Hvis man har tid og lyst, så er det selvfølgelig bedst selv at iblødsætte og koge sine bønner og kikærter – BASTA!
Men er man en smule spontant anlagt og hader madplaner (hvem mon hun taler om???), så er de økologiske på dåse altså glimrende – og åhhhh så nemt!
ELSKER DEM!!
Forleden blev en dåse butterbeans til en lækker dip til grøntsagsstængerne.
Dagen efter gentog jeg succesen, men nu som dyppelse til nogle kyllingefileter med rodfrugter om aftenen.
Når dip/dyppelse indeholder proteiner og sundt fedt, så bliver det samlede måltid mere lavglykæmisk og mætter generelt bedre.
Min store datter brugte den sidste rest som sundt pålæg i madpakken – multiprodukt..
Opskrift Butterbean-creme-dip med citron og karry
1 dåse økologiske butterbeans
2 spiseskefulde god økologisk olivenolie
½ spiseskefuld citronsaft (kunne have været lime)
½ teskefuld mild karry
½ spiseskefuld soyasovs/tamari
Smag til med salt og peber
Friske koriander havde været fantastisk i (et godt tip)
Fremgangsmåde:
Det hele blendes til en blød ensartet konsistens – færdig!
Kan holde sig ca. 5 dage på køl.
Vær gerne kreativ og find dine egne krydderiblandinger/hvidløg/tahin/chili/koriander osv.
God appetit – og nyd med nærvær!
Anne Seidelin – Kostvejleder og Coach – København.