fbpx

Pizzabund af grøntsager, HUSK og æg

(Oprindeligt blogindlæg fra 31/8-14)

Min søster Lykke har været hjemme i vores køkken igen og har tryllet pizza frem – som både børn og voksne guffede i sig med stort velbehag.

Her er hendes lette opskrift:

Hvad siger du til pizza med en sund bund?

Det er ikke rigtig pizza – men det smager fantastisk, og du undgår blodsukkersvingninger, træthed og oppustet mave.

Idéen er at lave en pizzabund af grøntsager og æg og så tilføje dit yndlings pizzafyld.

Fyldet vælger du selv – helt som ved en rigtig pizza – noget er selvfølgelig mere sundt end andet.

Hvad skal du have i køkkenet:

• Grøntsager (Blomkål, broccoli, gulerødder, løg, anden form for kål, squash el.l)

• Æg

• HUSK

• Pizzafyld (koncentreret tomatpure, ost, skinke, champignoner, ananas, øko pølse, peberfrugt, tomater, rucola, pepperoni el.l.)

pizzadej

Opskrift med mængder og trinsvis udførsel:

(Til 4 personer)

Tager ca. 60 min

Trin 1:

Blend følgende fint:

• 1 blomkålshoved (eller hvad der svarer hertil i grøntsager)

• 4 æg

• 2 store spiskefulde grøn HUSK (loppefrøskaller)

• Salt, peber, evt. andre krydderier

Jeg har god erfaring med at lade størstedelen af ”dejen” bestå af blomkål, men i princippet kan alle grøntsager bruges.

Det bliver til en ensartet masse.

Alt afhængigt at størrelsen på æggene og anvendte grøntsager vil massen være mere eller mindre flydende.

Det er ikke så vigtigt.

Æggehviderne og HUSK’en får det hele til at hænge sammen når det kommer i ovnen.

pizzabund

Trin 2:

Stil dej-massen i køleskabet. Tænd ovnen på 200 gr. almindelig varme.

Lav evt. tomatsovsen selv, ellers er et tyndt lag koncentreret tomatpure et yderst let og velsmagende bud. Tilsæt gerne et fed hvidløg og lidt basilikum for at give noget ekstra smag til pureen. 

Det plejer at passe glimrende med at man kan lave en god tomatsovs, mens dej-massen trækker i køleskabet, og ovnen bliver varm. Desuden er der tid til at snitte eller stege det fyld, der skal på pizzaen.

Trin 3:

Når ovnen er varm fordeles dej-massen ud på en stor bradepande beklædt med bagepapir (alm. ovnstørrelse).

Forbag bunden i ca. 20-25 min. til den er lysebrun. Hvis du vil have din pizza helt sprød, så vender du bunden om, og bager den 10 minutter på den anden side også.

Trin 4:

Fyld din sunde pizzabund med yndlingstopping.

Og bag yderligere til ingredienserne er bagte og osten gylden.

Her er det super simpelt med revet mozzarella, et par skiver pølse, frisk tomat, oliven og frisk basilikum:

Suppler med en grøn salat efter egen fantasi.

Er du i fase 1 med vægttab for øje, så kan du supplere din pizza med en grov kålsalat for at få lidt mere fylde og mæthed.

Tak for at dele, Lykke!!

God fornøjelse – og nyd med nærvær.

Anne Seidelin – varigt vægttab – simple metoder

NB! Nyt onlinehold – der er stadig et par ledige pladser – se mere her.

Facebook anmeldelse

Del i dit netværk:

Gratis E-hæfte med kostplan

Og gratis nyhedsbrev med gode råd til et kærligt vægttab, mere energi og velvære.