Mandelkage sødet med dadler og appelsin

Kage er godt!

Og der skal altid være plads til kage i en kvindes liv.

Men en traditionel kage er kun smag med smag på.

Der er ingen næring at hente og dit blodsukker får den vildeste rutchetur.

Derefter får du det vildeste dårlige humør og den vildeste træthed… (og så vild med den kage, var du måske heller ikke?)

Træt af at være træt?

Kunne du være modig og bage en kage, der giver næring?

Den her kage indeholder masser af kalorier, så spis ikke mere end et enkelt stykke.

The french way, som en af mine kunder sagde i fredags, lidt men godt og med fuld nydelse!

Den smager lidt guddommeligt.

Jeg har ikke mødt en eneste, som kunne forstå, at den var sund.

Egentlig underligt, at alle forventer, at sunde kager er kedelige og smagsløse kager? Dadler smager jo som karamel og mandler af marcipan – jeg er fan!

IMG_1666

Mandelkage med kakaonips og appelsin

(Mange portioner, frys evt. ned)

200 gram mandler

500 gram dadler

2 øko appelsiner (saft og skræl)

1 spiseske sort vaniljepulver

½ teske kanel

1 dl. rå kakaonips

1/4 teskefuld salt

2 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen.

Tilsæt appelsinsaft og finrevet appelsinskræl, vanilje, kanel, salt og kokosolien.

Blendes godt sammen.

Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse.

Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Til sidst røres kakaonips i manuelt, så de forbliver hele.

Sættes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter.

Serveres evt med frugtsalat (frugt i små stykker vendt med flødeskum og vaniljepulver) .

Nyd den med god samvittighed og fuldt nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, der får dig til at sætte det ene ben foran det andet – hver dag!
Darwin Linkedin

 Se Darwins video ved at trykke her 

Darwin video

Darwin Toft, 24/11-17 efter de første 3 samtaler.

 

 

Posted in Opskrifter
4 Comments » for Mandelkage sødet med dadler og appelsin
  1. Liselotte Sunesson siger:

    Jeg er ret uvidende,- men hvad er kakaonips???

    • anne siger:

      Kære Liselotte

      Kakaonips er stykker fra den rene kakaobønne. De er “raw” og dermed er alle de gode næringsstoffer bevaret. De smager ikke af noget særligt for sig selv, men i selskab med frugter/dadler/mandler og nødder er det en helt fantastisk smagsgiver.

      Købes i helsekostbutikker eller på nettet.

      Hvis det er for avanceret, så kan 87% mørk chokolade også gøre det.

      God fornøjelse, Anne.

  2. Ina siger:

    Glæder mig til at smage lige om lidt, hele huset dufter, mums :-)

    Hvad bruger du ellers kakaonips til? Kunne godt bruge lidt inspiration til hvad jeg kan komme det i :-)

  3. anne seidelin siger:

    Kære Ina

    Dit heldige asen!

    Kakaonips er gode i raw cakes eller bagte mandelkager, hvor de giver lidt bid og så den helt intense kakaosmag. Ellers bruger jeg dem ikke så meget, de er lidt kedelige i sig selv.

    Har du ikke lyst til at dele et foto af projektet på http://www.facebook.dk/anneseidelin.dk

    Vil gerne se den! Og høre din vurdering af den i bagt tilstand :-)

    God fornøjelse, Anne.

Gratis kostplan og nyhedsbrev:
"Sund uden at lide afsavn"

Kostplan, opskrifter og 10 nyhedsmails med mine bedste og mest effektive råd. Tilmeld dig uforpligtende her:

* felt skal udfyldes
Nye indlæg
Kategorier
Skriv til Anne
Loading...