fbpx

Jordskokkefritter med parmaskinke

Fantastisk alternativ til kartofler. Jordskokker er fulde af præbiotika (foder til de gavnlige tarmbakterier).

Der er især mange gode sager at komme efter i skrællen, så køb de økologiske, og nøjes med at skrubbe dem rene.

Hvis du har tendens til at være forstoppet, så er jordskokker også et godt bud på, hvordan du kan få gang i sagerne. For alle os andre, der er de bare ren nydelse.

En sund snack

Parmaskinken er kun tilsat, fordi det var lørdag, og der skulle en lille særlig appetizer på bordet.

Opskrift jordskokkefritter med parmaskinke

500 gram øko jordskokker

10 skiver parmaskinke skåret i tynde strimler

½ dl god øko jomfruolivenolie

Et drys tørret chiliflager

En teskefuld tørret timian

Salt og peber

Fremgangsmåde

Jordskokker skrubbes rene med en grøntsagsbørste og skæres i kvarte på den lange led.

Fritterne vendes i skål med olivenolie og krydderier.

Parmaskinken vikles omkring hver enkelt fritte.

Sættes enkeltvis på en bageplade med bagepapir.

Drys evt. med ekstra chili og urter + salt og peber.

Bages i ovnen på 200 grader indtil de er gyldne ca. 20-30 minutter.

Spises som en snack eller som tilbehør.

Smager godt kolde i madpakken dagen efter.

God fornøjelse – og nyd med nærvær.

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder  – også i virksomheder

“Anne er empatisk og god til at tale med alle. Og så er Anne dybt engageret og man kan virkelig mærke at hun selv får energi og glæde ved sit arbejde. Jeg kan kun give Anne min varmeste anbefalinger og håbe for andre at de vil benytte muligheden for at få mere sundhed og energi ind i deres virksomhed.”

Sofie Acosta, grafiker, Akademikernes A-Kasse (efter et forløb med hele virksomheden i 6 måneder 2015)

Se flere udtalelser her

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: