“Uhhh, nej… Bønner er megabesværlige! De er melede! De smager ikke af noget!”
“Jeg kan ikke lide bønner! Kan jeg ikke bare få noget andet end bønner!”
Ovennævnte citater er ikke fra mine børn..
Ingen skal spise noget, de ikke kan lide – hverken børn eller voksne. Men man kan godt prøve at tilberede på en anden måde (eller mange forskellige måder) og give maden en fair chance.
Prøv
Butterbeans er bløde og cremede. De kan blendes med i supper og gryderetter.
De er den hemmelige ingrediens i mine bedste pandekager. Og er en god kilde til protein og mæthed til ethvert måltid.
Nedenstående opskrift er god som drys til salater fx. den ultimative råkostsalat her.
Se hvordan på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=pnWtJH9Wx18
(Beklager de blussende røde kinder og det svedige look – det var godt nok en varm dag…)
PS: de fleste ender faktisk med at blive vilde med dem, de skal bare lige overvinde deres indre modstand.
Karryristede Butterbeans:
Ristede butterbeans med karry
1 dåse økologiske butterbeans (drænet og skyllet)
1 klat smør
3 spiseskefulde karry
1 teskefuld citronsaft eller lys eddike
1 drys salt
et par gode vrid sort peber
Fremgangsmåde:
Smør varmes op på en stegepande. Steg butterbeans med karry og de øvrige ingredienser til de er gennemvarme (et par minutter). Vupti -færdig!
Kan holde sig 3 dage på køl.
God fornøjelse – og god fordøjelse!
Anne Seidelin – kostvejleder – mad er bare en del af livet, ikke selve livet..