fbpx

Linser, kylling, kokos og lime – i én stor gryde

“Hej Anne, vi er ved at renovere vores køkken, så jeg er lidt lost på hele projekt sundhed. Vi har kun et campingblus og bruger al vores tid på at lege håndværkere. Har du et godt råd?”

Kærlig hilsen, Vibeke”

Sådan tikkede det ind på i morges fra en af mine skønne kunder på Messenger.

Svaret var store gryderetter, og så dykkede jeg ned i mine opskrifter fra Sverige:

Min ødegård i Sverige har kun to gasblus. Derfor er gryderetter et kæmpehit.

Kan de laves, så råvarerne triller ned i gryden, efterhånden som de snittes og ristes, ja, så er det endnu bedre – så sparer vi nemlig på opvasken..

Hermed en sådan sag. Vi indtog den i aftensolen, siddende på græsset (så slap vi også for rengøringen).

Masser af mad til fryseren

Portionen er kæmpestor, så resterne kan fryses ned i portioner til en anden gang – endnu en let løsning.

Lavglykæmisk, blodsukkervenlig, antiinflammatorisk – oh yes!

Åh, hvor jeg dog savner sommer og varme – tror jeg smider en stor chili i næste gang, så kommer den indre varme da op.

Håber Vibeke kunne bruge rådet – ellers kan du måske? Vi har jo alle perioder, hvor ressourcerne er små, og tid og overskud til sund mad er begrænset. Gør det let for dig selv – altid!

Opskrift Sverigesgryden:

500 gram grønne linser

500 gram kyllingeinderfilet

1 spiseskefuld smør

2 store løg

4 store porrer

750-1000 ml. vand

2 bouillonterninger

2 teskefulde karry

1 teskefuld rosmarin

1 dåse kokosmælk

Saft og fintrevet skræl af 2 øko limefrugter (kan være en anden citrusfrugt)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Linser og vand kommes i en stor gryde (skal kunne indeholde den samlede mængde ingredienser), bringes i kog.

Kylling brunes på en pande i lidt smør samt karry og rosmarin, hæld den bagefter ned i gryden til linserne.

Løg hakkes og brunes på den efterladte pande.

Imens skylles og snittes porrerne.

Løg ryger i gryden.

Porrer steges på panden.

Ned i gryden.

Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 30 min. ialt).

Hvis du kun har et blus, så start med at brune på panden. Læg det hele over i gryden. Tilsæt linser og vand og kog 20-30 minutter.

Du behøver ikke tilbehør – den er all inclusive.

Vi havde mad til 2 voksne og 2 børn i 2 dage. Kan opbevares 3 dage på køl eller i fryseren flere måneder.

God appetit – og nyd med nærvær!

Anne Seidelin – kostvejleder københavn Ø – nu med endnu større opskriftsamling i pakkerne

NB! Er du til den lette måde at være sund på, så tilmeld dig mine gratis nyhedsmails, modtag en gratis kostplan, derefter et lille blidt puf bagi, hver gang du modtager en ny mail.

NB2! Vil du bare gerne have styr på den del af dit liv, hvor kost er indblandet NU!!! Så skriv til mig, og finder vi en god dag til at starte et effektivt forløb op på. Se mine forløb her.

Anmeldelse FB Kirsten

Del i dit netværk: