Rodfrugter i ovn – undgå madspild – og ordet bløf

Jeg havde købt mange gulerødder. Vi hvirvlede alle rundt hele ugen og fik ikke lavet så meget mad. Ungerne spiste hos deres venner, vi spiste på arbejdet (jeg er konsulent et sted med en fantastisk kantine i disse dage – yay!).

Så stakkels alt det der lå i grøntsagsskuffen..

Men så længe det ikke er blevet behåret eller råddent, så skal der bare lidt førstehjælp til.

Ovnen er din ven

Det gælder også alle de andre rodfrugter, du i et kækt øjeblik har købt med henblik på en sundere hverdag – ind i ovnen med dem.

Har du en køkkenmaskine er det hurtigt tilbehør at tilberede.

De økologiske gulerødder/rodfrugter behøver du ikke en gang at skrælle, de skal bare vaskes lidt, og så skives på maskinen. med håndkraft tager det lidt længere tid og en del flere kræfter, men er sliddet værd.

Opskrift “Gulerodsfad i Ovn”

Alle de gulerødder eller andre rodfrugter du har til overs

Et stort bløf af den gode økologisk olivenolie

Et stort bløf af den gode smagfulde æblecidereddike

Et stort drys estragon

Et godt drys salt

(Et bløf er den mængde, der skal til således at væsken kan ramme det meste af overfladen og trænge en lille smule ned mellem skiverne)

Fremgangsmåde

Gulerødder/rodfrugter skives, lægges i et ovnfast fad. Olie og eddike “bløf’es” på og drysses med salt og estragon.

Ind i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter – Vupti – færdig!

God appetit og nyd med nærvær!

Vi havde heldigvis nogle frikadeller med butterbeans i fryseren, som smagte virkelig godt til gulerodsfadet.

Anne Seidelin – Kostvejledning København – fordi alt ikke altid skal eller bør vejes

NB! Følg med på bloggen via min Facebookprofil – og få et dagligt bløf viden.

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: