Jeg behøver ikke altid opfinde den dybe tallerken – skønt! Grafikeren Malene Birkedal har nemlig også en blog med gode opskrifter (også en masse med sukker og stivelse i, så den kan være svært farlig). Jeg har fået lov til at låne dem, som mine kunder må mæske sig i uden at få blodsukkersvingninger.
I denne opskrift har jeg udskiftet rasp med fuldkornsmel af majs, boghvede eller ris. Selv om der er tale om små mængder, kan følsomme sukkerhjerner godt få cravings af den mængde hvide stivelse. Mælk er ligeledes undladt, da mange har dårlige reaktioner på mælk, og erstattet af et ekstra æg.
Opskrift Fiskefrikadeller:
500 g torskefilét
1 pakke bacon, skåret i mindre bidder
1 løg
1 tsk salt
Peber
3 spsk fuldkornsmel af kikærtemel, majs, boghvede eller ris
2 æg
Fremgangsmåde:
Blend fisk og bacon. Ikke for fint, frikadellerne bliver mere porøse og lækre, hvis de er grofthakkede. Rør farsen sej med saltet med en ske. Blend løget. Bland alle ingredienserne sammen med en ske. Steg på panden i smør.
Serveres med masser af grønt! Så har du kompenseret for baconen 🙂
God appetit og nyd med nærvær!