fbpx

Fyldte auberginer – med kød eller linser?

Min kreative 13-årige datter kom hjem forleden og udbrød “Jeg har lyst til at lave de dersens lilla grøntsager, du ved dem der, der minder om squash, bare lilla, og så fylde dem med noget godt, og så i ovnen med ost på!”

Auberginer?

JA!

OK, har du prøvet det før?

NEJ!

Ok, går du i Brugsen og køber 2 så?

JA!

Fint, så finder jeg noget i fryseren, der passer som fyld 🙂

Som sagt, så gjort..

Nu elsker jeg jo at fylde fryseren med mine gryderetter, så jeg fiskede faktisk to forskellige små poser op (beregnet til en frokost i mit eget gode selskab).

En pose med spicy dhal (vegetarisk)  og en pose med lasagne-kødsovs. Så der var 2 varianter at vælge imellem.

Vi blev mætte af en halv aubergine med fyld hver, så der var til dagen efter også – bonus!

Osten var bare en almindelig skiveskåren en af slagsen.

Vi serverede dem med en klat pesto lavet på olivenolie for at få lidt mere sundt fedtstof ind i måltidet.

Det smagte simpelthen bare godt – ikke så mange dikkedarer – bare godt.

Fyldte auberginer – gratineret med ost

½-1 aubergine pr snude

Fyld af enten linser eller oksekød (der er links til begge oppe i teksten)

2 skiver ost pr halve aubergine

2 teskefulde pesto pr portion før servering.

Fremgangsmåde

Auberginerne vaskes grundigt, deles på langs.

Skær en lille smule af rundingen på ryggen, så de ikke vælter.

Læg rigeligt med fyld i.

Sættes i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Derefter lægger du osten på og giver dem yderligere 10 minutter (eller til osten har fået den rigtige farve i din verden).

Serveres med 2 teskefulde pesto og evt. en salat.

God fornøjelse – og nyd at det ser så fint ud.

Anne Seidelin – kostvejledning, kostplaner og terapeutisk coaching – Østerbro.

PS: hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev, så får du en gratis lille kostplan inkl. opskrifter med for tiden – snup den endelig 🙂

Anmeldelse FB Kirsten

Del i dit netværk: