Butterbeans er meget bløde og cremede, så de føles ikke melede eller tørre i munden. De kan blendes med i supper og gryderetter. Nedenstående opskrift er god som drys til salater.
Se mig tilberede dem her på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=pnWtJH9Wx18
(Beklager de blussende røde kinder og det svedige look – det var godt nok en varm dag der tilbage i år 2014…)
Karryristede butterbeans som en let proteinkilde:
Ristede butterbeans med karry
1 dåse økologiske butterbeans (drænet og skyllet)
1 klat smør eller kokosolien for et vegansk alternativ
1 spiseskefuld mild karry
1 teskefuld citronsaft eller æblecidereddike
(Overvej chili, hvidløg eller ingefær)
1 drys salt
Et par gode vrid sort peber fra kværnen
Fremgangsmåde:
Smør/olie varmes op på en stegepande. Steg butterbeans med karry og de øvrige ingredienser til de er gennemvarme (et par minutter). Vupti -færdig!
Kan holde sig 3 dage på køl.
God fornøjelse – og god fordøjelse!