Sommerkål med kikærter og krydderikød – gryderet

Hvad nu hvis man bare godt kan LIDE kød, fordi det SMAGER godt? Men godt VED, at det er noget møg både for klima, pengepung og sundhed? Hvad så?

Kød som krydderi

Ja, så bruger man kød som en særlig treat eller som et krydderi. Du kan altid spørge dig selv, hvor meget kød, der virkelig er nødvendigt i en ret? Prøv dig lidt frem. Som regel skal der kun ganske lidt til for at give den gode smag. Frys resten ned og brug det en anden dag.

Kød fra fritgående dyr – ALTID

Dit kød skal selvfølgelig komme fra nogle dyr, der under omstændighederne har det godt. De skal have gået udendørs og spist græs, urter, biller og blomster, så er deres fedtsammensætning sundest for dig. Når dyrene bruger deres muskler, så bliver kødet også helt anderledes fast og mætter bedre. Og ja, det koster temmelig meget mere end det kød, der stammer fra konventionelle opdræt – men come on! – hvis du bruger LIDT og SJÆLDENT, så har vi alle råd til det.

Her er et vældigt billigt forslag til noget sundt og godt.

Årstidens grøntsager

Brug årstidens grøntsager, og gerne dyrket i Danmark, så du skåner både dig selv og miljøet for de værste pesticider og insektmidler. Og kålen lige nu smager fantastisk – mild og sød.

 Sommerkål med kikærter og krydderikød:

1/2 hvidkålshovede eller 1 helt spidskål

2 løg i tern

Lidt økosmør til stegning

1 dåse kikærter (eller 2 afhængig af kødmængden)

Så lidt kød som muligt (hakket, skært, lidt bacon, kylling – what ever)

½ teskefuld knuste koriander

2 spiseskefulde æblecidereddike

Skræl og saft af ½ øko appelsin

½ teskefuld tørret timian

Salt og peber

Lidt vand i bunden af gryden til at simre i (½-1 dl)

En spiselig blomst, hvis du er til den slags 🙂

Fremgangsmåde:

Svits kødet og løgene i en smule smør. Snit kål i tynde strimler, det gøres allernemmest på en køkkenmaskine!

Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad simre i 10 minutter for et nydeligt bid i kålen eller 15-30 minutter, hvis det skal være mere blødt.

Spis til du revner, sæt resten på køl i 3-4 dage, medbring til frokost eller frys ned i mindre portioner.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder København – compassion og coaching
“…Så er jeg godt i gang med uge 2.
Allerede nu har jeg færre hedeture både om dagen og natten og slet ikke så vilde som før, fedt…” (mere feedback her)

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: