fbpx

Appelsin-marcipan – sukkernarkomanens valg

Rejsen fra sukkernarkoman til en “ugens-treat-type” har for mit eget vedkommende været en turbulent rejse. I starten af halvfemserne var sukkerafhængighed slet ikke et anerkendt begreb.

Men puh, hvor var jeg ægte afhængig..

Jeg stod helt på bar bund. Ingen forskning. Ingen støtte. Ingen forståelse. Jeg måtte opfinde min min egen vej ud af sukkeret.

Vil du have al min viden fra de sidste 30 års sukkerkamp, og lære, hvordan du kommer ud på den anden side, så skal du med på mit 6 ugers onlinekursus “sund uden afsavn” med direkte support hver uge fra mig – kom med her.

Det forløb virker bare, og det er lettere, end du tror.

Sukkerafvænning starter med at erstatte sukker med sundt sødt

Jeg elsker god marcipan.

Den almindeligt sukkermarcipan er bare for hidsig ved mit blodsukker. Det bliver simpelthen for svært at nøjes med et par stykker. Jeg orker heller ikke kampen med reptilhjernen.

Og får jeg sukker om aftenen, så sover jeg ELENDIGT.

Derfor har jeg udviklet en virkelig lækker hjemmelavet appelsin-marcipan i dag – og der kom chokolade på. Den er SÅ meget bedre end den fabriksproducerede og ALT for søde udgave i supermarkederne.

Ugens treat bliver i aften!! Resten ryger i fryseren til en anden gang.

Og her i en alder af 50 år, KAN jeg rent faktisk lade det sunde søde blive liggende der – UDEN kamp 🙂

Mandelkugler med appelsin

Opskrift hjemmelavet marcipan med appelsin og chokoladedyp

150 gram mandler

1 teskefuld vaniljepulver (sort)

Lidt fintrevet appelsinskal (undgå det hvide)

Saft af ½-1 øko appelsin (lidt ad gangen)

50 gram 86% mørk chokolade

Pynt med smuttede mandelsplitter og lidt appelsinskræl

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til fint mel med vanilje og appelsinskal.

Derefter tilsættes appelsinsaften lidt efter lidt til det danner en blød sammenhængende masse.

Det kan godt tage lidt tid, før olien fra mandlerne frigives.

Brug en køkkenmaskine/foodprocessor.

Chokoladen smeltes over vandbad.

Tril små kugler af mandelmassen, tag en strikkepind eller lignende og dyp kuglerne i chokoladen.

Sættes på madpapir/bagepapir.

Opbevares på køl i max. 14 dage eller fryses til senere hygge.

Smager også godt uden chokoladen!

God appetit og nyd med dejligt nærvær!

Anne Seidelin – erfaren hormonvejleder og kostvejleder – Østerbro

PS: Der er ledige pladser på næste 6 ugers forløb (se detaljer her).

Hos Anne føler man sig støttet, forstået og aldrig dømt. Anne – din langsigtede, selvkærlige tilgang er noget, jeg vil tage med mig resten af livet. Tak og knus!” (se mere af Rebeccas mail her)

Feedback Merete nyhedsbrev

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: