Hormonvenlig rejecocktail med skyr og grape – rejesalat

I onsdags sad en af mine kunder glad og fortalte om, hvordan hun havde holdt middag for sine veninder og ikke en eneste havde bemærket, at det var sund og hormonvenlig kost – hele vejen igennem de tre retter. Til gengæld bemærkede min kunde, at selskabet havde ualmindeligt meget energi efter middagen, hvor hun så afslørede sin mission med at give dem noget sundt og noget hormonvenligt..

De havde næsten alle læst René Toft Simonsens bramfri og skønne bog “Jeg er f…. hot”. Kæmpe respekt for at få fjernet alle de elendige tabuer om overgangsalder!!!

Overgangsaldersymptomer kan lindres med den rette kostsammensætning.

Hele selskabet tilmeldte sig mit nyhedsbrev, da de hørte, at stort set alle venindens overgangsaldersymptomer er forsvundet i løbet af de første 6 ugers kostomlægning. Ledsmerter, hedeture, ømme led, nattetisseri og hjertebanken er næsten væk. Hedeturene og tisseriet om natten kommer prompte, efter en aften i lidt for hyggeligt selskab, men det HAR hun lært nu 🙂

De fik denne rejecocktail til forret. Derefter laks med bagte rodfrugter til hovedret og mandelkage med flødeskum til dessert.

Der er så mange muligheder for at lave god mad med de her principper, der er ingen grund til at frygte hverken gæster, hedeture eller fester længere.

Rejecocktailen fungerer også supergodt som rejesalat på et par klidkiks.

Jeg har lånt opskriften og det smukke billede af Malene (min ex-pap-svigerinde), men har tilsat skyr istedet for creme fraiche for at få flere proteiner til at opveje mængden af frugt – og halveret antallet af grape (med tilladelse fra Malene).

Opskrift Malenes Rejecocktail:

500 g rejer
2 ds. asparges
2 grapefrugter
1 bdt dild
2 dl. Skyr naturel
4-6 spsk god mayonnaise lavet på rapsolie (fx Hellmann’s) eller hjemmelavet
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Afdryp rejer og asparges grundigt. Skær grapen ud i fileter. Brug kun “kødet” uden hinder og “det hvide, så er grapen ikke bitter. Skær den i grove tern. Bland dressingen af creme skyr, mayo, hakket dild samt salt og peber. Vend det hele forsigtigt sammen. Det er vigtigt ikke at piske, det gør dressingen for tynd.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, coach og sygeplejerske – Østerbro

“Jeg er pissestolt over mig selv, og jeg blærer mig uforskammet over på 14 måneder at have tabt 40 kilo. Tak til Anne for skubbet i den rigtige retning.”

Mads Büchert Eskildsen, Facebook-opdatering 29/3-19 (han startede med “den store pakkeløsning” og klarede resten på egen hånd)

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: