Hvis du kæmper med badevægten, blodtrykket, kolesteroltallet, diabetes, PCO, eller bare almindelig sukkerafhængighed? Så kan det være rart, at kunne spise kage med god samvittighed en gang i mellem. Det kan du med raw cakes. Der er stadig masser af frugtsukker i, men der er også en masse reelle næringsstoffer og sundhed.
Jo flere der begynder at servere sunde kager, jo mere almindeligt bliver det, og jo mere kan alle få lov at være en del af flokken. Her er min egen fødselsdagskage fra i forgårs:
Opskrift Raw Cake med paranødder:
400 gram mandler
250 gram dadler
2 teskefulde tørret ingefær (eller frisk)
1 teskefuld sort vaniljepulver
4 spiseskefulde kakaopulver
150 gram kokosolie
2 dl vand
200 gram paranødder (skal IKKE i maskinen, røres i den færdige masse med nænsom håndkraft)
Fremgangsmåde:
Mandler, ingefær, vanilje og kakao blendes til fint mel i en foodprocessor. Hældes over i en beholder bagefter. Blend derefter dadler, vand og kokosolie til en flydende karamelmasse.
Hæld mandelmelet langsom ned i karamelmassen, mens maskinen kører.
Køres sammen indtil der er en moderat fast ensartet masse.
Hæld massen ud i et fad. Paranødder kommes ved og blandes hele i.
Sæt på køl et par timer eller i fryseren ½ time.
Serveres i små firkanter som den er. Eller med lidt bær og flødeskum ved særlige lejligheder.
Anne Seidelin – Kostvejleder og terapeutisk coach – Østerbro
…Og jeg føler mig nu rustet til at give min datter nogle gode sunde vaner og et bedre forhold sin krop, end jeg selv har fået med mig hjemmefra.
I arbejdet med øvelserne er jeg blevet bevidst om, hvor meget mit forhold til mad og min krop stammer fra min barndom og forholdet til min mor…