“Vupti-Vapti-Fisk” – fisk med karry og tomat

Fisk er noget af det mest mættende og sundeste du kan få, når du ønsker et stabilt blodsukker og en flad mave. Der er masser af letoptagelige proteiner og sunde fedtsyrer, som hjælper hele dit kredsløb og din mentale ydeevne. Og hvis du tilbereder den ordentligt – en fantastisk smag.

Fisk giver stabilt blodsukker

Som kostvejleder er det svært at undgå smil på læben, når det ene forskningsresultat efter det andet tikker ind om forbedringer på kolesteroltal, type-2, hormon-ubalancer, ADHD osv osv – kosten betyder faktisk noget!!, så spis nu nogle fisk.

Kræsne børn og voksne kan let overtales til at spise en version, hvor fiskesmagen trylles væk med karry og kokos. Koriander kan udelades, det er en “enten eller” krydderurt. Personligt kan jeg slet ikke få nok.

Når jeg så oven i købet er så heldig at have en fiskehandler rundt om hjørnet, så er der frisk fisk uden undskyldninger. En frossen variant kan selvfølgelig også bruges, men bliver sjældent lige så lækker.

Fisk er hurtig og sund mad

Tid er altid en mangelvare i mit køkken, så endnu en gang blev det til en ”Vupti-Vapti”-udgave. Den er så let, at alle kan være færdige på under en halv time.

OPSKRIFT PÅ FISK MED KARRY OG ÆBLE

(Til 4 personer, men rester kan gemmes til næste dag)

800 gram kuller, mørksej, torsk eller hellefisk

3 løg

Et bundt forårsløg

Lidt smør til stegning

½-1 spiseske rød karrypasta (eller hvad du nu end har derhjemme)

4 fed finthakket hvidløg

1 dåse flåede tomater

1 dåse kokosmælk

Saft og skræl af en økocitron/lime

Salt og peber

1 bundt koriander (kan udelades)

1 håndfuld rejer (kan udelades)

Frisk fintsnittet rød chili (kan udelades)

Fremgangsmåde

Skær løg og forårsløg i mindre bidder, svits dem i smør og karry, i en stor gryde, til de er bløde.

Tilsæt hvidløg, citrus, tomater, kokos, salt og peber og lad det simre.

Imens skæres fisken i mindre bidder.

Tilsættes sovsen og simrer forsigtigt i 3-5 minutter til den er mør (og du har fået hakket korianderne og chilien).

Til sidst vendes de finthakkede koriander og rejerne i retten.

Serveres med et drys chili på.

Tilbehøret er IKKE ris… (med mindre du trænger til lidt dårligt humør og lidt bredere talje selvfølgelig)

Tilbehøret er grøntsager og i den dovne udgave en pose frosne grønne bønner eller ærter.

God appetit og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder, Coach og Sygeplejerske – kostvejledning Østerbro

“Hej søde Anne :)

 
Tak er kun et fattigt ord, men du skal alligevel have en kæmpe tak, fordi du har fået mig til at ændre mit liv fuldstændig :)
 
Jeg har det nu bedre med mig selv, alle kan mærke på mig jeg har det bedre! I dag kom kollegaer hen og fortalte mig hvor stolte de er af mig :)
 
Det er en fantastisk følelse at ens selvtillid er boostet så meget og jeg er dig evig taknemmelig!
 
Stort tak… Igen! Du er en stjerne!
 
Knus og kram fra Ina”
(Ina, efter den store pakkeløsning + 3 opfølgninger = minus 14,6 kg)
Ina forfra
Ina bagfra

Del i dit netværk:

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: