Sidste tirsdag var jeg til brainstorm hos Vibeke Munk, som er en skøn og inspirerende kvinde i mit netværk.
Hun står blandt andet bag den social-økonomiske cafe ved Frederiksborg Slot i Hillerød (Cafe Havehuset). hvor de gerne serverer deres smørrebrød uden brød – de synes ikke en gang, man er mærkelig.
Vi kom langt omkring og der kan vise sig både veganske kager og stresshåndtering ude i horisonten en dag – vi brainstormer stadig om et eventuelt samarbejde.
Men al min snak om sund kost fik åbenbart også en anden effekt, for dagen efter tikkede dette ind på Messenger:
Kære Anne
Nu er “min kur” sat ind.
Har lige været ude at gå/løbe 5 km i skoven.
I dag skal vi have dine minifrikadeller. Jeg er også begyndt at eksperimentere med opskrifter og har lavet denne tranebærcreme til frikadeller, som jeg gerne vil dele med dig. Prøv den og læg den så evt. op på din blog:
Knus fra
Vibeke
Herefter fulgte adskillige kommentarer om “Madsen”, at det fx altid er en god idé at læse korrektur, inden man trykker SEND… og så dette billede af alle herlighederne:
Tranebær er ualmindeligt sure, så derfor skal der alt for meget agavesirup i. Men det er trods alt bedre end så meget andet sødt, der kunne passe til frikadeller.
Nu har jeg gennemtestet tranebærcremen og halveret mængden af agave (lidt kostvejleder er man vel altid), og hold da op, hvor er det bare godt. Så selvfølgelig skal den på bloggen!
Opskrift Tranebærcreme
300 gram tranebær (friske eller frosne)
1/2 dl. agavesirup (smag evt til med lidt ekstra)
25 gram økosmør
Salt og hvid peber
2,5 dl. skyr
Fremgangsmåde
Agavesirup varmes i en gryde. Tilsæt økosmør. Kom tranebærrene i gryden og kog ind til en masse.
Når massen (ikke Madsen) er kølet af, så røres skyren i. Smag til med salt og hvid peber
Kan holde sig en 5 dages tid på køl.
Minifrikadellerne finder du her
Tusinde tak Vibeke for opskrift, billede og ikke mindst venskab.
Anne Seidelin – kostvejledning Østerbro – og brainstorming
“…Hvad har investeringen været til dato? Knap 1000 kr/kg Overvægt – til sammenligning koster det 10.000 kr. at få taget et kilogram af min racercykel. Og det bedste er, at jeg er næsten lige hurtig på en cykel om den vejer 7 eller 8 kg. Her i det flade Danmark. Statistisk set har jeg nu bedre odds for en sundere alderdom, uden sukkersyge og uden en lang række andre ulykkeligheder….”