Inspiration

Jeg lever af at være kostvejleder og coach, og optimering af kroppen, hjernen, sindet og alle vores funktioner er det mest interessante i hele universet. Her skriver jeg lidt om det hele. Hvis du gerne vil have min vinkel på et emne, så skriv til mig på [email protected].

Hummus fra Netto – godt nok!

Sæt nu barren så lavt, at det bliver realistisk! På andre områder, så sæt barren helt op! Når det gælder måltider, så kan de ikke altid være lige i skabet – sådan er det bare. Men en hurtig tur i

Læs mere

Lavglykæmisk kost – insulin og blodsukker

Mere sundhed med mindre sukker Mine erfaringer med kostændringer hos både raske og syge voksne og børn er, at det er kostens indhold af stivelse og sukker, som betyder mest for energiniveau og velvære. Et svingende blodsukker belaster krop og

Læs mere

Tallerkenmodellen – den lavglykæmiske udgave

Hvordan skal jeg spise lavglykæmisk? Hvad betyder det? Er det ikke frygteligt besværligt – og hvad med Moster Odas middag? Lavglykæmisk mad er helt almindelig mad bare uden stivelse og sukker. Du kan spise alt det du plejer, men fjerner

Læs mere

Tag testen – er du afhængig af sukker eller mad?

Kan man være afhængig af mad? Misbruge sukker? Blive høj, skæv eller dulmet af for store portioner? Som en anden narkoman.. Sukkernarkoman Kan mad og sukker virkelig være afhængighedsskabende? Vi skal jo ligesom have mad – alle sammen – hver

Læs mere

Hvad sker der efter 3½ uge på en kostplan?

Anders Thue Pedersen og hans ene ansatte på TimeBlock.dk har nu været i gang med en kostomlægning 3½ uge. Det har været en øjenåbner, at kosten kan have SÅ stor indflydelse på energien og produktiviteten. Så Anders inviterede mig til

Læs mere

Fedt beskytter mod skadelige effekter fra sukker

“Forskere fra Aarhus Universitet har opdaget en metabolit, som afslører hvordan kroppens fedtforbrænding danner værn mod sukkers skadelige effekt. Det kan være den kemiske forklaring på sammenhængen mellem kulhydratfattig diæt og sygdomsfri aldring.” Det er overskriften på et nyt studie

Læs mere

Agave-sirup – mit bedste bud på sødemiddel

Hvad skal sukker erstattes af? Jeg anbefaler aldrig kemi til erstatning af sukker. Det smager for det første dårligt – nemlig af kemi. Dernæst påvirker det stadig din insulinproduktion, appetitregulation og din hjernekemi. Lyder reklamerne for kunstigt sødede produkter for

Læs mere

Sund take-away – hvad med dressingen?

Når man starter hos en kostvejleder, så kan der nogle gange ske det, at barren bliver sat alt for højt. At ALT skal være sundt, lavet fra bunden, ikke indeholde tilsætningsstoffer osv. Men her må jeg smide foden på bremsen

Læs mere

Bare giv den gas i sommerferien?!

Jeg kan foreslå svaneræs på søerne 🙂 Men er alt tabt, hvis man slipper noget ansvar og sundhed i sommerferien? Hvor meget er for meget? Og hvor meget er for lidt? Få min opskrift på den gode ferie her: Og

Læs mere

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: