Masser af varme krydderier og smag.
Linser skal ikke lægges i blød
Linser er en god begynderbælgfrugt, hvis du er ny i den vegetariske eller flexitariske verden.
Planteprotein mætter godt
Sprængfyldt med planteprotein og præbiotiske fibre er linser også.
Seidelins Dhal – Opskrift
(Mange portioner)
400 gram grønne linser (eller røde, hvis du vil have en mere cremet udgave)
4 store løg skåret i grove stykker
2 bouillonterninger
4 spiseskefulde æblecidereddike
1 spiseskefuld karry
1 spiseskefuld tørret rosmarin
½ teskefuld stødte nelliker
½ teskefuld tørret koriander
1 teskefuld kardemomme
½ teskefuld stødt spidskommen
Chili efter humør
Vand (ca 1-1½ liter, start med en liter og spæd op)
2 dåser alm. øko kokosmælk
1 dåse øko flåede tomater
Salt og peber
Fremgangsmåde dhal
Linser, løg, vand og krydderier koges sammen i 15 minutter til det meste vand er forsvundet.
Derefter tilsættes kokosmælk og flåede tomater.
Koges i 5-10 minutter til linserne er bløde.
Smag til med ekstra krydderier.
Spises som den er uden ekstra tilbehør – men et par mynteblade eller andre grønne sager pynter altid.
God fornøjelse – og frys resten ned.
Anne Seidelin- Kostvejledning og hormonvejledning – fordi det virker
NB! Lever du lige nu af sukker, stivelse eller takeaway, fordi du er i overgangsalder, og bare prøver på at overleve fra dag til dag, så skal du overveje at starte på medicinsk progesteroncreme. Book en samtale med mig, så du kan få det godt igen (se alt om progesteron og overgangsalder her).
“Kære Anne
Jeg er gået fra 94 kg til 84 kg – på egen vægt. Sidst jeg vejede 84 kg er vel 25 år siden?
Mit taljemål er faldet fra 108 cm til 98 cm.
Mit blodtryk er faldet fra 130/77 til 105/71.
Samtalerne med dig har været motiverende og alle pengene værd og lidt til..”