Proteinboller med kikærtemel og boghvedemel – til madpakken

Madpakker.

Sunde madpakker.

Spændende madpakker.

Madpakker der bliver spist – med glæde.

Madpakke der mætter i lang tid.

OG madpakker der ikke ser alt for underlige ud – så andre omkring en stiller irriterende spørgsmål..

Sandwich sund bolle

Det er nogle spørgsmål, der kommer i hver eneste samtale, jeg har i min lille butik.

Madpakker både til sig selv, manden, konen, børnene og på bilferien – to-go-løsninger simpelthen.

Derfor har jeg nørdet med opskrifter på den perfekte sandwichbolle.

En sandwich er der aldrig nogen kolleger eller kammerater, der undrer sig over, hvis den ser normal ud (normal er især vigtigt for børn og teenagere..).

Løsningen er en blanding med 2/3 kikærtemel (se her hvordan du laver det billigt selv)

Og 1/3 boghvedemel (det kan du sørme også selv lave, se link her)

Dertil kommer æg, skyr, HUSK og bagepulver – ret let.

Skyr, kikærter og æg giver de gode letfordøjelige proteiner – som mætter længe.

Æggeblommerne sørger for sundt fedt.

HUSK giver konsistens og god fordøjelse (et rent fiberprodukt)

Boghvede og kikærter tilføjer vitaminer, mineraler, fibre, langsomme kulhydrater, flere proteiner og den brødagtige smag.

Bolle med birkes

Bollerne kan fryses og lunes direkte fra fryseren på brødristeren.

De holder fint til at blive smurt aftenen før.

Bollerne kan bages i forskellige former og faconer, så de kan fx også fungere som pizzabunde.

Bolle med kikærter og boghvede

Opskrift på sund sandwichbolle

(6 styk)

100 gram kikærtemel (lav det selv, se her hvordan)

50 gram boghvedemel (se fremgangsmåde her)

6 øko æg

8 spiseskefulde skyr naturel

8 teskefulde HUSK (den grønne)

3 teskefulde bagepulver

½ teskefuld salt

Birkes som drys (eller sesamfrø)

Fremgangsmåde

Æggene piskes for sig, til de er luftige. Tilsæt derefter skyr og pisk igen.

Boghvedemel, kikærtemel, HUSK, salt og bagepulver røres sammen i en separat skål.

Hvis du selv har lavet melet, så sigt det, og undgå dermed de store hårde stykker (dem kører du bare igennem en kaffekværn, så har du klaret det problem).

Tilsæt nu de tørre ingredienser lidt ad gangen og pisk det hele grundigt sammen.

Lad dejen hvile i 15 minutter til den har samlet sig og blevet mere fast.

Sættes på bagepapir i 6 aflange klatter.

Drysses med noget kønt.

Bages i ca. 20 minutter ved 180 grader (til de er pænt brune).

Bør opbevares på køl eller fryses ned (smager rigtigt godt ristet på brødristeren).

Hvis du vil have opskriften på fyldet i sandwichen på billedet så er den her.

God fornøjelse – og nyd dem med nærvær – også on-the-go.

Anne Seidelin – Kostvejleder med speciale i fedtforbrænding – Østerbro

“…Jeg er så glad for, at netop du poppede op i mit feed, den dag i februar jeg søgte på kostvejleder og jeg er fuldstændig vild med det shitload (kan faktisk bruges i positiv forstand) af viden og værktøjer du har givet mig. Så tak for det… (mere feedback her).”

Facebook hemmelig gruppe

 

Følg gerne med på  Facebook - der udgiver jeg alle de nye opskrifter først.

Posted in Opskrifter
Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier