Fyldte auberginer – med gryderet og ost

Min kreative 13-årige datter kom hjem forleden og udbrød “Jeg har lyst til at lave de dersens lilla grøntsager, du ved dem der, der minder om squash, bare lilla, og så fylde dem med noget godt, og så i ovnen med ost på!”

Auberginer?

JA!, har du prøvet det før, Mor?

Nej, men går du i Brugsen og køber 2 så?

JA!

Fint, så finder jeg noget i fryseren, der passer som fyld imens.

Nu elsker jeg jo at fylde fryseren med mine gryderetter, så jeg fiskede to forskellige små poser op. En pose med spicy dhal (vegetarisk)  og en pose med lasagne-kødsovs. Så der var 2 varianter at vælge imellem.

Vi blev mætte af en halv aubergine med fyld hver, så der var til dagen efter også – bonus! Osten var bare en almindelig skiveskåren en af slagsen.

Fyldte auberginer – gratineret med ost

½-1 aubergine pr snude

Fyld af enten linser eller oksekød (der er links til begge oppe i teksten)

2 skiver ost pr halve aubergine

2 teskefulde pesto pr portion før servering.

Fremgangsmåde

Auberginerne vaskes grundigt, deles på langs.

Skær en lille smule af rundingen på ryggen, så de ikke vælter.

Læg rigeligt med fyld i.

Sættes i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Derefter lægger du osten på og giver dem yderligere 10 minutter (eller til osten har fået den rigtige farve i din verden).

Serveres med 1 teskefuld pesto og en salat.

God fornøjelse – og nyd at det ser så fint ud.

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på kost, motion og søvn, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Anmeldelse FB Kirsten

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: