fbpx

Gæstekokken: Fyldt svinemørbrad med skinkewrap og sager

Jeg må indrømme, at jeg ikke er den store gourmetørn i et køkken. Altså, jeg kan lave mad – gerne i store portioner og meget hurtigt – og det smager ret godt. Men at stå og lave flere forskellige retter og komponere en tallerken med alt muligt forskelligt – det er ikke min spidskompetence.

Så jeg har inviteret Helle Lorentzen ind som gæstekok.

Helle sørgede for en stor del af vores aftensmad, da ungerne var helt små, hvor hun var en del af holdet bag “Madtjenesten”, som meget belejligt lå i stueetagen. Det var guld værd – det samme var hendes entusiasme. Madtjenesten lukkede desværre butikken og Helle flyttede til Jylland.

Nu er hun tilbage i byen igen – heldigvis – hun har været savnet. Og Helle, hun kan altså lave mad!!!

Denne tallerkenfuld postede hun på Instagram i weekenden, hvor hun vupti havde inviteret sine ansatte til lidt stille og rolig mad. Så hapsede jeg hende ind på bloggen. Hvis I gerne vil have mere Hellemad på bloggen, så skriv det i kommentarfeltet (så plager jeg Helle om mere).

Græskarsalaten finder du her.

Rodfrugtspuré her.

Baconbanditter her.

Og squashnudler med lynpesto er her

Fyldt svinemørbrad i skinke:

En svinemørbrad

En pakke (ca. 6 skiver) schwartzwalderskinke / serranoskinke / parmaskinke

Kapers

Soltørrede tomater i olie

Mandler, hele

Peccorino / parmesan ca. 100 gram

Fremgangsmåde: 

Afpuds svinemørbrad og skær forsigtigt et tværgående snit, så du kan rulle mørbraden ud som en flad firkant. Hvis du kigger på den for enden, bør snittet ligne en roulade lidt. Hvis det er for svært, skær da blot halvt igennem mørbraden på langs.

I en minihakker, blender du en håndfuld mandler med ca. 100g peccorino ost (eller parmesan) . Tilsæt en god håndfuld soltørrede tomater i olie og en spiseske kapers og kør det på hakkeren i ca. et minut mere. Hvis blandingen virker for tør, tilsætter du lidt olivenolie. Krydr blandingen med friskkværnet peber.

På et stykke sølvpapir lægger du dine skinkeskiver ud ved siden af hinanden, så de overlapper hinanden ca 1 cm hvor de mødes.

Læg den udrullede mørbrad hen over skinken og fordel din tomat/kapersblanding oven på. Rul nu mørbraden og skinken, som var det en roulade. Skinken bruges til at holde sammen på den lukkede side. Rul sølvpapiret stramt omkring ”pølsen” og tvist enderne.

Smæk sølvpapirspølsen i oven i 15 min på 200 grader i forvarmet ovn uden varmluft. Tag den ud, lad den trække (mens du laver resten af maden fx) og brun den til sidst af på en dejlig varm pande i lidt olie.

Tak for opskriften, Helle!!

Vil du se mere fra Helles verden, så find hende på Instagram under navnet hellegoesclean. 

Anne Seidelin – kostvejledning, vægttab og samskabende coaching – København.

“…Det var rigtig godt, du blev ved med at sende mig motiverende hilsener over en længere periode.  Det har været en venlig gestus til min krop på 52 år. Jeg har tabt 5 kg. på de 6 ugers onlineforløb, og fedtprocent faldt fra 38 til 25. Vildt fedt!!! 

Jeg fortsætter med at tabe mig 1/2 kg i ugen, uden afsavn og med et jævnt og stabilt blodsukker. 

Jeg har fået en pænere hud, og slankere krop, færre ledsmerter, bedre nattesøvn, mere energi, Jeg har arbejdet med de mentale øvelser, luget ud i fastgroede vaner og overbevisninger…” (se mere feedback her)

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: