Hokkaidosuppe med appelsin, chili og linser

Blendede tykke supper mætter ualmindeligt godt.

Supper, der virkelig smager af noget, tilfredsstiller sanseapparatet.

Supper der er billige – ja, tak!

Supper der er kønne for øjet – ja, de er bare pæne..

Denne er tilsat linser, så mætheden varer i timevis (vegetariske proteiner).

Hokkaido er oven i købet både sundt og lækkert!

Opskrift Hokkaidosuppe med appelsin, chili og linser:

blendet hokkaidosuppe

1 økologisk hokkaidogræskar

2 små løg

200 gram røde linser

Vand så det dækker ovenstående

2 bouillonterninger efter eget valg

1 dåse kokosmælk

2 spiseskefulde æblecidereddike

Saft og revet skræl af 1 øko-appelsin

Et nip kanel

½ teskefuld paprika

Chili (så meget som du kan tåle)

Evt. lidt salt

2 spiseskefulde økologisk olivenolie

Fremgangsmåde:

Hokkaidoen vaskes grundigt, skæres i mindre stykker (med skræl), alle kerner tages ud (hvis du er meget entusiastisk, så kan de renses og ristes på panden med salt som drys til suppen).

Løg skæres i både.

Hokkaido og løg ristes i lidt smør i en gryde. Tilsæt linser. Vand hældes ved, så det dækker.

Tilsæt øvrige ingredienser – pånær olivenolien- og kog i ca. 20 minutter til alt er mørt.

Blendes med olivenolien med stavblender eller et andet motoriseret køkkenredskab.

Smages til med mere salt eller eddike.

Suppen kan drysses med ristede nødder eller kerner efter eget valg. Små stykker stegt kød/kylling/fisk er også godt ovenpå, men kun for smagens skyld. Linserne giver nok proteiner i sig selv.

Græskarkernerne kan ristes til en glimrende snack (se mere her).

 

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – coachen med det hele menneske i fokus – Østerbro.

 

 

 

 

 

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: