Frikadeller med kylling og butterbeans

Af med mavefedtet. De fleste, jeg hjælper som kostvejleder, vil gerne smide nogle kilo af det fedt, der sidder midt på maven – det sundhedsskadelige mavefedt. Derfor bliver de nødt til at skære ned på sukker, stivelse og alkohol i en periode.

“Jamen, hvis jeg skal ændre min aftensmad, hvad så med mine børn, Anne?” 

Ja. Enten så spiser de præcis det samme som dig, eller også kan de fortsætte med kartofler, ris og pasta. Det sker der jo absolut ingenting ved, andet end, at det kan være besværligt med det ekstra tilbehør.

Som regel går der ikke så lang tid, før de synes din mad med alle farverne er den mest spændende.

Kan børn undvære stivelse?

Børn får rigeligt med stivelse til deres øvrige måltider i døgnet. Så den smule de kommer til at undvære til aftensmaden, vil som regel være godt for dem. Flere grøntsager er godt for alle i familien.

Børn og bælgfrugter?

Noget der kan være sværere, er at få børn til at spise flere bælgfrugter. Her er tricket at gøre bønner, linser og kikærter usynlige ved at blende dem ind i retten.

Frikadellerne her plejer at glide ned uden bøvl hos både kræsne børn og voksne.

Serveres fx. med blomkålsris, squash-spaghetti, bønnefritter eller rodfrugtfritter.

Opskrift på frikadeller med kylling og butterbeans

(Kæmpe portion / frys ned)

500 gram hakket kylling

500 gram kogte butterbeans (evt. fra dåse, husk at dræne vandet fra)

2 mellemstore løg

3 æg

1 kyllingebouillonterning opløst i 1/4 dl kogende vand

2 spiseskefulde HUSK uden top (loppefrøskaller i den grove udgave/originale)

1 spiseskefuld soyasovs

1 teskefuld paprika

Masser af friskkværnet peber

Evt. chili

Evt. rosmarin

Evt. 200 gram blendede grøntsager (fx. rester fra dagen før)

Evt. ekstra salt (smag dig frem)

Fremgangsmåde

Butterbeans, æg, løg, HUSK, bouillon, soya og krydderier (og evt. grøntsager) blendes/køres i en foodprocessor til der er en sammenhængende masse.

Kødet tilsættes og røres i med håndkraft (ellers bliver frikadellerne lidt gummiagtige) tilsæt evt lidt vand til farsen har en god konsistens. Lad den hvile i køleskabet i ½ time.

Steges i smør på panden (så bliver de sprøde) eller lav dem i ovnen på 200 grader (så kan du lave noget andet imens, men de bliver ikke sprøde i ovnen).

Kan spises kolde og varme  – og kan fryses til en travl dag.

God fornøjelse!

Anne Seidelin – der er kommet nye forløbspakker – se dem hér.

PS: Vil du lære mere om, hvordan du smider dit irriterende mavefedt, så er der stadig 3 ledige pladser på mit store onlineforløb, der starter i morgen – se detaljer om kurset her.

“…Jeg går forbi alle hylder med slik og kager i supermarkedet. Konstaterer at de er der, men at jeg ikke skal have noget. Det er en kæmpe befrielse at være sluppet af med alt det sukker og dårlige vaner.

Jeg har på 4 uger fået alt mit gamle tøj tilbage, som jeg ikke har kunnet passe i flere år.

Det er de bedste penge jeg har investeret i mig selv nogensinde og meget billigere end at skifte garderoben ud…” (Anne Mette, efter de første 4 uger på onlinekurset).

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email