Rootza – pizzabund lavet af rodfrugter og ost

Pizza smager godt – basta – sådan er det bare.

Og pizza ligger ualmindeligt dårligt i maven – basta – sådan er det bare.

Det er simpelthen ikke konsekvenserne værd at fortære en pizza (med mindre der er tale om noget helt ekstraordinær pizza på gourmetniveau, så ligner jeg gerne en der er gravid i fjerde måned en dags tid)..

Derfor har jeg været nødt til at finde på et alternativ, for mine piger synes jo, at det hører sig til en gang i mellem. Og masser af smeltet ost, har jo altid været godt 🙂

Mit bedste bud indtil videre har været med rodfrugter som bund:

Rootza-bund

 Rootza – pizzabund

(2 personer)

500 gram blandede rodfrugter (her pastinak, gulerod og rødbede)

2 æg

200 gram revet ost (parmasan er godt)

Fremgangsmåde

Rodfrugterne vaskes/skrælles og rives fint.

Blandes med æg og ost.

Glattes ud på en bageplade med bagepapir på.

Bages i ca. 20 minutter på 200 grader.

Derefter tilsætter du det fyld ovenpå, som du har lyst til, og bager 5-10 minutter mere.

Den kan fint fryses, så lav bare storproduktion, nu du er i gang med at rode i køkkenet.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – kostvejleder, sygeplejerske og coach – Østerbro

NB! Foredrag er ikke noget, der står så meget om på hjemmesiden, men arbejder du et sted, hvor det vil være relevant med lidt peptalk om sundhed på den lette måde, så hiv fat i mig.

 

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: