Pandekager med hytteost som mellem- eller hovedmåltid?

Kostvejledere har prædiket mellemmåltider i årevis. Men nu bliver der prædiket om 3 måltider og ingen snacks.

Hvad er op og ned her?

Og hvorfor bruge ordet prædike?

Fordi det bliver så sort-hvidt, så firkantet, forkyndende og endegyldigt, når kosteksperter udtaler sig skråsikkert.

Der ER ikke noget rigtigt og forkert, når det handler om kost, sagde hende kosteksperten Seidelin 🙂

Men virker mellemmåltider? Gør de os tykke eller tynde? Er de nødvendige?

Svaret er: nogle gange for nogle mennesker.

Ikke altid – langt fra.

Hvad der virker for den ene (på en given dag), virker helt modsat for en anden person (på en anden dag).

Der er ingen lette løsninger.

Der er ingen absolutte regler.

Kost ER noget bøvlet noget – men det kan læres. Du er nødt til at kende din krop i detaljer og så få kosten til at passe ind i din daglige virkelighed.

Vælg en lavglykæmisk / blodsukkervenlig snack

De fleste trives bedst med 3 hovedmåltider, og noget lækkert ud på eftermiddagen, når man er normalvægtig.

Men HVIS du har bøvl med helbredet, overgangsalder eller har meget mavefedt, så skal der måske en anden løsning til uden mellemmåltider hver dag (hiv fat i mig og få en skræddersyet plan).

HVIS du trives med mellemmåltider, og ikke har noget fysisk bøvl, så er der en superlækker opskrift på pandekager her:

Pandekager med hytteost.

De smager også godt kolde, helt uden noget til, og du kan bare smide et par stykker i en frysepose og suse afsted.

Treats til stabilt blodsukker hos børn

De her pandekager er ekstra gode til ulvetimer med børn, der skal hentes i institutioner. Eller børn der har spist for lidt aftensmad og lige trænger til lidt ekstra inden puttetid.

Selvfølgelig kan de også bruges til morgenmad, frokost og aftensmad – lune og gode – både til voksne og børn.

Du bestemmer. Mærk efter.

Lær din krops signaler at kende. Kend forskel på lyst og behov 🙂

Pandekagestabel

Opskrift Hytteostpandekager:

3 æg

1 bæger hytteost (250 gram)

1½ spiseskefuld HUSK / loppefrøskaller (den grønne / grove)

2 teskefuld kardemomme

Revet skræl af 1 økologisk citron

1 spiseskefuld agavesirup (læs om agave her)

1 lille håndfuld hasselnødder

1 nip salt

Økosmør til at stege i

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser hældes i en skål og blendes med stavblenderen.

Du kan også bruge en alm. blender eller en håndmixer.

Steges i smør som små klatter.

De tager lidt længere tid end mine andre pandekageopskrifter at bage, da de er skrøbelige og skal have lang tid over svag varme.

Kan serveres med lidt frisk frugt, agavesirup, saften fra citronen, lidt kokosmel, flere nødder – eller bare som de er.

Holder sig fint 3 dage på køl.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejledning København – overskud i hverdagen.

Vil du gerne lære alt det der med kroppen og kosten en gang for alle?

Så tag fat i mig, så finder vi ud af det sammen med en personlig kostplan i “den store pakkeløsning”.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: