fbpx

Tallerkenmodellen – den lavglykæmiske udgave

Lavglykæmisk mad er helt almindelig mad bare uden stivelse og sukker.

Du kan spise alt det du plejer, men fjerner det hvide fra tallerkenen. Det erstatter du så med flere grøntsager eller salater. Det er vist efterhånden kun min egen mor, som mener, det er helt ude i hampen ikke at få pasta, brød, ris eller kartofler til sin aftensmad.

Kostplan giver en ny form for mæthed

Den form for mæthed du oplever, efter et måltid uden stivelse, er en helt anden lettere følelse i hele kroppen. Der er ikke behov for at slå mave på divaneseren eller nappe sig en lille “morfar”.

Du bliver ikke mad-skæv. Der er simpelthen stadig energi på tanken og frihed til at foretage sig nogle fornuftige ting efter måltiderne. Dermed højere produktivitet og mere sundhed på samme tid – win-win..

Hvis du så oven i købet erstatter kød med bønner, linser og kikærter – så vil du virkelig kunne mærke forskel i energiniveau.

Din krop reagerer

Efter en ganske kort periode på lavglykæmisk kost vil du ikke tilbage til stivelse og sukker igen. Du kan mærke i kroppen med det samme, at det vil give dig ubehag. Dermed ikke være sagt, at lysten til de hurtige sager forsvinder, for det gør den desværre aldrig.

Hvad så med chokoladen, juicen, slikket og….?

Tjek mine andre blogindlæg under “sukker” 🙂

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på vægt og helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

“…Der er selvfølgelig stadig dage, som er flottere end andre, men jeg kommer lynhurtigt tilbage på sporet. Ikke mindst fordi jeg ved, at her er klart bedst at være og jeg savner øjeblikkeligt mit høje energiniveau, dybe søvn og velværefølelsen, hvis jeg har kørt alle de gode vaner på et sidespor… se mere feedback her

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: