“Hej Anne, vi er ved at renovere vores køkken, så jeg er lidt lost på hele projekt sundhed. Vi har kun et campingblus og bruger al vores tid på at lege håndværkere. Har du et godt råd?” Kærlig hilsen, Vibeke”
Sådan tikkede det ind på i morges på Messenger. Svaret var store gryderetter, og så dykkede jeg ned i mine gamle opskrifter fra dengang jeg havde en ødegård i Sverige også kun med et enkelt gasblus:
Gryderetter kan designes, så råvarerne triller ned i gryden, efterhånden som de snittes og ristes.
Mad til flere dage dage eller fryseren
Portionen er stor, så der er til flere dage.
Lavglykæmisk, blodsukkervenlig, antiinflammatorisk:
Opskrift Sverigesgryden:
500 gram grønne linser
500 gram kyllingeinderfilet
1 spiseskefuld smør
2 store løg
4 store porrer
750-1000 ml. vand
2 bouillonterninger
2 teskefulde karry
1 teskefuld rosmarin
1 dåse kokosmælk
Saft og fintrevet skræl af 2 øko limefrugter (kan være en anden citrusfrugt)
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kylling brunes i en gryde i lidt smør samt karry. Imens skylles og snittes porrerne.
Løg og porrer ryger i gryden og svitses let. Tilsæt resten. Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 30 min. ialt). Du behøver ikke tilbehør – den er all inclusive.
God appetit – og nyd med nærvær!
Der er altid en løsning: