Lun rustik gulerodssalat med mandler og dild

Jeg har det lidt stramt med kold mad om vinteren – salater virker bare ikke i januar.

Men jeg er svært glad for gulerødder.

Så en lun salat blev gaven fra mine udfoldelser i går i køkkenet.

gulerodssalat

Lun salat med gulerødder, mandler og dild

500 gram øko gulerødder

50 gram mandler

Et bundt dild (estragon eller koriander havde også været godt)

3 spiseskefulde øko jomfruolivenolie

1 spiseskefuld citronsaft (lidt finrevet skræl havde været lækkert, men det her var fra flaske)

Et par gode vrid sort peber

Fremgangsmåde

Gulerødder skrælles eller skrubbes, og skæres i grove skiver.

Koges 3-5 minutter til der stadig er bid i, men ikke så de knaser.

Mandler lægges i kogende vand i en skål og smuttes efter et par minutter, når skallen løsner sig.

Dild skylles og hakkes fint.

Olie, peber og citronsaft blandes.

Gulerødderne hældes i en si og får lov at dryppe af et par minutter.

Det hele blandes og serveres lunt.

Fungerer ualmindeligt godt til en hakkedreng eller til hvid fisk.

Næste dag fungerer resterne faktisk godt kolde, serveret i en lille snackskål, med en kop krydret te ved siden af (til at holde varmen på).

Ha’ en skøn dag, Anne.

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – Østerbro

NB! Lige nu følger der en kostplan med, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev her på siden + en lille udgave af min opskriftsamling

De nyeste opskrifter ligger på Facebook find min side her
Posted in Opskrifter
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...