Fyldte boghvedepandekager – med linser og ostegratinerede

Pudsigt som indpakket mad appellerer til sanserne. Og pudsigt som smeltet gylden ost bare skriger “spis mig”..

Der er simpelthen en kæmpe forskel på, om du serverer denne ret som en klassisk linsegryde med en madpandekage som tilbehør – eller som her – små ostegratinerede spiselige gaver 🙂

I vores hoveder altså.

Især børn og mænd er HELT med på det her “koncept gave”, så er der kræsne medlemmer i familien, så kan du prøve den her variant og se om linsefyldet glider ned.

Hvis du skal tabe dig, så pas på med mængden af pandekagerne, de indeholder trods alt stadig en del stivelse.

Spis en ekstra portion fyld ved siden af (og frys evt. nogle af ruller ned, så har du til en hurtig gang aftensmad en anden dag)

Men osten behøver du ikke at være bange for.

Boghvedepandekager fyldte

Opskrift fyldte boghvedepandekager

(6 ruller)

En portion boghvedepandekager (se opskriften her)

Boghvedepandekager

Linsefyld:

500 gram grønne linser

1 spiseskefuld økosmør

2 mellemstore løg

2 store porrer

1 liter vand (spæd op, hvis det bliver for tørt under kogningen)

2 bouillonterninger (smuldres direkte i retten)

2 teskefulde karry

2 teskefulde gurkemeje (fordi det er antiinflammatorisk)

2 teskefulde rosmarin

1 dåse kokosmælk

Saft og fintrevet skræl af 2 øko limefrugter (kan være en anden citrusfrugt)

Salt og peber

Din yndlingsost til at rive over retten og gratinere med

Fremgangsmåde:

Løg og porrer hakkes og brunes i smør og krydderier i en stor gryde (skal kunne indeholde den samlede mængde ingredienser).

Tilsæt vand og linser og alle de øvrige ingredienser.

Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 25-30 minutter).

Imens har du varmet ovnen til 200 grader og fundet en god ost (de økologiske færdigrevne typer i poser er glimrende).

Fyldet placeres i midten af en pandekager, der rulles forsigtigt rundt om.

Lægges tæt i et fad (så de holder på hinanden).

Osten fordeles.

Derefter 10 minutter i ovnen til de har den lækre farve.

Det hele kan fryses. Enten hver for sig eller som ruller.

God fornøjelse!

Kærlig hilsen, Anne.

Anne Seidelin – kostvejledning og coaching – på Østerbro og i din virksomhed.

NB! Vil du ganske blidt i gang med kostændringer i din hverdag, så tilmeld dig nyhedsbrevet med mine 10 gratis mails og få inspiration til selvkærlig mad og indre dialog.

“…En kostomlægning baseret på din viden og erfaring som sygeplejerske medførte, at jeg tabte alle kiloene igen og nu har en velfungerende krop – hvad der er altafgørende i forbindelse med kroniske sygdomme.

Det har betydet ALT for mig at møde en professionel, som satte sig grundigt ind i tingene og forstod, hvad der skulle til, for at jeg igen kunne blive rask og glad 🌺<3″

Lise Baumann, 16/2-19 (1½ år efter den store pakkeløsning)

Lise Baumann

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: