Linsesalat med semidried tomater og syltede rødløg

Hjemmelavet måltidssalat med linser

Hvis du vil lave din egen måltidssalat ligesom dem fra 7-Eleven og supermarkederne, så er denne linsesalat et ret godt bud på en base.

Hvis du så tilsætter en klat hummus og lidt snittet spidskål eller blomkål, så er du ved at være i mål.

Linsesalaten kan laves i større portioner, hvis I er flere i familien, der gerne vil have noget sundt med i madpakkerne.

Ellers fungerer den super godt til især et stykke laks eller anden fed fisk, hvor det syrlige fra dressingen giver et godt modspil.

Opskrift på linsesalat med semidried tomater

4 portioner
200 gram tørrede grønne linser eller sorte linser (de skal være faste efter kogning)
250 gram små søde tomater
Tørret timian
1 stort rødløg
1 bundt persille
2 fed hvidløg til kogning af linser
2 fed hvidløg til dressing
1 dl god øko koldpresset jomfruolivenolie + lidt ekstra til tomater
½ dl æblecidereddike
Salt og peber

Fremgangsmåde

Semidried tomater: Start med at få styr på tomaterne, for de skal have 2 timer i ovnen. Har du ikke tid til det, så smager de glimrende som de er også.

Ellers så halverer du tomaterne. Drypper dem med olivenolie, og drysser med tørret timian, lidt salt og peber.

Derefter kommes de 2 timer i en almindelig ovn på 100 grader, til de er blevet fint rynkede og smager lidt karameliseret.

Linser: Linserne skylles grundigt i kold vand. Koges ca. 20 minutter sammen med 2 fed hvidløg i skiver, ½ teskefuld tørret timian og en ½ teskefuld salt.

Følg kogeanvisningen på pakken og smag på dem 5 minutter før, de efter pakken skal tages af, så de ikke når at koge ud.

Der skal stadig være bid i dem uden at de mærkes “tørre” eller kornede.

Dressing: Imens linserne koger, laver du dressingen af olie, eddike, hvidløg der blendes sammen. Tilsæt hakket persille til dressingen og smag til med salt og peber.

Syltede rødløg: Rødløg skæres i tynde skiver og lægges i blød i dressingen – gerne i 20 minutter.

Når linserne er færdige, hældes de i en si og drypper grundigt af. Derefter vendes de varme ned i dressingen og rødløgene. Det hele trækker mindst 10 minutter.

Foretrækker du salaten lun, så læg en tallerken over skålen, mens det hele trækker.

Så er salaten klar og pyntes med de semidried tomater.

Kan holde sig på køl i 3-4 dage.

God appetit og nyd salaten med ro i sindet!

Anne Seidelin – coaching til en stabil vægt – Østerbro

 “Kære Anne

Jeg har fået så meget ny energi! Tak fordi du hjalp mig med at få styr på kosten og smide de 8 kilo, jeg skulle af med.

Kh, Rane 

Rane Willerslev 11/2-19 (efter den sidste samtale i den store pakkeløsning)

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: