Mandelkage med kakao og kakaonips – sund chokoladekage

Min klassiske mandelkage har efterhånden været udsat for utallige forsøg med smagsvarianter.

De fleste lykkes – den er ret taknemmelig at arbejde med.

Det har dog været svært at ramme en chokoladekagesmag, så der har jeg måttet prøve flere gange (synd…. not…. de er skam blevet spist med stor glæde alligevel).

Men NU er den der!

Mushy, blød, cremet, saftig og meget intens (så små stykker er helt fint, og resten kan få lov at stå uden cravings). Det er nemlig megairriterende at have cravings på noget, der står og lokker ude i køkkenet (ikke ligefrem begrebet personlig frihed). Og det gør en almindelig chokoladekage – det ved ALLE.

Faktisk er der ikke ro i sindet, før den er spist (det kaldes sukkerafhængighed!).

Så velkommen tilbage til din personlige frihed – velkommen sukkerfri tilstand – velkommen energi og overskud <3

 

mandelkage med kakao

Mandelkage med kakao og kakaonips

200 gram mandler

500 gram dadler

3 dl kakaopulver

1 dl kakaonips (fås helsen og nogle gange i Netto)

1 spiseskefuld sort vaniljepulver

1/4 teskefuld salt

5 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen. Tilsæt kakao, vanilje, salt og kokosolien. Blendes godt sammen. Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse. Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Til sidst røres kakaonips i med en ske (så der er lidt knas).

Bør bages i en tærteform eller anden form, der er køn nok til at servere i (går i stykker, hvis man prøver at vende den ud af en form)

Sættes i ovnen på 180 grader i 30-40 minutter (hold øje med farven).

Skal det være ekstra godt, så laver du en topping af skyr, vanilje, citron/appelsin og evt. lidt agavesirup (eller en klat flødeskum).

På billedet er der drysset med lidt frysetørret hindbær (andre frysetørrede bær kan også bruges), bare fordi det visuelle indtryk tilføjer en ekstra dimension af lækkerhed og nydelse.

Og den kan fryses (gerne i små stykker, så du kan redde en hård dag med overhængende fare for at falde i gryden med sukker).

God appetit og god fornøjelse!

Anne Seidelin –kostvejlederen med de håndholdte forløb – Østerbro

 

Annemette FB

 

Gør som Annemette. Hun følger bare min blog og mine nyhedsbreve – det koster gratis – og virker alligevel 🙂

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: