fbpx

Butterbean-hummus til pålæg eller dip

Hvis man har tid og lyst, så er det selvfølgelig bedst selv at iblødsætte og koge sine bønner og kikærter – BASTA!

Men er man en smule spontant anlagt og hader madplaner (hvem mon hun taler om???), så er de økologiske bønner på dåse altså glimrende – og åhhhh så nemt!

ELSKER DEM!!

Forleden blev en dåse butterbeans til en lækker dip til grøntsagsstængerne.

Dagen efter gentog jeg succesen, men nu som dyppelse til nogle kyllingefileter med rodfrugter om aftenen.

Når dip/dyppelse indeholder proteiner og sundt fedt, så bliver det samlede måltid mere lavglykæmisk og mætter generelt bedre.

Min store datter brugte den sidste rest som sundt pålæg på ristet rugbrød – SÅ lækkert og let. Hummus er i det hele taget bare et super funktionelt og smagfuldt produkt – og kan laves på de fleste bønnetyper.

Opskrift Butterbean-hummus med citron og karry

1 dåse økologiske butterbeans

2 spiseskefulde god økologisk olivenolie

½ spiseskefuld citronsaft (kunne have været lime)

½ teskefuld mild karry

½ spiseskefuld soya / tamari

Smag til med salt og peber

Friske koriander havde været fantastisk i (et godt tip)

Fremgangsmåde:

Det hele blendes til en blød eller grov ensartet konsistens – færdig!

Kan holde sig ca. 5 dage på køl.

Vær gerne kreativ og find dine egne krydderiblandinger/hvidløg/tahin/chili/koriander osv.

God appetit – og  nyd med nærvær!

Anne Seidelin – Kostvejleder og Coach – København.

“..Efter 3 uger på Annekost, hvor manden har opført sige ENGLEAGTIGT pænt HELE tiden (liiidt irriterende, faktisk), mens fruen her har syndet i ny og næ

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: