Præbiotisk gryderet med jordskokker, porrer og kidneybeans

Ca. 80 procent af dit immunforsvar sidder i din mave-tarm-kanal.

Din mavetarmkanal indeholder 1,5-2 kilo bakterier.

Sammensætningen af de bakterier bestemmer, hvor sund du er – og – hvor meget energi og overskud du har i hverdagen.

De flinke bakterier giver nemlig også et bedre humør.

Så lad os hjælpe vores små venner dernede i mørket mest muligt.

Har du været syg, spist elendigt i lang tid, fået antibiotika eller spist meget sukker og stivelse, så har din bakteriesammensætning det skidt. De dårlige bakterier har taget over, formeret sig uhæmmet, og fører kun elendighed med sig.

De skal have kam til deres hår.

Start med at sulte de dårlige tarmbakterier – slut med at hælde deres yndlingsfoder ned i guffeluffen (mættet fedt, animalske proteiner, sukker og stivelse).

Erstat med foder til de gavnlige bakterier (grøntsager, salater, rodfrugter, fibre, bønner, linser, kikærter og monoumættet fedt).

Probiotika er de gode tarmbakterier

Præbiotika er foder til de gode tarmbakterier

(Og antibiotika er medicin, som slår alle bakterier ihjel)

(Så er Onkel Kaj også med)..

Hvis du er ihærdig nok, kan du på bare 4 dage få balancen tippet over til det gode hold. Derefter skal de selvfølgelig vedligeholdes med dagligt sundt foder, men det burde være til at overkomme, når du først mærker den rare effekt i kroppen.

Jeg har lavet den ultimative præbiotiske fodergryde, som smager så godt, at selv den 8-åriges veninder spiser 2 portioner (sker ret sjældent).

Har du problemer med din mave, så kan jeg lave en personlig kostplan til dig (tjek mine forløb her)

Præbiotisk gryderet

Præbiotisk vegetarisk gryderet

400 gram jordskokker (med skræl men skrubbet rene)

4 store porrer

4 løg

4 fed hvidløg

4 dåser kidneybeans

3-4 dåser flåede tomater (om du vil have en tynd eller tyk udgave?)

4 spiseskefulde æblecidereddike

(Det er da til at huske fremover, ikk..)

1/4 liter øko piskefløde

2 bouillonterninger (grøntsag)

En masse chili

1/2 spiseskefuld gurkemejepulver (antiinflammatorisk)

1/2 spiseskefuld røget paprika (eller almindelig)

Salt og peber

Fremgangsmåde

Jordskokkerne skæres i små firkanter (det er skrællen, der indeholder mest af det sunde).

Porrer renses grundigt for jord og skæres i tynde skiver.

Løg skæres i små firkanter (har du en foodprocessor, kan du lade den skive det hele tyndt).

Ristes i lidt smør eller kokosolie i en stor gryde.

Tilsæt de øvrige ingredienser og kog i ca. 20 minutter.

Spises uden tilbehør.

Kan fryses, så du har sund, hjemmelavet mad – også til en doven dag.

God fornøjelse!

OBS! Må ikke indtages umiddelbart før en biograftur…

Anne Seidelin – kostvejleder, coach og sygeplejerske – Kbh. Ø

Du er og bliver min forevigt stjerne, jeg hører stadig din stemme og mærker din varme selvom du ikke er tilstede, og jeg kommer ALDRIG tilbage til mine gamle dårlige vaner.. (se resten under feedback)

 

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: