fbpx

Bed om hjælp!

Ugens klumme fra Chris MacDonald (BT 4/8-14)

Er du motiveret, og vil du gerne ændre din livsstil, men kan alligevel ikke helt komme i gang? I denne uges klumme fortæller Chris MacDonald om, hvordan det er ok at bede om hjælp til at komme i gang.

Er du motiveret, og vil du gerne ændre din livsstil? Jeg har mødt og møder mange mennesker, som kan svare JA til det spørgsmål, men som alligevel har svært ved at føre det ud i livet. Den ignorante og lettere øretæveindbydende type vil måske sige, at disse mennesker slet ikke er motiverede, for så ville de bare tage sig sammen og få det gjort. Hvor svært kan det være? Jeg kunne ikke være mere uenig. For motivation er ikke helt så simpel. Det er komplekst.

Den indre motivation kan være en stærk drivkraft og kan i nogle tilfælde drive hele værket. Men det er oftere undtagelsen end reglen, når vi taler om livsstil. Og derfor er det en rigtig god idé at kombinere motivation med blandt andet kompetenceudvikling ved at tilegne sig viden, øve sig og optimere sine færdigheder indenfor søvn, kost, fysisk aktivitet og stress balance, så de gode vaner kan skabes og hjælpe motivationen godt på vej. Det er bare ikke alle mennesker, som har været så heldige at have disse kompetencer med i bagagen hjemmefra eller er i stand til at udvikle dem alene.

Når jeg har været så privilegeret at få muligheden for at hjælpe mennesker med at ændre livsstil, så bliver de mennesker ofte mødt af ordene: ”Det er jo nemt for dig. Du har jo Chris MacDonald ved din side”. Men de glemmer en vigtig ting; det er et samarbejde. Jeg hjælper mennesker med at udvikle kompetencer, som kan underbygge den indre motivation, som kan være så svær at grave frem. Hvis motivationen var ikke eksisterende, ville min indsats med at udvikle personens kompetencer være nytteløs. Og det er dem, ikke mig, som tager det tungeste læs. Jeg er ikke sammen med dem 24 timer i døgnet. Jeg kan ikke kontrollere om de spiser deres grøntsager i stedet for en pose chips til aftensmad. Jeg lægger dem ikke i seng hver aften, så jeg kan sikre mig, at de får nok søvn og jeg pakker heller ikke deres træningstaske aftenen før, så det bliver lettere at få morgendagens træning i hus.

Jeg forsøger blot at give dem nogle redskaber, som kan udvikle deres kompetencer i en moderne verden og dermed en tro på, at de faktisk kan mere end de måske går og tror. Dette kan være med til at vække den indre motivation til live. Nogle mennesker formår at udvikle kompetencer på egen hånd eller de er nødsaget til at klare det alene af forskellige grunde, mens andre er nødt til at bede om hjælp. Det er okay. Det er faktisk mere end okay. Det er modigt! Så hvis du kan mærke den indre motivation, men mangler hjælp til at få den til at springe ud i fuldt flor, så bed om hjælp – hjælp til at udvikle dine kompetencer.

Stay strong, stay graceful!

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: