det er mængderne og hyppigheden, der er problemet – ikk’?

Balance er det eneste, der virker på den lange bane. Sæt tempoet, handlingerne og målet realistisk denne gang.

Så hvad sker der her i December i din verden?

Må du gerne spise masser af slik, småkager og rigelige mængder punchtoppe? Fordi, det må man da i December? Men efter hver treat slår du dig selv oven i hovedet med selvhad og bebrejdelser?

Tag en beslutning

Hvad ønsker dit forhold til slik ville være her i December? Resten af året? Beslut dig.

Fredagsslik er smart – også i December. Hold dig til at ryge i lækkerierne om fredagen, på selve juleaften og nytårsaften.

Sund konfekt uden sukker

Jeg opfandt sidste jul en særlig udsøgt variant af raw chokokugler, som i den grad også giver stor lykke på almindelige dødelige fredage resten af året. Der er hjemmelavet marcipan i – og ingefær – jeg er fan…

Hvis du kun dypper dem meget kortvarigt i den smeltede chokolade, så bliver chokoladelaget tyndt nok til, at de ikke belaster dine sukkersystemer for meget.

Lav dem nu, så har du dem klar til i morgen – juleaften:

Ingefærkugler med chokodyp

Opskrift raw ingefærkugler med chokolade:

200 gram mandler

1 teskefuld vaniljepulver (sort)

100 gram dadler

Frisk ingefær, ca. 5 x 1 cm stort stykke, revet fint

ca. ½ dl. vand

50 gram 86% mørk chokolade

Pynt fx. smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel med vanilje og ingefær, der blendes med til det er godt blandet. Brug en køkkenmaskine/foodprocessor.

Derefter tilsættes dadlerne lidt efter lidt. Er massen ikke helt blød, glat og sammenhængende, så tilsæt lidt vand.

Chokoladen smeltes over vandbad.

Tril små kugler af mandelmassen, tag en strikkepind eller lignende og dyp kuglerne i chokoladen.

Sættes på madpapir/bagepapir.

Opbevares på køl i max. 14 dage eller fryses til senere hygge.

Smager også godt uden chokoladen!

God appetit og nyd med dejligt nærvær! Er nærvær, nydelse og balance svært i din verden så få det lært på mit onlinekursus, der er stadig pladser på januarholdet.

Anne Seidelin – Narrativ Samskabende Coach – Østerbro

Hos Anne føler man sig støttet, forstået og aldrig dømt. Anne – din langsigtede, selvkærlige tilgang er noget, jeg vil tage med mig resten af livet. Tak og knus!” (se mere af Rebeccas mail her)

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: