Linser, kylling, kokos og lime – når du kun har et enkelt gasblus

“Hej Anne, vi er ved at renovere vores køkken, så jeg er lidt lost på hele projekt sundhed. Vi har kun et campingblus og bruger al vores tid på at lege håndværkere. Har du et godt råd?” Kærlig hilsen, Vibeke”

Sådan tikkede det ind på i morges på Messenger. Svaret var store gryderetter, og så dykkede jeg ned i mine gamle opskrifter fra dengang jeg havde en ødegård i Sverige også kun med et enkelt gasblus:

Gryderetter kan designes, så råvarerne triller ned i gryden, efterhånden som de snittes og ristes.

Mad til flere dage dage eller fryseren

Portionen er stor, så der er til flere dage.

Lavglykæmisk, blodsukkervenlig, antiinflammatorisk:

Opskrift Sverigesgryden:

500 gram grønne linser

500 gram kyllingeinderfilet

1 spiseskefuld smør

2 store løg

4 store porrer

750-1000 ml. vand

2 bouillonterninger

2 teskefulde karry

1 teskefuld rosmarin

1 dåse kokosmælk

Saft og fintrevet skræl af 2 øko limefrugter (kan være en anden citrusfrugt)

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Kylling brunes i en gryde i lidt smør samt karry. Imens skylles og snittes porrerne.

Løg og porrer ryger i gryden og svitses let. Tilsæt resten. Det hele simrer i gryden til linserne er møre (ca. 30 min. ialt). Du behøver ikke tilbehør – den er all inclusive.

God appetit – og nyd med nærvær!

Der er altid en løsning:

Vil du have styr på lette løsninger til vægt og helbred, så se mit onlinekursus her

Anne Seidelin – sygeplejerske, hormon- og kostvejleder

Anmeldelse FB Kirsten

Succeshistorier om kost­forløb

Sarahs vægttab: 45 kilo på et år!

“Kære Anne. Synes bare de siger så meget de to billeder. Jeg er gået fra at være tilbageholdende, og ked af mig selv, til at danse i guldkjolen – der er sket meget – og ikke kun på vægten”

Læs mere

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: