Tallerkenmodellen – den lavglykæmiske udgave

Hvordan skal jeg spise lavglykæmisk?

Hvad betyder det? Er det ikke frygteligt besværligt – og hvad med Moster Odas middag? Store rådvilde øjne følger.. Rolig nu!

Lavglykæmisk mad er helt almindelig mad bare uden stivelse og sukker. Du kan spise alt det du plejer, men fjerner bare det hvide fra tallerkenen – altså pasta, ris, kartofler og brød.

Hvad så?

Det erstatter du så med flere grøntsager eller salater – vupti slut!

Nårh… er det bare det?! Jeps!

Et eksempel er Vupti-Vapti-Fisk (se opskrift hér) serveret med rigelig mængde grønne ærter:

Det er vist kun min egen mor, som mener, det er helt ude i hampen ikke at få ris til :-)

En ny form for mæthed

Den form for mæthed du oplever, efter et måltid uden stivelse, er en helt anden lettere følelse i hele kroppen.

Der er ikke behov for at slå mave på divaneseren eller nappe sig en lille “morfar”.

Der er simpelthen stadig energi på tanken og frihed til at foretage sig nogle fornuftige ting efter måltiderne. Dermed højere produktivitet og mere sundhed på samme tid – win-win..

Hvis du så oven i købet erstatter kød med bønner, linser og kikærter – så vil du virkelig kunne mærke forskel i energiniveau.

Din krop reagerer

Efter en ganske kort periode på lavglykæmisk kost vil du ikke tilbage til stivelse og sukker igen.

Du kan mærke i kroppen med det samme, at det er “no-go”.

Dermed ikke være sagt, at lysten til de hurtige sager forsvinder, for det gør den desværre aldrig. Men lysten til at blive ved med at være i din krop dag efter dag med ingen energi og kvababbelser af enhver art, gør det bare ikke attraktivt at fortsætte.

Hvad så med chokoladen, juicen, slikket og….?

Tjek blogindlæg under “sukker” :-)

 

Så prøv så en ny tallerkenmodel og læg nøje mærke til din krops reaktioner – den bliver så glad!

 

Anne Seidelin – Kostvejleder København – og biokemisk velfunderet sygeplejerske..

 

Posted in Sund mad, Tips og tricks
No Comments » for Tallerkenmodellen – den lavglykæmiske udgave
3 Pings/Trackbacks for "Tallerkenmodellen – den lavglykæmiske udgave"
  1. [...] kost med et lavt glykæmisk index – kost der påvirker dit blodsukker mindst muligt. Prøv at tænke som en person med diabetes: [...]

  2. [...] Ingredienserne går direkte i biokemien i kroppen og sætter gang i forbrænding, fordøjelse, mæthed, appetitregulering og stabil energi. Morgenmaden og starten på dagen bliver lavglykæmisk. [...]

  3. [...] Spelt er jo bare ”so much last year” så her er noget mere relevant at ”hype” nemlig lavglykæmisk. [...]

Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier