Fyldte butternutsquash – med edamame og peanutbutter

Jeg har brug for smag, varme, fylde og intensitet for at kunne holde det her triste vejr ud.

Og når jeg kun spiser rigtige måltider og ingen snacks, så SKAL alle de kvaliteter komme fra mine ægte måltider. Der er ikke plads til kedelige, intetsigende og smagsløse brune retter i mit køkken længere.

Jeg vil ikke spilde kalorier eller miste min gode energi på dårlig mad. Det skal være en fornøjelse og en oplevelse at spise mad.

Ikke at jeg gider stå i køkkenet i timevis eller kreere en masse små forskellige komponenter til et måltid – desværre – det kommer måske med lidt mere selvudvikling på et tidspunkt, men lige nu skal det være let og overkommeligt at lave god mad.

Optimer dit immunforsvar med sund kost

Råvarerne skal give mig optimal energi, masser af sundhed (ingen forkølelser her i denne vinter endnu) og få min 46-årige krop til at fungere bedst muligt (og se bedst muligt ud).

Så jeg kørte videre ned af sporet med mad der er sprængfyldt med antiinflammatoriske og præbiotiske fødevarer – ligesom den asiatiske powerdressing i sidste blogindlæg:

NB! Spis skrællen på butternutsquash, så får du en kæmpe mængde præbiotika forærende.

Fyldte butternutsquash med antiinflammatorisk fyld

(2-4 personer, kan fryses)

2 økologiske butternutsquash (hokkaido kunne også have været lækkert her)

3 spiseskefulde peanutbutter uden sukker

300 gram edamamebønner (uden skal trods alt)

4 fed hvidløg hakket fint

1 stykke frisk ingefær (på størrelse med en halv dametommelfinger)

2 cm mellemstærk rød chili skåret i meget tynde skiver uden kerner (gem lidt til pynt eller pynt med lidt ekstra afhængig af hvor stærk den er)

1 lime både den grønne del af skallen og saften (riv skallen af med den fine side af et rivejern)

Et bundt friske koriander (eller så meget som du personligt synes er lækkert – og gem lidt til pynt)

2 teskefulde grøn karrypasta (eller 1 teskefuld rød, eller 2 teskefulde almindeligt karrypulver)

1 spiskefuld sesamfrø (skal ristes og bruges som pynt)

2 spiseskefulde saltede almindelige peanuts (pynt)

Smag til med salt og peber inden retten sættes i ovnen

Fremgangsmåde:

Butternutsquash skrubbes grundigt, du skal spise skrællen på det færdige resultat. Halveres på den lange led og kernerne fjernes med en ske.

Smør olivenolie på skærefladerne. Sæt dem i et fad eller på et stykke bagepapir på en bageplade midt i ovnen 40-60 minutter i en ovn på 200 grader. 

Når den er mør, tager du den ud af ovnen og skraber “kødet” ud af den og ned i en skål. Pas på ikke at skrabe for dybt, der skal ca. være 1 cm tilbage i skallen, så siderne kan holde til at blive fyldt igen.

“Græskar-kødet” moses med en gaffel sammen med peanutbutter, krydderier og de øvrige ingredienser på nær pynt. 

Når det er blandet godt, så tilsætter du de hele optøede edamamebønner forsigtigt og de hakkede koriander.

Fyldet lægges ned i butternut-skallerne.

Tilbage i ovnen i 10 minutter, indtil overfladen har fået en fin farve.

Tages ud af ovnen og drysses med peanuts, ristede sesamfrø, det sidste chili og hakkede koriander.

Spises som selvstændig ret, men kan med fordel suppleres med en god salat.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – effektiv kostvejledning – Østerbro

Hej Anne

Her hos mig går det vanvittig godt. Så jeg har ingen spørgsmål, men synes alligevel du lige skulle ha en lille status. Jeg har siden 1 januar tabt 3,5 kg og måler 6 cm mindre om livet 😊 Så det er i sig selv skønt. Jeg har det rigtig godt og føler slet ikke sult eller behov for syndige sager.

Jeg er startet stille og roligt op på at løbe (interval gå/løb), så det er jeg også godt tilfreds med.

Mht søvn, så sover jeg næsten altid 8 timer, men kan godt mærke at min søvn er blevet af en bedre kvalitet, efter jeg er startet på dit program. Alt i alt 👍👍👍 herfra 😊 Tak for dit super gode program. Jeg er så glad for at jeg meldte mig til 😊 Ha en dejlig dag 😊 

Bh
Charlotte 23/1-19 (efter uge 3 på onlinelinekurset “sund uden afsavn”)

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: