Raw chokoladekage med peanuts – Østerbrokagen

Den Ultimative Østerbrokage

Måske ikke så flinkt at kalde denne skønne Raw Cake for Østerbrokagen, da den er alt for dejlig til det navn, men det hjælper nu altid at have en vis selvironi i dette postdistrikt 2100 Spelt.

Spelt er jo bare ”so much last year” så her er noget mere relevant at ”hype” nemlig lavglykæmisk.

Kagen der giver dig næring og sundhed uden at tage din energi fra dig.

Det søde, blandet med det salte, og knaset fra peanuts er ret godt ramt.

Den er lavglykæmisk,  kan tage selv den værste sukkertrang om eftermiddagen – og måske den bedste raw cake, du har smagt?

Østerbrokagen 3

Ingredienser Østerbrokagen:

250 gram dadler uden sten (fx 1 pose fra Urtekram fx)

200 gram øko koldpresset kokosolie

4 spiseskefulde koffeinfri Nescafe-pulver

100 gram kakao

100 gram kokosmel

200 gram mandler

200 gram peanuts (de almindelige / saltede)

Fremgangsmåde med køkkenmaskine (hurtigst og nemmest):

  • Dadler og kokosolie køres til en slags flydende karamel, tilsæt evt. en smule vand, hvis dadlerne er meget tørre
  • Nescafe og kakao tilsættes og køres til det er jævnt fordelt
  • Tilsæt kokosmel og kør til det er fordelt en smule
  • Mandler tilsættes og skal køres til de er ca. en tredjedel i størrelsen
  • Kom peanuts i og sluk for maskinen når de er ca. halveret
  • Massen er nu ret bastant, ujævn og med masser af bid og knas – perfekt!

Fremgangsmåde blender/stavblender:

  • Dadler og kokosolie blendes til en slags flydende karamel, tilsæt evt. en smule vand, hvis dadlerne er meget tørre
  • Nescafe og kakao tilsættes og blendes til det er jævnt fordelt
  • Tilsæt kokosmel og blend så meget i som din blender tillader
  • Mandler og peanuts hakkes meget groft
  • Bland mandler, peanuts og den blendede masse sammen i en skål (brug hænderne, det er sejt)

Find et pænt fad, form eller skål og pres massen jævnt på plads. Sættes på køl til den er gennemkold.

Østerbrokage 4

Før servering drysses kagen med kakaopulver gennem en si i et pænt tykt lag.

Kan serveres med flødeskum, creme fraiche, lidt frugt eller bare som den er. Pas på ikke at skære for store stykker, da den er meget intens.

Alternativt kan du trille kugler eller stænger af massen og vende dem i hakkede nødder eller kokos og medbringe dem i tasken til eftermiddagens søde tand.

Kagen eller hapserne kan fryses og holde sig i månedsvis på frost.

Ellers opbevares den/de bedst på køl og holder sig god der i ca. 2 uger.

God appetit – og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Narrativ Samskabende Coach – København

TIP: Like min side på Facebook – og få dagligt et brugbart fif eller en ny opskrift:

Anmeldelse FB Kirsten

 

 

 

 

 

 

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: