fbpx

Gratineret Kylling med Blåbær og Ærter – og lidt om smeltet osts velsignelser..

Der sker bare noget magisk, når madvarer kommer i ovnen med ost ovenpå!

Stort set alt får lige højnet det kulinariske niveau – og bliver attraktivt.

Jeg ser det især hos mine børn, men min egen indre 3-årige bliver også svært begejstret..

Jamen, dét kan da aldrig være sundt, indvender du måske?

Næhhh, sundt bliver det aldrig, men smart og funktionelt!

Hvis smeltet ost, får flere sunde madvarer til at glide ned – med nydelse – så er det en bonus.

Hvis smeltet ost, så også giver det glykæmiske indeks en over nakken – så er det endnu en bonus.

De to bonusser er rigeligt til at opveje ostens eventuelle dårlige sider (for meget mættet fedt, for meget salt) og lige nu diskuteres det jo voldsomt om både salt og mættet fedt skal frikendes. Skal nok give en melding, når fløjene mødes og giver resultaterne fra sig.

Her ses en af mine frokosttallerkener:

 

Jeg havde alligevel ovnen tændt, af anden årsag, så ind røg kyllingestykkerne fra i går – nu med ost på!

Værsgo at efterligne, hvis der er noget, du efterhånden er blevet lidt træt af..

 

Anne Seidelin – den praktiske kostvejleder – København.

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: