Sund konfekt med 3 slags hjemmelavet marcipan uden sukker

“Store konfektdag” med mine søskende begyndte med at jeg fabrikerede min egen hjemmelavede marcipan.

Fyldte dadler er en af mine yndlingstreats til jul. Jeg har prøvet forskellige former for raw cake som fyld, men det er tit blevet for sødt eller for kedeligt.

Måden at kompensere for det alt for søde, har været at riste forskellige nødder og lægge dem ind i midten, hvilket hjælper gevaldigt.

MEN i år skulle være anderledes. Jeg VILLE finde en måde at lave marcipanen på selv, så den både smagte lækkert og ikke påvirkede mit blodsukker så voldsomt – og det lykkedes.

Hjemmelavet marcipan uden sukker

Jeg startede fra bunden med at blende mandler (med den bløde skal på selvfølgelig) til atomer i køkkenmaskinen og smagte på det. Det er faktisk lidt sødt i sig selv.

Hvis marcipanen skal være lys og ikke brun, så må mandlerne smuttes først, men så fjerner man en masse af de gavnlige stoffer og alle fibrene.

Mandelpulveret kræver kun ganske lidt væske for at samle sig til marcipanmasse.

Så lavede jeg 3 udgaver derfra:

– børnemarcipanen, som er mandler, vanilje og vand

– lakridsmarcipanen, som er mandler, rålakridspulver og vand

– voksenmarcipanen, som er mandler og rom

Alle 3 slags fungerede super godt sammen med de søde dadler.

Altså dem med rom er selvfølgelig ikke sunde, men sammenlignet med andre stykker konfekt lavet af traditionelle råvarer, så vinder de stadig – både på sundhed og smag.

Konfekt uden sukker

Hvis man vil lave almindelig konfekt uden dadler, der kræver, at marcipanen skal være sød, så tilsæt et par dadler eller lidt agavesirup, indtil den er sød nok.

Overtrækker du dine konfektstykker med chokolade, så vil den være sød nok til gøre hele stykket tilpas sødt.

Ikke alle i min familie spiser lige lavglykæmisk, så jeg lavede forskellige varianter – også med smeltet 85 procent chokolade til at dyppe i eller til at lave striber med.

Dadler fyldt med hjemmelavet marcipan

Opskrift på marcipan (børnemodel)

150 gram mandler

1 teskefuld sort vanilje

1 spiseskefuld vand (prøv dig forsigtigt frem, den skal kun lige hænge sammen)

Fremgangsmåde

Mandler blendes så fint som muligt i en foodprocessor.

Tilsæt vanilje og en lille smule vand.

Blend og tilsæt et par dråber vand ad gangen til massen samler sig.

Marcipanen skrabes ned i en frysepose, samles i en klump, og den får lov til at tage smag og samle sig lidt ekstra i en halv times tid (eller flere dage på køl).

Opskrift på lakridsmarcipan

150 gram mandler

½-1 spiseskefuld rålakridspulver

1 spiseskefuld vand

Samme fremgangsmåde.

Opskrift på marcipan med rom

150 gram mandler

1 spiseskefuld rom (til marcipanen samler sig)

Samme fremgangsmåde.

Den færdige konfekt kan nok kun holde sig en lille uges tid på køl, så lav ikke mere end nødvendigt.

Nyd processen – nyd smagen – livet er godt.

Oh, yes! Livet med stabilt blodsukker er så meget bedre end de gode gamle dage med kvalme, hovedpine, uren hud og svingende humør!!! Hvis du vil med på det næste lukkede hold i mit onlinekursus og få alle de snedige tricks til et stabilt liv med en dejlig  flad mave, så se mere og tilmeld dig her.

Det ER muligt både at blæse og have mel i munden – når man bare lærer hvordan. Du kan sagtens julehygge og være sund samtidig. Eller påskehygge – eller fastelavnshygge, for det stopper jo aldrig, denne trang til at hygge sig med noget spiseligt og særligt lækkert. Mit onlineforløb er lavet, fordi den læring er så vigtig. Lær hvordan du kan spise med balance og nydelse. Jeg starter et nyt onlineforløb 4 december, så du kan nå at få styr på det allerede i år. Du slipper dermed for at stå med de ekstra kilo til januar – det er andres problem i år – ikke dit 🙂

Anne Seidelin – kostvejleder med speciale i stabilt blodsukker – Østerbro

“da jeg meldte mig til Annes program, troede jeg egentlig ikke, at det ville lykkes at ændre min vægt til nedadgående. Det er, noget andre kan, men ikke jeg.

Jeg satte baren lavt, hvis bare jeg kunne tabe mig 5 kg, så var mit mål nået.

Nu ved jeg, at jeg kan selv ;-)

Tusind tak Anne for dit professionelle arbejde.”

(Se mere feedback her)

 

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: