Jeg havde købt mange gulerødder. Vi hvirvlede alle rundt hele ugen og fik ikke lavet så meget mad. Ungerne spiste hos deres venner, jeg spiste på arbejdet (jeg er konsulent et sted med en fantastisk kantine i disse dage – yay!).
Så stakkels alt det der lå i grøntsagsskuffen..
Men så længe det ikke er blevet behåret eller råddent, så skal der bare lidt førstehjælp til.
Ovnen er din ven
Det gælder også alle de andre grøntsager, du i et kækt øjeblik har købt med henblik på en sundere hverdag – ind i ovnen med dem.
Har du en køkkenmaskine er det hurtigt tilbehør at tilberede.
De økologiske gulerødder/rodfrugter behøver du ikke en gang at skrælle, de skal bare vaskes lidt, og så skives på maskinen. med håndkraft tager det lidt længere tid og en del flere kræfter, men er sliddet værd.
Opskrift “Gulerodsfad i Ovn”
Alle de gulerødder eller andre rodfrugter du har til overs
Et stort bløf af den gode økologisk olivenolie
Et stort bløf af den gode smagfulde æblecidereddike
Et stort drys estragon
Et godt drys salt
(Et bløf er den mængde, der skal til således at væsken kan ramme det meste af overfladen og trænge en lille smule ned mellem skiverne)
Fremgangsmåde
Gulerødder/rodfrugter skives, lægges i et ovnfast fad. Olie og eddike “bløf’es” på og drysses med salt og estragon.
Ind i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter – Vupti – færdig!
God appetit og nyd med nærvær!
Vi havde heldigvis nogle frikadeller med butterbeans i fryseren, som smagte virkelig godt til gulerodsfadet.
Anne Seidelin – Kostvejledning København – ingen forbud eller restriktioner
NB! Følg med på bloggen via min Facebookprofil – og få et dagligt bløf viden.
“…Jeg er SÅ lykkelig.. det virker
Førhen kunne jeg kaste op af misundelse, når nogen skrev:” kiloene rasler af”… men nu forstår jeg, hvad de mener. Jeg har kæmpet SÅ længe i SÅ mange år(tier)…”