Rodfrugtsfad med Jordskokker og Kvæde

Kvæden er en skæg fætter. Lidt grim og rustik, og smager som en lidt tør pære. Jeg fik et par stykker forærende af en kunde i dag til en samtale – mest fordi hun ikke anede, hvad hun skulle stille op med dem 🙂

Jeg havde planlagt et rodfrugtsfad til vores kylling, så tænkte, de måske kunne peppe det lidt op. Og det kunne de på bedste vis. De tilføjede retten både sødme og syre.

Ideen blev straks sendt videre til kunden med kvædetræet.

Ligger du ikke inde med kvæder, så kan de erstattes af grove madæbler eller pærer.

Opskrift Rodfrugtsfad med kvæde

½ kg jordskokker

4 store rødbeder

4 store gulerødder

2 persillerødder

2 pastinakker

2 kvæder

4 spiseskefulde øko olivenolie

4 spiseskefulde æblecidereddike

2 teskefulde tørret rosmarin

1 teskefuld salt

Nogle gode vrid friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Alle grøntsager og kvæderne snittes i mindre bidder (på billedet har jeg brugt pommes frites-pladen på køkkenmaskinen).

Dressingen blandes og æltes ind resten.

Ind i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder med fokus på dit mindset og dine mønstre

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: