Nanna på snart 9 år elsker tomatsuppe, men hader sin mors irriterende sunde varianter. Den her gled bare ned alligevel, med største velbehag, for den hverken smager som, eller ligner noget, der er “mor-sundt”.
Opskriften er lavet af Malene fra Pamfilius, men jeg har tilladt mig, at erstatte honning med agavesirup – så er den stadig blodsukkervenlig.
Den er rigtig dejlig kold også. Jeg tog den med som frokost forleden og spiste nogle fiskefrikadeller til – det var godt!
Opskrift Malenes Tomatsuppe:
3 dåser flåede tomater
1 løg
1 squash
1 rød peberfrugt
1 dl vand
1 bouillonterning
1 lille ds. konc. tomatpuré
1 spsk agavesirup
Salt og peber
4-5 spsk Philadelphia Light
Fremgangsmåde:
Skær løg, peberfrugt og squash i tern. Svits først løgene i en lille smule olivenolie, til de begynder at blive klare. Tilsæt de øvrige grøntsager. Svits i 5 minutter. tilsæt 1 dl vand samt bouillon og lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt de øvrige ingredienser foruden Philadelphia. Blend suppen.
Sæt den tilbage på blusset og smag til med Philadelphia, salt og peber. Squashen er med til at suppen føles lækker og cremet. Giv evt. suppen et lille drys frisk parmesan.
God appetit og nyd med nærvær – eller du spilder 🙂