Stabilt Blodsukker – Spis Morgenmad

Hvorfor, hvorfor og hvorfor???

Hvis man nu har vænnet sig til at undvære morgenmad, mellemmåltider eller frokost? SKAL man så spise alligevel? Burde ens krop ikke selv sige til, hvis den manglede noget? Og ender man så ikke med at få for mange kalorier?

Forøvrigt er jeg for træt om morgenen. Jeg har ikke tid, har ikke lyst, har kvalme!! Min hjerne og mine gamle vaner -VIL ikke!! Så lad mig slippe  - pleeeeaaase…

NIX!!!!

Og spis så din morgenmad!

Har hørt det et par gange før eller ti. Og svaret er stadig det samme. Beklager.

Fordi kroppen er en meget udsøgt og fin motor, der kræver kontinuerligt brændstof af ypperste karakter for at yde bedst muligt. Både dine fysiske og mentale evner lider under en dårlig kost og måltidsfordeling – den kører på reservetanken.

Samme mængde kalorier

Den samlede mængde af kalorier ender altid på det samme, ligegyldigt, om du spiser mange små måltider eller ganske få store. Kroppen er nøjeregnende, den ved præcist, hvor mange kalorier der skal til – og justerer appetitten derefter.

Kender du nogen, der kun spiser sidst på dagen, så kig på deres krop og ansigt. Hvad ser du? Sundhed eller træthed? Tykke eller tynde?

Drænet eller næret?

Du kan dræne din krop (og den vil finde sig i det i ganske lang tid) – eller du kan nære din krop (og den vil belønne dig prompte)!

Start med at få en god stabil morgenmad. Se evt. opskrifter på “skyr med drys”, “vupti-vapti-æg” og “skyr med bær” også.

Nybegynder?

Er morgenmad helt nyt land for dig, så start med noget meget let: en håndfuld nødder/mandler til kaffen, et halvt stykke frugt eller et halvt stykke rugbrød med smør, skinke og ost.

Skyr og æg er optimalt

Er du træt af skyr i alle afskygninger? Og træt af æg? Så er det straks mere besværligt at finde de gode proteiner, uden at det begynder at ligne et aftensmadprojekt. Palæo/stenalderfolkene anbefaler laks eller en større bøf til morgenmad med grøntsager til. Det er lidt for voldsomt for de fleste – eller for dyrt!

Palæotallerken?

Du kan istedet lave en tallerken med lidt forskelligt på: 1 skive ristet rugbrød, lidt skinke, en skive røget laks, nogle ostebjælker, en peberfrugt i skiver, en håndfuld nødder/mandler/peanuts, lidt hummus, lidt rester fra aftensmaden, agurk, gulerødder, råkost og en halv avokado. Miks løs og find en sammensætning, du kan lide.

Pandekager til morgenmad

En anden løsning er sunde pandekager med hytteost eller butterbeans i. Lav et lille bjerg og tag et par stykker med på arbejde til mellemmåltider.

Test helt gratis

Er du stadig ikke overbevist, så giv dig selv en lille testperiode på tre dage. Får du det bedre, ingen forskel eller værre? Test! Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke fik det bedre :-)

Er det svært, så køb “Den store Pakkeløsning” og få styr på sundheden én gang for alle!

 

God fornøjelse – og husk din iltmaske (nær dig selv før du nærer andre)!

Anne Seidelin – Kostvejledning med indbygget vaneforandrende coaching.

 

 

Posted in Sund mad, Tips og tricks
2 Comments » for Stabilt Blodsukker – Spis Morgenmad
  1. Lykke siger:

    Hej!

    Kommentarboksen under “Skyr med drys” er væk – så stiller lige et spørgsmål relateret til den artikel her.

    Gør det nogen forskel om det er tørrede æbler eller friske æbler der ryger i morgenmaden?

    Kram, Lykke

  2. Anne Seidelin siger:

    Det gør ikke den store forskel. De tørrede er bare hurtigere og nogle gange mere lækre. Hvis du bruger friskt æble, så nøjes med et lille halvt et :-)

Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier