Sund tranebærcreme til frikadeller, bønnefritter og meget andet

Sidste tirsdag var jeg til brainstorm hos Vibeke Munk, som er en skøn og inspirerende kvinde i mit netværk.

Hun står blandt andet bag den social-økonomiske cafe ved Frederiksborg Slot i Hillerød (Cafe Havehuset). hvor de gerne serverer deres smørrebrød uden brød – de synes ikke en gang, man er mærkelig.

Vi kom langt omkring og der kan vise sig både veganske kager og stresshåndtering ude i horisonten en dag – vi brainer stadig.

Men al min snak om sund kost fik åbenbart også en anden effekt, for dagen efter tikkede dette ind på Messenger:

Kære Anne

Nu er “min kur” sat ind.

Har lige været ude at gå/løbe 5 km i skoven.

I dag skal vi have dine minifrikadeller. Jeg er også begyndt at eksperimentere med opskrifter og har lavet denne tranebærcreme til frikadeller, som jeg gerne vil dele med dig. Prøv den og læg den så evt. op på din blog:

Varm i en gryde 1 dl. agave sirup og tilsæt derefter 25 g. økosmør. Kom 300 g. tranebær i gryden og kog det ind til en masse. Når Madsen er kølet af tilsættes lidt salt og hvid peber samt 2-3 dl. skyr. Du har herefter den skønneste creme til både frikadeller, kylling, kronvildt, lam og rodfrugter.

Knus fra
Vibeke

Herefter fulgte adskillige kommentarer om “Madsen”, at det fx altid er en god idé at læse korrektur, inden man trykker SEND… og så dette billede af alle herlighederne:

Tranebærcreme

Nu har jeg gennemtestet tranebærcremen og halveret mængden af agave (lidt kostvejleder er man vel altid), og hold da op, hvor er det bare godt. Så selvfølgelig skal den på bloggen!

Opskrift Tranebærcreme

300 gram tranebær (friske eller frosne)

1/2 dl. agavesirup (smag evt til med lidt ekstra)

25 gram økosmør

Salt og hvid peber

2,5 dl. skyr

Fremgangsmåde

Agavesirup varmes i en gryde. Tilsæt økosmør. Kom tranebærrene i gryden og kog ind til en masse.

Når massen (ikke Madsen) er kølet af, så røres skyren i. Smag til med salt og hvid peber

Kan holde sig en 5 dages tid på køl.

Minifrikadellerne finder du her

Bønnefritterne er her

Tusinde tak Vibeke for opskrift, billede og ikke mindst venskab.

Anne Seidelin – kostvejledning Østerbro – og brainstorming

 

Del i dit netværk:

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Få de hemmelige tricks på mail

Tilmeld dig mit nyhedsbrev gratis - og få lige nu mit effektive E-hæfte med kostplan og opskrifter med som gave: