Konfekt med 3 slags hjemmelavet marcipan uden sukker

“Store konfektdag” med mine søskende begyndte med at jeg fabrikerede min egen hjemmelavede marcipan.

Fyldte dadler er en af mine yndlingstreats til jul.

Jeg har prøvet forskellige former for raw cake som fyld, men det er tit blevet for sødt eller for kedeligt.

Måden at kompensere for det, har været at riste forskellige nødder og lægge dem ind i midten, hvilket hjælper gevaldigt på det søde.

MEN i år skulle være anderledes.

Jeg startede fra bunden med at blende mandler (med den bløde skal på selvfølgelig) til atomer i køkkenmaskinen og smagte på det. Det er faktisk lidt sødt i sig selv.

Hvis marcipanen skal være lys og ikke brun, så må mandlerne smuttes først, men så fjerner man en masse af de gavnlige stoffer og alle fibrene.

Mandelpulveret kræver kun ganske lidt væske for at samle sig til marcipanmasse.

Så lavede jeg 3 udgaver derfra:

- børnemarcipanen, som er mandler, vanilje og vand

- lakridsmarcipanen, som er mandler, rålakridspulver og vand

- voksenmarcipanen, som er mandler og rom

Alle 3 slags fungerede super godt sammen med de søde dadler.

Altså dem med rom er selvfølgelig ikke sunde, men sammenlignet med andre stykker konfekt lavet af traditionelle råvarer, så vinder de stadig – både på sundhed og smag.

Hvis man vil lave almindelig konfekt uden dadler, der kræver, at marcipanen skal være sød, så tilsæt et par dadler eller lidt agavesirup, indtil den er sød nok.

Overtrækker du dine konfektstykker med chokolade, så vil den være sød nok til gøre hele stykket tilpas sødt.

Ikke alle i min familie spiser lige lavglykæmisk, så jeg lavede forskellige varianter – også med smeltet 85 procent chokolade til at dyppe i eller til at lave striber med.

Dadler fyldt med hjemmelavet marcipan

Opskrift på marcipan (børnemodel)

150 gram mandler

1 teskefuld sort vanilje

1 spiseskefuld vand (prøv dig forsigtigt frem, den skal kun lige hænge sammen)

Fremgangsmåde

Mandler blendes så fint som muligt i en foodprocessor.

Tilsæt vanilje og en lille smule vand.

Blend og tilsæt et par dråber vand ad gangen til massen samler sig.

Marcipanen skrabes ned i en frysepose, samles i en klump, og den får lov til at tage smag og samle sig lidt ekstra i en halv times tid (eller flere dage på køl).

Opskrift på lakridsmarcipan

150 gram mandler

½-1 spiseskefuld rålakridspulver

1 spiseskefuld vand

Samme fremgangsmåde.

Opskrift på marcipan med rom

150 gram mandler

1 spiseskefuld rom (til marcipanen samler sig)

Samme fremgangsmåde.

Den færdige konfekt kan nok kun holde sig en lille uges tid på køl, så lav ikke mere end nødvendigt.

Nyd processen – nyd smagen – og nøjes med et par stykker.

Anne Seidelin – kostvejleder med speciale i stabilt blodsukker – Østerbro

“da jeg meldte mig til Annes program, troede jeg egentlig ikke, at det ville lykkes at ændre min vægt til nedadgående. Det er, noget andre kan, men ikke jeg.

Jeg satte baren lavt, hvis bare jeg kunne tabe mig 5 kg, så var mit mål nået.

Efter et forløb på tre måneder har jeg nu tabt mig 6 kg og jeg har det virkelig godt med mig selv og min krop. Så nu har jeg flyttet mit mål til at tabe mig yderligere 3 kg.

Nu ved jeg, at jeg kan ;-)

Tusind tak Anne for dit professionelle arbejde.”

(Se mere feedback her)

 

Posted in Opskrifter
Tab 5 kilo på 10 uger:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig gratis og uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...