Kostomlægning behøver ikke være dyrt. Årstidens grøntsager er værd at holde øje med og især kål, kan man næsten altid købe billigt. Lige nu smager hvidkålen fantastisk, og koster kun en 10’er pr styk.
Ligeledes er bønner, kikærter og linser utrolig billig og nærende mad, som kan tilberedes til skønne retter – der er mange opskrifter på denne blog allerede.
Her kommer den klassiske udgave af Kål og kød (den kan endda laves endnu billigere, hvis kødet erstattes af kikærter eller gule ærter, se den opskrift her):
Kål og kød – classic
1 stort kålhoved (hvidkål, rødkål, spidskål)
3 løg
1 pakke kød (hakket eller i tern og alle slags kød passer)
1 spiseskefuld karry (eller efter smag)
Evt. grønne krydderurter
2 bouillonterninger (frit valg smag)
3 spiseskefulde eddike (æblecidereddike, hvidvinseddike eller anden lys eddike)
Salt og peber (til sidst når du smager den til)
Fremgangsmåde:
Kød og løg svitses med karry i lidt smør i en kæmpegryde (eller 2 mindre gryder)
Tilsæt kålen snittet i strimler eller tern og hæld ca. en liter vand over (med mindre vand bliver det en gryderet, med mere vand en suppe, juster mængden af bouillon derefter).
Tilsæt bouillonterninger og eddike.
Koges 10-30 minutter, afhængig af, hvor sprød kålen skal føles.
Spis til du revner.
Sæt resten på køl eller frys ned.
God appetit og nyd med nærvær!
Vil du gerne være sundere, og måske spare penge: Se mit onlinekursus her
Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder
Kære Anne.