fbpx

Grød med æg – ja!!!

(Gæsteindlæg skrevet af min søster Lykke Palm, ja det er hende med de forbaskede gode småkager også)

Jeg har nu længe spist mig vej uden om hvede, havre, pasta, ris osv. osv. Noget af det eneste jeg savner, er min havregrød til morgenmad. Derfor forhørte jeg mig hos min kyndige søster Anne om, hvordan jeg kunne få grød til morgenmad – og beholde et stabilt blodsukker og få protein nok. Jeg har leget lidt med hendes svar og er kommet frem til følgende opskrift.

Hvad skal du bruge/have i køkkenet:

• Hirseflager

Og/eller:

• Boghvede-flager eller –gryn

• Nødder/kerner

• Salt

• Æg

• Evt. chiafrø

Hirsegrød med chia og æg

Grød lavet på halv hirse, halv boghvede og æg. Med chiafrø. Topping: hindbær, ristede mandler og kanel.

Hirseboghvedegrød med æg

Grød lavet på halv hirse, halv boghvede og æg. Uden chiafrø. Topping: Skyr, æbler, morbær og kanel.

Opskrift med mængder og trinsvis udførsel:

Til to gode morgenmadsportioner:

(Tager ca. 10 min)

Trin 1:

Bland følgende sammen i en gryde:

1 dl hirseflager

1 dl boghvedegryn (eller flager)

30 g nødder (mandler, hasselnødder, valnødder, hørfrø, solsikkerkerner osv.)

1 lille teskefuld salt

4-5 dl vand (alt afhængigt af hvor tyk du ønsker din grød)

Bring i køg. Lad koge ca. 5-7 min. Tag af varmen.

Trin 2:

Tilsæt nu:

2 æg (rør godt til – så du ikke ender med grød og røræg, men med grød tilsat æg)

Evt. 1 spiseskefuld Chiafrø

Trin 3:

Her må du vælge:

a) Anret pænt med lækker topping (f.eks. udskåret frugt, skyr, kanel, morbær, flere

nødder, bær….!)….Og SPIS

eller

b) SPIS

Variationer:

Grøden kan sagtens laves på kun hirse eller kun boghvede for nemhedens skyld (eller hvis det lige er det der står i skabet). Jeg kan dog godt lide konsistensen når de to blandes. Chiafrøene er fulde af gode omega3-fedtsyrer og er derfor geniale at komme i – men grøden kan snildt fungere uden.

Tak til Lykke Palm for køkkenkreativitet, fotos og deling!!!

Facebook anmeldelse

Anne Seidelin – Kostvejleder og narrativ coach – Østerbro

Del i dit netværk: