Saftig brownie med sorte bønner – uden mel – sødet med dadler

Jeg postede et billede af min nyeste kage på de sociale medier i torsdags. Det krævede en akut opskrift – værsgo – den er lige her😊

Brownie med sorte bønnerDe sorte bønner i kagen gør den mere fugtig og cremet. Indholdet af næringsstoffer med fibre, vitaminer, mineraler og andet spændende øges selvfølgelig også i samme omgang.

Kalorietætheden mindskes. Og der bliver mere mæthed pr mundfuld.

Bønner øger altså både nydelsen og sundheden

Lige præcis kombinationen af sundhed og nydelse er en af hjørnestenene i mit arbejde.

Sundhed SKAL være nydelse, ellers kommer der aldrig til at være tale om langtidsholdbare ændringer.

Kostvejledning baseret på sund fornuft

Og så skal sundhed baseres på sund fornuft og ikke på rigide sort-hvide regler og forbud.

Al min viden om kost, vægttab og sundhed har jeg kogt ned til et 6 ugers onlineforløb. Slut med at være forvirret eller at give op undervejs.

Bliv holdt i hånden i alle 6 uger, hvor du skriver til mig hver uge, og få hjælp til dine personlige udfordringer undervejs.

Se alt om forløbet her – og hvad du får ud af det

Mens du beslutter dig for, om du vil med på kurset, så kan du prøve en af mine opskrifter kvit og frit her på en ganske fantastisk brownie, der mætter og tilfredsstiller selv den sødeste tand – men på en blodsukkerrolig måde.

Nydelse og god samvittighed er den bedste kombination af dem alle ❤️

Browniestykke med sorte bønner

 

Saftig brownie med sorte bønner – uden mel – og kun sødet med dadler

200 gram mandler

1 dåse sorte bønner (skylles og afdryppes)

300 gram dadler

3 dl kakaopulver

1 teskefuld kardemomme

1 spiseskefuld koffeinfri frysetørret kaffe

1/4 teskefuld salt

5 spiseskefulde, med top på, kokosolie

5 æg

Fremgangsmåde:

Mandlerne blendes til mel i køkkenmaskinen. Tilsæt kakao, kardemomme, kaffe, salt, bønner og kokosolien. Blendes godt sammen. Tilsæt dadlerne lidt ad gangen til der er en jævn masse. Derefter tilsættes et æg ad gangen mens kniven kører.

Bages i en tærteform eller anden form, der er køn nok til at servere i (det er svært at vende den ud af formen)

Sættes i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Den skal være fast udenpå og næsten flydende indeni.

NB! Kan også bages i små muffinforme. Så skal de kun have 5-6 minutter.

Skal den spises samme dag til et arrangement med gæster, så bager du kun halvdelen af massen, og smører den anden halvdel på som frosting, når kagen er kold.

Ellers serveres den, som den er, eller med flødeskum.

Den kan fryses (gerne i små stykker, så du kan redde en hård dag med overhængende fare for at falde i gryden med sukker).

God appetit og god fornøjelse!

Kh, Anne ❤️

Feedback fra forrige forløb:

”…Det har været hjælpsomt for mig at følge dit forløb på flere måder. Jeg oplever at have fået tilbudt et stort fad med faktuel viden om sundhed/kost, inspiration til nye opskrifter, øvelser/opgaver, cases mm, som jeg har kunnet tage fra i mit eget tempo efter behov.

Jeg glæder mig til at genbesøge modulerne resten af året, når jeg får brug for ekstra støtte til at holde fast i de nye gode vaner eller min reptil får for meget magt.

Resultater: 5,3 kg vægttab – 5 cm mindre om navlen.

Jeg er mega tilfreds med vægten, men er utålmodig med mavefedtet. Men så tænker jeg på, at jeg jo er 50 år, og så er jeg faktisk godt tilfreds, og alt er godt! Her er ingen hurtig løsning, men kun det lange seje træk. Jeg er så KLAR😊

De bedste hilsner, Heidi…”

Heidi, 50 år, 21/2-22, efter ”Sund uden Afsavn”.

Succeshistorier om kost­forløb

Relateret indhold

Morgenmad eller faste?

Der var engang nogle morgenmadsproducenter, der sagde, at morgenmad var dagens vigtigste måltid.. Det lød rigtigt, men det var det ikke. Frokost er nu dagens

Læs mere

Gratis e-hæfte når du tilmelder dig nyhedsbrevet

Få et gratis e-hæfte med opskrifter, minikostplan og gode råd med som bonus: