fbpx

Kostvejlederens børn spiser slik?

Må jeg give mine børn fredagsslik?

Må jeg selv spise fredagsslik?

Må det godt være bland-selv-slik?

Slap nu bare af!

Ja, ja og ja..

Hvis altså dine børn og dig selv synes, at det er det mest lækre, I kan hygge jer med.

lakridsbamse

Det værste du kan byde dig selv eller andre, det er forbud.

Giv et forbud, og du kan være helt 110% sikker på, at det du lige har forbudt, er blevet sindsygt interessant og attraktivt at få fat på.

På et tidspunkt bliver cravingen for ulidelig og der bliver taget hævn.

Og det bliver dyrt

Der er adskillige i mine konsultationer, der er blevet påduttet et forkvaklet syn på slik og søde sager som børn (både for meget og for lidt er et problem her), som de så, som voksne, skal bruge en hulans masse kræfter på at få på plads igen.

Kostvejlederens børn spiser slik?

Derfor får mine egne børn, alt det de andre børn også får. Især når vi er ude, skal der ikke gælde særlige regler for dem – de er som alle de andre – og gør som alle de andre. Vores hverdag er så til gengæld lidt skarpere, så den samlede mængde mad og slik, kan gå op i et ok regnskab.

Jeg spiser da også slik

Hvis jeg selv får en ubændig trang til et eller andet, så finder jeg ud af, hvad det handler om. Og er det noget så banalt som en lakridsbamse eller ti (uden underliggende temaer) – ja, hvor farligt er det så?

Det er et spørgsmål om balance og selvfølgelig viden om, hvad der virker, hvordan og hvor meget..

Så er der andre gange, hvor det sunde (chokokugler med lakrids eller kaffe) trækker langt mere end det usunde – sjovt nok.

 

God weekend!!

 Anne Seidelin – Kostvejleder – Østerbro

Youtube chokokugler

Del i dit netværk:

Få E-hæftet gratis lige nu

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: