Grønkål – råkostsalat og pesto

Grønkål indeholder noget, der hæmmer kræftcellers vækst og måske også nedbryder dem. Det viser forsøg i laboratoriet. Foreløbig sker det kun i petriskåle, men lad os se, hvad der sker.

Indtil da, så bliver jeg i troen på, at grønkål er fantastisk sundt – og faktisk også meget velsmagende, hvis du behandler det nænsomt.

Er meget glad for min køkkenmaskine, og den inspirerer da også til nye varianter indenfor råkost og pesto.

Se evt min demovideo om råkost på Youtube her

DSR foto

Er du ikke ejer af en køkkenmaskine/foodprocessor, så lån en eller køb en. Selv en billig en af slagsen, er en uundværlig køkkenhjælper, hvis du gerne vil have flere grøntsager indenbords – uden for stort tidsforbrug i køkkenet.

Opskrift ”Mild råkostsalat med grønkålspesto”:

Pesto:

3 store håndfulde frisk grønkål (på billedet rød grønkål)

½ dl økologisk olivenolie

1 håndfuld ristede hasselnødder

1 teskefuld agavesirup (se blogindlæg om agave her)

½ teskefuld salt

1 økologisk citron (saft og skal)

Råkost:

1 kg økologiske gulerødder

1 squash

Fremgangsmåde:

Grønkål skylles meget grundigt og de værste stængler nippes af.

Kommer i køkkenmaskinen og blendes med de øvrige pesto-ingredienser.

Kniven i køkkenmaskinen udskiftes med rivefidusen og gulerødder og squash rives ned til pestoen (på den måde slipper du for at gøre en ekstra skål ren).

Det hele vendes ud i en skål og røres sammen.

Vupti-vapti-færdig!

(Et gammeldags rivejern og en form for blender er selvfølgelig også gangbart)

Det er en stor portion, så der er til frokosten dagen efter også. Den smager næsten endnu bedre dagen efter.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – sygeplejerske siden 1995 – så har en forkærlighed for videnskabelige resultater…

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: