Palæoknækbrød med nigella-drys

Jeg ved det, jeg er håbløst bagud på points, hvad angår brøderstatninger.

Grøntsagsboller, fibermixpita, broccolifladbrød, mandelmelsboller osv…

Jeg vil hellere undvære simpelthen – beklager.

Det er så trist at sidde med forventningen om en bolle, og så få smagen af noget HELT andet ind i munden – det virker ikke her – og jeg bliver trist, og savner mit rigtige brød.

Til gengæld spiser jeg rigtigt brød, når jeg en sjælden gang bliver budt noget helt afsindigt lækkert af slagsen – og med god samvittighed (og oppustet mave bagefter, selvfølgelig, men pyt, nogle gange ER det faktisk det hele værd..).

Nå, men palæobrød og klidkiks har været undtagelser, og det fungerer fint som brøderstatning. Måske fordi det virker mere som nogle selvstændige emner, der ikke foregiver, at være mere eller andet, end de er?

Så palæoknækbrød er bare opstået, fordi ristede nødder, kerner og frø smager så meget bedre end uristede. Og når det bliver ristet inde i ovnen under bagningen på både over- og underside – så bliver det ikke lettere.

(Før ristede jeg ingredienserne i ovnen, før jeg bagte palæobrødet).

Det er simpelthen nemmere, hurtigere og mere smagfuldt at lave knækbrød end brød ud af en pose frøblanding.

Det er også lettere at tage en skive knækbrød ud af posen, end at stå og fedte med et helt brød..

Jeg tog udgangspunkt i en af de færdige blandinger nede fra Netto (nej, nej, hverken øko eller noget, men nemt).

Tog halvdelen af posens indhold og supplerede op med græskarkerner og mandler fra køkkenskuffen (for at få en bedre fedtsammensætning) og halverede oliemængden (fordi jeg bedst kan lide det lidt mere tørt).

Palæoknækbrød stykker

Blandede det hele med en gaffel og spredte det ud på på en bageplade.

Let at knække fra hinanden, da det var kølet ned.

Ind i køleskabet med det i en frysepose.

Det tog simpelthen ingen tid – og smager super godt – og mætter!

Palæoknæk plade

Opskrift palæoknækbrød

500 gram blandede frø, nødder og kerner (i princippet kan du bruge, det du har i køkkenskuffen)

(tag gerne udgangspunkt i en pose blandet palæobrødsblanding og tilsæt så selv nødder og mandler)

Fx 250 gram færdig mix-blanding + 250 gram hakkede mandler

(Du kan også bare bruge min palæobrødsopskrift her og lave det til knækbrød, men nøjes med ½ dl olie)

Tilsæt 5 æg og ½ dl øko olivenolie

Evt. et par skefulde HUSK (grøn) for at få flere fibre

Lidt salt

Noget drys fx nigellafrø, sesam, birkes eller krydderurter

Fremgangsmåde

Det hele blandes med en gaffel i en skål.

Spredes ud på en bageplade.

Drysses med dit foretrukne drys.

Bages i ovnen på 160 grader i 45-60 minutter – hold øje med farven.

Køles af og brækkes i mindre bidder.

Opbevares på køl i en frostpose eller lufttæt beholder.

Bruges som helt almindelige kiks eller knækbrød – både med og uden pålæg.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

“…Jeg ser meget klarere at mit forhold til mad er (mere og mere var:-)) koblet op på en masse uhensigtsmæssige forestillinger, og at min vigtigste udfordring er at lære at acceptere og elske mig selv i den fortløbende forandringsproces…” (se mere fra Charlottes feedback her)

 

Posted in Opskrifter
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier