Fødselsdagsboller – næsten lavglykæmiske

Nu er boller ikke lige det, jeg spiser mest af, men nogle dage, så er der bare ingen vej udenom! Fødselsdage! Og der skal tandsmør på!

Nogle gange får ungerne deres vilje og så bliver de hvide og på hvedemel – så spiser jeg dem bare ikke selv. Min mave puffer og jeg bliver ufattelig træt efter hvide kulhydrater.

Eller også får moderen sin vilje og så spiser ungerne dem jo alligevel.

Først med et “øv, de er sunde” derefter med et “de smager faktisk ret godt!”

Har fiflet i det uendelige med alverdens forsøg for at få dem til at blive rigtig lækre og synes nu, at de er så gode, så de kan anbefales til andre.

Selvom de er forholdsvis lavglykæmiske, så skal du ikke indtage for mange eller for tit. Men til særlige lejligheder, gæster eller til børnene, så er de fine.

Der er masser af næring i dem, men de kan også hurtigt give dig lyst til andre stivelsesholdige produkter. Så hold øje med din krops reaktioner – får du cravings, så lad dem være.

Boller med byg og abrikoser:

400 gram bygmel (fås i helsekostbutikker)

1 dl hørfrø (dækkes med kogende vand og trækker 10 minutter)

100 gram hasselnødder

100 gram mandler

½ pakke gær

1 lille teske sort vaniljepulver uden sukker

50 gram tørrede abrikoser

1 teske salt

½ liter vand

½ dl god økologisk olivenolie

2 spisesefulde HUSK (fås i Matas, apoteket, helsekostbutikker)

Fremgangsmåde:

Mens hørfrøene suger det kogende vand og køler af, så ordner du nødder og mandler, som skal kværnes groft i køkkenmaskinen/kaffekværnen/kniven. Abrikoser skæres i grove tern.

Så opløses gæren i vandet. Tilsæt derefter alle de andre ingredienser. Rør blødt sammen, dejen skal være ret våd men fast – tilsæt evt lidt mere mel eller vand.

Kan sættes til hævning natten over i køleskabet med et låg på skålen eller bare hæve 1-2 timer på køkkenbordet.

Sættes med 2 våde skeer på bageplader med bagepapir på.

Bages ca. 30 minutter på 220 grader – hold godt øje med dem.

De bliver lidt flade og saftige indeni. Lad dem køle lidt af før du skærer i dem eller put pålæg/smør på udenpå uden at skære dem over.

God appetit og nyd med nærvær!

 

Anne Seidelin – Kostvejledning København – fordi der også skal være plads til hygge

NB! Følg med på bloggen via min Facebookprofil – daglig opdatering på relevante emner.

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: